Sıcaklık kontrol butonundan ayarları yapabilirsiniz. Buradaki yeşil ışık yardımıyla dondurucunuzun çalıştığından emin olabilirsiniz. Kırmızı ışık ise yüksek sıcaklık uyarı ışığıdır.
Dondurucunuza elektrik geldiği sürece yeşil ışık yanar. Yanıp sönmesi halinde ise elektrik hattında sorun olabilir. Bu durumda ehliyetli bir elektrikçi tarafından kontrol edilmesi gerekir.
Derin dondurucunuzda ayarlanan soğukluk derecesine ulaşıncaya kadar kırmızı renkli sıcaklık uyarı lambası yanacak ve sıcaklık istenen seviyeye geldiğinde sönecektir. Dondurucunuzun iç sıcaklığı ayarlanan seviyeye ulaşmaması durumunda kırmızı renkli sıcaklık uyarı lambası sürekli yanar.
Sarı düğmeye basıldığında ürün hızlı dondurma moduna girer ve en soğuk değerlerde çalışmaya başlar (Kompresörü sürekli olarak çalışır). Sarı ışık yandığında otomatik ısı ayarı (termostat) devreden çıkmış olur.
Kırmızı ışık yanıyor ise dolabın iç ortam sıcaklığı istenilen değerlerde değildir.
İlgili 45 soru bulundu
Donmamış gıdalarınız için en az 20 saat bu konumda çalışması gerekir. Ürünü çalıştırırken mutlaka içindeki tıpanın takılı olduğuna emin olun. Ürün yeterli soğukluğa ulaştığında kırmızı tuş üzerindeki lamba kendiliğinden sönecektir.
Uzmanlar tarafından sunulan önerilere bakıldığında derin dondurucunun -18 derecede çalıştırılması öneriliyor.
Turuncu düğme – hızlı dondurma – bu işlev sadece dondurucu çalıştırma modunda kullanılabilir! Bu düğmeye bastığınızda, turuncu ışık yanar ve cihazın "fast freeze" (hızlı dondurma) moduna girdiğini gösterir.
Ürüne elektrik gelmiyor olabilir. Prize bir küçük ev aleti takarak çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Eğer küçük ev aletinin de çalışmaması halinde prizdeki problem için uzman bir elektrikçiyle görüşün. Elektrik geliyor fakat yeşil tuş yanmaması halinde servisimizin ürününüzü kontrol etmesi gerekiyor.
Normal modda her iki led sönecektir. Ayarlar tuşuna basarak ürününüzün soğutma sıcaklığını (-18 'C ile -25 'C) ayarlayabilirsiniz.
Kurulumu tamamlanan derin dondurucu dik bir konumda ve elektriğe bağlanmadan 4 saat bekletilmelidir. 4 saat sonra derin dondurucunuzun fişini takabilirsiniz. Ancak yiyecekleri yerleştirmeden önce 12 saat daha beklemeniz gerekir.
Dondurucu olarak kullanmak istediğinize: Düzenli olarak kullandığınız ürününüzün ısısını -18 derece olan ekonomik konuma ayarlayabilirsiniz. Eğer ürününüzün bulunduğu ortam sıcaklığı 30 dereceyi aşıyorsa -20, -22 ya da -24 konumunda çalıştırmalısınız.
Cihazınız normal çalışıyor
Arka duvarda veya yan duvarlarda tahliye kanalı etrafında ısınması normaldir. Bunun nedeni, otomatik buz çözme için ısıtma elemanının burada bulunmasıdır. Cihazın gövde üzerinde bir yanık izi yoksa ve buzdolabındaki soğutma sıcaklığı normal olduğu sürece endişelenecek bir durum yoktur.
Sarı ışık yandığında otomatik ısı ayarı (termostat) devreden çıkmış olacaktır. DİKKAT : Sarı düğmeye basıldığında termostat devre dışı kalır ve kompresör sürekli çalışır.
Dondurucuların çalışma konumunda kar ve buz oluşması normaldir.
Derin Dondurucumun İç Aydınlatmaları Yanmıyor, Ne Yapmalıyım? Derin dondurucunuzun iç aydınlatmaları yanmıyor ise; Ürünün bağlı olduğu prizde enerji olup olmadığını kontrol ediniz.
Derin dondurucuyu ilk defa çalıştırdığınızda, uzun süre kapağı kapalı kalmış ya da kapağı açık kalması durumunda , derin dondurucunuz verdiğiniz derecelere gelene kadar motor çalışmaya devam eder. Belirlediğiniz dereceye ulaştığında motor arada durarak çalışmaya devam edecektir.
Derin dondurucu çalışmıyorsa ilk olarak elektrik bağlantısına bakılmalıdır. Sigortalar ve dondurucunun bağlı olduğu fiş kontrol edilir. Derin dondurucu çalışıyor ama soğutmuyor ise kapak veya kapak filtresi yıpranmıştır. Bunun yanında gaz kaçağı da olabilir.
Bu parçanın etrafının kirlenmesi dışarı çıkmamasına ve lambanın yanmamasına neden olur. Bu sorunu ortadan kaldırmak için buzdolabınızın iç kısmını temizledikten sonra lambayı tekrar kontrol edin. Buzdolabının lambası hâlâ yanmıyor ise yetkili servisle iletişime geçmelisiniz.
Yeni yiyecek yüklediyseniz, uzun süre elektrik kesilmiş ya da kapı açık kalmışsa kırmızı ünlem işareti (yüksek sıcaklık uyarısı) yanmaya başlar. Joker özellikli ürününüzü dondurma konumunda kullanmak istiyorsanır: Öncelikle ekranın sağındaki çizgi simgeli tuşa 1 saniye basarak uyarıyı kaldırın.
Uyarıyı ekrandan kaldırma
Ekranınız dokunmatikse "Alarm Off" simgesi veya uyarı gelen ünlem işaretine bir saniye süreyle basarak uyarıyı kaldırabilirsiniz. Ekranda bahsettiğimiz gibi bir tuş yoksa, dokunmatik değilse veya ürünün ekranı iç bölmedeyse uyarıyı kaldırmak için herhangi bir tuşa basmanız gerekmiyor.
Karlanma iç kısımda oluşuyorsa:
Kapasitesinden fazla ve yeni yiyecek yüklemiş olabilirsiniz. Fazla yiyecekleri çıkartın. Bununla birlikte iç kısmında bir miktar kar oluşması normaldir. Düzenli olarak temizlik yapılması, karın ve buzun eritilmesi gerekir.
Buzdolabının buzluk kısmının -18, normal kısmının +4 derece olabileceğini söylemiştik. İdeal buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun asıl yanıtı budur. Eğer buzdolabı kısmında sıcaklık hissediyorsanız en soğuk ayar olan 1'e doğru çevirebilirsiniz. Yaz aylarında ise +2 derece ve -20 dereceye ayarlanması doğru olacaktır.
Beko markalı buzdolabı için ise; Yaz aylarında buzdolabının dondurucu kısmını -20, -21, -22, -23, -24 dereceye getirilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri