Derin dondurucunun üst yüzeyi kapak veya kapağın menteşe bölgesi ile örtülüdür ve tasarımı ağırlığı desteklemek için yapılmamıştır. Bu nedenle, derin dondurucunun üzerine ağır cisimler koymak, dondurucunun çalışmasını ve kapasitesini olumsuz etkileyebilir.
İlk kullanım öncesi derin dondurucunuzun içini mutlaka temizleyiniz. Ürünü yerine yerleştirdikten sonra kullanmaya başlamadan önce hareket ettirmeden 1 saat bekletiniz. Dondurucunuzu doğrudan güneş ışığına maruz bırakmayınız. Cihazın yan kısımlarının ısınması normaldir.
Kullanıcıların derin dondurucuyu temizlemeden ve boşaltmadan kullanmalarından dolayı koku ortaya çıkıyor. Koku sorunu yaşanmaması için mutlaka derin dondurucuların dinlendirilmesi gerekiyor.
Bilgi. Kurulumu tamamlanan derin dondurucu dik bir konumda ve elektriğe bağlanmadan 4 saat bekletilmelidir. 4 saat sonra derin dondurucunuzun fişini takabilirsiniz. Ancak yiyecekleri yerleştirmeden önce 12 saat daha beklemeniz gerekir.
Taşınırken derin dondurucudaki yiyecekler hazneden çıkarıldıktan hemen sonra uygun bir taşıma kutusuna konur. Asla bir karton koliye yiyecekleri koymayın.
İlgili 33 soru bulundu
Taze meyve veya sebze dondurmak istiyorsanız, doğradıktan sonra veya satın aldığınız halleriyle yine plastik kaplar içerisine koyarak dondurucunuza yerleştirebilirsiniz.
➽Derin dondurucular elektrik kesintisi durumlarında modellerine ve doluluk oranlarına göre içlerindeki malzemeleri koruyacak şekilde üretilirler. Bu süre 6 saatten 48 saate kadar değişebilir. ➽Elektrik kesintisi durumunda içindeki malzemelerin çözünme süresini uzatmak için dondurucunun kapağını açmayın.
Uzmanlar tarafından sunulan önerilere bakıldığında derin dondurucunun -18 derecede çalıştırılması öneriliyor.
Sorusu Google arama motorunda sık sık gündeme geliyor. Bu sorunun en net cevabı 24 saat sonra şeklindedir. Taşınma işleminden sonra buzdolabınızın bakım işlemlerini yaptırmanız gerekmektedir.
Derin dondurucunuza mutfağınızda güneş görmeyen bir köşe seçmeniz daha doğru olacaktır. Güneş gören derin dondurucunuz daha fazla çalışacak enerji tasarrufundan uzak bir hal alacaktır. Bir diğer önemli özellik ise derin dondurucunuzu mutfağınızda kullandığınız ocaktan uzak bir yere konumlandırın.
Derin dondurucu temizlemeye ilk olarak cihazın güvenliğini sağlayarak başlamalısınız. Bunun için temizliğe başlamadan önce dondurucunun fişi çekilmelidir. Tamamen boşalttığınız beyaz eşyanın buzlarının temizlenmesi bir diğer önemli noktadır. Derin dondurucu fazla buzlanmışsa eriyen karlar mutfağınıza yayılabilir.
Elbette takılır, hiçbir sıkıntı da olmaz.
Derin dondurucu yorumları dikkate alındığında; en iyi derin dondurucu markaları sıralamasında Uğur, Arçelik ve Profilo bulunuyor. 2023'te satın alınabilecek derin dondurucu tavsiyesi olarak da Uğur UED 5218 DTK, Arçelik 2105 G, Profilo DF1024WFVV modelleri; no frost destekli olmaları, çekmeceli veya sandık tipinde ...
Tüketimlerini belirleyen birden fazla değişken olmakla birlikte hacmin en önemli değişken olduğunu söyleyebiliriz. A+ sınıfı 102 litre derin dondurucunun günlük tüketimi 1200 watt düzeyindedir. A+ sınıfı 240 litre derin dondurucu ise günlük 700 watt, 312 litre derin dondurucu ise 900 watt harcar.
Fısfıslı bir şişeye 1 yemek kaşığı karbonat ve 1 yemek kaşığı sirke ekleyin. Şişeyi güzelce çalkalayın ve dondurucunun içine sıkıp sünger yardımıyla silin. Daha sonra nemli bezle üzerinden geçebilirsiniz. Derin dondurucunun dışını ve kapağını da bu şekilde silmeyi unutmayın.
Tek tuşla ister soğutucu ister dondurucu olabilen Joker bölmesi, depolama ihtiyacınıza göre isterseniz buzdolabı isterseniz derin dondurucu olarak kullanılabilir. Bölmedeki elektronik gösterge ile sıcaklık değerleri -24°C ile +10°C arasında isteğinize göre ayarlanabilir.
Kırmızı ışık yanıyor ise dolabın iç ortam sıcaklığı istenilen değerlerde değildir. Şu durumlarda da kırmızı ışık yanabilir; Derin dondurucu ilk defa çalıştırılıyor olabilir. Bir seferde çok miktarda taze yiyecek konulmuş olabilir.
Güç kesintisi sırasında çözülmemeleri için en iyi çözüm, gıdaları derin dondurucudan çıkarmamaktır. Derin dondurucunuz çalışmasa da 12 saat boyunca yiyeceklerinizi donmuş olarak tutabilir.
Enerji sınıfı A+ ve daha üstü olan derin dondurucular 24 saat çalışır durumda iken günlük ortalama 80 kuruş ila 1 TL arasında elektrik yakmaktadır, bu tutar aylık olarak hesaplandığında ise 24-30 TL arasında bir tutar çıkmaktadır.
Sağlık açısından da derin dondurucu temizliği çok önemli. Her sene bahardan, yaza geçerken; derin dondurucunun fişini çekin ve içini boşaltın. Buzları tamamen çözüldükten sonra içindeki çıkabilen parçaları da ayırarak, iyice temizleyin. Temizlenen parçaları da içine yeniden yerleştirin ve en son dış kısmı temizleyin.
Patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra oda sıcaklığında tamamen soğuyana kadar bekleyin. Soğuyan patlıcanları porsiyonlar halinde ayırın ve buzdolabı poşetlerine yerleştirin. Poşetlerin ağzını düğümledikten sonra üzerine tarih etiketi koyun ve buzluğa yerleştirin.
Eksi sıcaklıkta, çoğu soğutma ünitesi açılmaz ve çalışmayacaktır. Her durumda don, derin dondurucunun bütünlüğünü güçlü bir şekilde etkileyebilir, bu yüzden şansı kullanmayın. Kışın balkondaki dondurucu olumsuz etkilere maruz kalır - teknik, yüksek nem oranı için elverişsizdir.
Her sabah tost hazırlamaya üşenenler için; önceden hazırladığınız tostları pişirmeden buzluğa atın, gerektiğinde hemen tost makinesine sıralayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri