Kurulumu tamamlanan derin dondurucu dik bir konumda ve elektriğe bağlanmadan 4 saat bekletilmelidir. 4 saat sonra derin dondurucunuzun fişini takabilirsiniz. Ancak yiyecekleri yerleştirmeden önce 12 saat daha beklemeniz gerekir.
Sorusu Google arama motorunda sık sık gündeme geliyor. Bu sorunun en net cevabı 24 saat sonra şeklindedir. Taşınma işleminden sonra buzdolabınızın bakım işlemlerini yaptırmanız gerekmektedir.
Buzdolabı taşıma son derece dikkat gerektiren bir işlemdir. Her buzdolabının ortalama 70-130 kilo arası olduğu düşünüldüğünde taşımanın ne kadar zor olduğu aşikardır. Buzdolabı taşıma işleminden 24 saat önce fişten çıkarılmalı ve taşındıktan sonra tekrar fişe takmak için en az 1 saat beklemek gerekmektedir.
Ancak, uzun bir yolculuk yapacaksanız, buzdolabının fişini 12 saat önceden prizden çekin. Kısa yolculuklar için birkaç saat önceden buzdolabının fişini çekmeniz gerekmez. Bir saat önce fişini çekmeniz yeterlidir.
Buzdolabı taşındıktan sonra ne zaman fişin takılacağı, yukarıdaki faktörlere bağlı olarak değişebilir. Genel olarak, en az 2 ila 4 saat beklemek, içerideki bileşenlerin stabilize olmasına ve soğutma sisteminin hazır hale gelmesine yardımcı olacaktır.
İlgili 45 soru bulundu
Yeni Alınan Buzdolabı Ne Zaman Çalıştırılır? Buzdolabı kompresör ile çalıştığından, kompresördeki yağ, taşıma esnasında gaz borularına dolar. Bu yağın tamamen temizlenebilmesi için 6-24 saat dinlendirilmesi gerekir.
** Derin dondurucu için bu zaman 24-48 saattir. Ancak derin dondurucu içindeki buzlar çözülmüşse içindeki ürünleri hemen tüketmekte fayda var. ** Kesinti başlar başlamaz dolabınızda dondurma varsa onu tüketin.
Mümkünse, dondurucuyu dikey olarak taşımanızı öneriyoruz. Dondurucuyu arabada taşırken, dondurucuyu köşeye koymak ve taşıma kayışlarıyla sabitlemektir. Yatay olarak taşınırken, dondurucu kompresörün tahliye tarafı üstte olacak şekilde konumlandırılmalıdır.
Hayır. Derin dondurucu yan taşınmaz. Derin dondurucunun motor ve motordaki bulunan gaz miktarı yan taşınmaya müsait değildir. Derin dondurucu karşılıklı olarak düz bir biçimde taşınmalıdır.
Normal şartlar altında içerisindeki yiyeceklerin bozulmasının engellenmesi adına buzdolapları kapatılmıyor. Ancak önceden planlanan bir tatil söz konusu olduğunda buzdolabındaki yiyeceklerin tüketilmesi ve buzdolabının fişten çekilmesi önerilebiliyor.
Bilgi. Kurulumu tamamlanan derin dondurucu dik bir konumda ve elektriğe bağlanmadan 4 saat bekletilmelidir. 4 saat sonra derin dondurucunuzun fişini takabilirsiniz. Ancak yiyecekleri yerleştirmeden önce 12 saat daha beklemeniz gerekir.
Sağlık açısından da derin dondurucu temizliği çok önemli. Her sene bahardan, yaza geçerken; derin dondurucunun fişini çekin ve içini boşaltın. Buzları tamamen çözüldükten sonra içindeki çıkabilen parçaları da ayırarak, iyice temizleyin. Temizlenen parçaları da içine yeniden yerleştirin ve en son dış kısmı temizleyin.
Buzdolabını taşıma sırasında mümkün olduğunca dik tutmaya özen gösterin. Buzdolabını yanı üzerine yatırıp taşımayın böyle bir taşıma soğutma tüplerinde kalıcı hasarlara sebep olabilir. Buzdolabınızı yeniden çalıştırmadan önce 2-3 saat bekleyin. Böylece sıvının kompresör içine geri akması sağlanır.
➽Derin dondurucular elektrik kesintisi durumlarında modellerine ve doluluk oranlarına göre içlerindeki malzemeleri koruyacak şekilde üretilirler. Bu süre 6 saatten 48 saate kadar değişebilir. ➽Elektrik kesintisi durumunda içindeki malzemelerin çözünme süresini uzatmak için dondurucunun kapağını açmayın.
Uzmanlar tarafından sunulan önerilere bakıldığında derin dondurucunun -18 derecede çalıştırılması öneriliyor.
İlk kullanım öncesi derin dondurucunuzun içini mutlaka temizleyiniz. Ürünü yerine yerleştirdikten sonra kullanmaya başlamadan önce hareket ettirmeden 1 saat bekletiniz. Dondurucunuzu doğrudan güneş ışığına maruz bırakmayınız. Cihazın yan kısımlarının ısınması normaldir.
Derin dondurucunuza mutfağınızda güneş görmeyen bir köşe seçmeniz daha doğru olacaktır. Güneş gören derin dondurucunuz daha fazla çalışacak enerji tasarrufundan uzak bir hal alacaktır. Bir diğer önemli özellik ise derin dondurucunuzu mutfağınızda kullandığınız ocaktan uzak bir yere konumlandırın.
Güç kesintisi sırasında çözülmemeleri için en iyi çözüm, gıdaları derin dondurucudan çıkarmamaktır. Derin dondurucunuz çalışmasa da 12 saat boyunca yiyeceklerinizi donmuş olarak tutabilir.
Ürünün sürekli çalışması yaklaşık 2 gün (48 saat) sürer. Bu süre zarfında yan duvarlarda aşırı ısınma olacaktır. Gaz boruları bu kısımlardan geçtiği için el değmeyecek kadar ısınacak, bu da normal bir durumdur. Endişelenecek bir durum değildir.
Silme işleminden sonra dondurucunun içinde nem kalmaması adına iyice kurutmanız gerekiyor. Kuru bez yardımıyla yaptığınız kurulama işlemi temizlik sonrasında yeniden koku oluşmasını engelleyecektir. Derin dondurucunuzu bazı doğal ürünler kullanarak oluşan kokuyu gidermeniz de mümkün.
Buzluk Kaç Derece Olmalı? Buzluk, gıdaları dondurmak ve saklamak için kullanılan bir bölmedir ve derecesi genellikle -18 olarak ayarlanır. Bu derece, gıdaların donmasını ve bozulmasını önler.
İlk kullanım öncesi ürününüzün içini mutlaka temizleyiniz. (bkz. sayfa 26) Dondurucunuzu yerine yerleştirdikten sonra kullanmaya başlamadan önce hareket ettirmeden bir (1) saat bekletiniz. Dondurucunuz çok soğuk hava koşullarında montaj yapıldıysa çalıştırmadan önce bekleme süresi en az iki (2) saat olmalıdır.
Derin dondurucuların yılda minimum 2 kez temizlenmesi önerilir. Ancak kendi kullanımınıza ve dondurucunun temizliğine göre bu sayının artırılması da mümkündür. Bu işlemi mevsim geçişlerine denk getirerek yaz veya kış aylarına daha hijyenik derin dondurucularla girebilirsiniz.
Eksi sıcaklıkta, çoğu soğutma ünitesi açılmaz ve çalışmayacaktır. Her durumda don, derin dondurucunun bütünlüğünü güçlü bir şekilde etkileyebilir, bu yüzden şansı kullanmayın. Kışın balkondaki dondurucu olumsuz etkilere maruz kalır - teknik, yüksek nem oranı için elverişsizdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri