Soğanı dörde bölüp yatak odasına koymanın faydaları ise şaşırtıcı. Soğanın yayacağı antioksidan özelliği sabaha kadar sizi dinç tutacak. Yattığınız odaya soğan koymak ayrıca oda içerisindeki mikropları öldürmek için de faydalı. Soğanı yemeklere eklemenin yanı sıra yanınızda bulundurmak dahi yetiyor.
Ayırdığınız soğanın düz olan taraflarına tek tek karanfilleri batırın. En az 6 tane sapladıktan sonra düz küçük bir kabın içine soğanı yerleştirin. Daha sonrasında uyuduğunuz odanın herhangi bir yerine koyun. Bunu her gün yatmadan yapın ve koyun.
Soğan odanızda mikropları absorbe etmeye yardımcı olabilir. Ayrıca soğanın doğal kokusu solunumunuzu rahatlatabilir. Dünya sağlık örgütü soğanın solunum yollarına yardımcı etkisini kabul etti. Öksürüğü azalttığı ve bedensel ağrıları azalttığı söylenmektedir.
Şifa kaynağı olan soğan, bir kase içinde üzerine kaynar su koyularak gece yatılan odaya koyulduğunda öksürüğü olan insanlarda öksürükten eser bırakmıyor.
Nem konusuna gelirsek; sorunuzdaki iddianın aksine yeni tip koronavirüs kuru ve güneşli ortamlarda aktivitesini çok daha hızlı kaybetmektedir. Yani soğan veya nem yapıcı bir cihaz yoluyla odanızdaki nemi artırmak, muhtemel bir virüs varlığına daha avantajlı bir ortam sağlar.
İlgili 36 soru bulundu
Karanfil yoksa soğanı ikiye bölüp yattığınız odaya koymak da iş görecektir. Soğuk algınlığı ve burun tıkanıklığı gibi mikrobiyal ve enfeksiyon kaynaklı rahatsızlıklarda soğan antibiyotik görevi görerek karanfil ise hoş kokusu ile solunum yollarını açarak rahatlamanızı sağlar.
Hava nemlendirme cihazları kullanmadan evinizi nemli tutmanın en basit yolu seramik ya da cam bir kaba su doldurup ısıtıcıya yakın bir noktaya yerleştirmektir. Kış aylarında kullanılan kalorifer ya da elektrikli ısıtıcılar evin havasının daha da kurumasına ve nemin yok olmasına neden oluyor.
Günlük en az iki, içilebiliyorsa daha fazla ılık su önerilir. Öksürük gece artış gösteriyorsa-ki özellikle ilk yatışta geniz akıntısına bağlı artabilir-yatağın başı yükseltilmeli, gerekirse çift yastıkla yatılmalıdır. Burun mutlaka açık tutulmalıdır.
Öksürürken çocuğunuzu yüzükoyun olarak dizinize yatırın, sırtına hafif hafif vurarak balgamını çıkarmasına yardımcı olabilirsiniz. Geceleri öksüren çocuğunuzun yastığının altına destek koyarak baş tarafını yükseltebilirsiniz. Geniz akıntısının boğazından aşağı tarafa inerek tahrişe yol açmasını da engellemiş olursunuz.
Bol sıvı tüketmek boğazın nemlenmesine yardımcı olarak tahriş edicilerin etkisini azaltır. Günde en az sekiz bardak su içmek, bitkisel çay veya limonlu ılık su tüketmek gece öksürüklerini hafifletir. Uyumadan önce boğaz pastili kullanmak boğazdaki tahrişi azaltarak öksürüğün giderilmesine yardımcı olur.
Soğanın güçlü kokusu aynı mentol gibi, burun tıkanıklığını açmak için kullanılabilir. Koku, burun kanallarında biriken mukusu yumuşatarak akmasına ve burnun açılmasına yardımcı olur.
Kuru soğan burun tıkanıklığı durumlarında tüketilebilir. Daha rahat nefes almayı sağlar.
Ayak altına soğan koyup uyuduğunuzda soğan, tüm vücudunuzu temizlemeye başlar. Vücudunuzdaki bakterileri ve mikropları emer ve ayaklarınızdaki cilt çok ince olduğundan, iyi bakteri ve kimyasallar kanınızda daha hızlı emilir. Bu şekilde, soğan kanınızı da temizler ve tüm bunları siz uyurken yapar.
Colorado Üniversitesi'nin yaptığı araştırmada, soğan tüketiminin uyku kalitesini artırdığı ortaya çıktı. Bağırsak sağlığını besleyen soğanın içinde aynı zamanda stresi azaltan lifler de var.
- Nem: Nemli hava, burnun tıkanıklığına iyi gelir. Oda içerisinde kalorifer üzerine bırakılacak bir bardak su, havanın nemini tazeler. Bunun dışında odanın nemli kalmasını sağlayan buhar makineleri de burun tıkanıklığına çözüm olabilir.
Düzenli bir şekilde soğan tüketmek sindirim sistemi ile bağırsakları da temizleyerek rahatlamasını sağlar. Özellikle soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi hastalıklarda bol soğanlı çorbalar tüketmek iyileşmeye de katkı sunacaktır.
ZENCEFİL, KARABİBER, BAL, LİMON, TARÇIN
1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı toz karabiber, 1 çay kaşığı toz tarçın ve yarım limonu karıştırarak gün içerisinde öğün aralarında mide boşken günde 2-3 tatlı kaşığı tüketerek öksürüğün tahriş edici etkisini azaltabilirsiniz.
Zeytinyağı ve sarımsak ikilisi, gece yatmadan önce mutlaka ayak altına sürülmeli. Bu kür sayesinde, hastalığa yakalanmaktan ve ateşten kurtulacaksınız! Alternatif tıp, yıllardır hayatımızda olan ve birçok hastalığa şifa bulmamıza yardım eden bir aracı.
VICKS VAPORUB burun tıkanıklığı ve akıntısı, boğaz ağrısı ve soğuk algınlığına bağlı öksürüğün semptomatik tedavisinde kullanılır.
Sıcak bitki çayları içmek de boğazı yatıştırır. Açık hava yürüyüşleri yapın. Gün içerisinde rahatlatıcı egzersizler yapmaya özen gösterin. Bal, boğaz bölgesini kaplayarak tahrişi azaltır ve öksürüğün yatışmasına yardımcı olur.
Sıcak bitki çayları içmek de boğazı yatıştırır. Bal, boğaz bölgesini kaplayarak tahrişi azaltır ve öksürüğün yatışmasına yardımcı olur. Sıcak bir duş, burundaki sekresyonları incelterek öksürüğün hafiflemesine katkı sağlar. Sıcak duş hem soğuk algınlığı hem de alerjilerden kaynaklanan öksürükte etkili olabilir.
diye merak ediyorsanız işte bu sorunun yanıtı: Geceleri yaşanan öksürüğe grip, soğuk algınlığı veya alerji gibi faktörler neden olabilir. Bu faktörler yatar pozisyona geçtiğinizde solumun salgılarının boşaltılmasını zorlaştırır ve akıntı birikmesi yaratarak aniden gelen öksürük krizi durumunu tetikler.
Odadaki nemi artırmak için çamaşırlar odada kurutulabiliyor. Bebek odasına kaynar su dolu bir tencere koyarak havanın kuruluğuna çare bulunuyor, suyun taze olması ve toz barındırmaması esas faktör olurken, gün içinde tencere içindeki suyun değiştirilmesi tavsiye ediliyor.
Çok yüksek nem küf ve yoğuşma sorunlarına neden olabilir. Çok düşükse, oluşan kuruluk düzeyi nesnelere ve insanlara zarar verir, bizi havadaki virüslere ve enfeksiyonlara karşı daha duyarlı hale getirir. Evinizin nemini doğru seviyede anlamak ve korumak, insanları, evcil hayvanları ve eşyaları korumak için önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri