Tohumlu kısımlarını da çıkarın. Ardından buzdolabı poşetlerine aktarın. Buzlukta dondurarak saklayın. Közlenmiş biberleri sadece közleyip, kabuklarını soymadan, oda sıcaklığına geldikten sonra bütün halde buzdolabı poşetlerine aktararak da saklayabilirsiniz.
Temizlediğiniz kırmızı biberleri kullanacağınız kadar poşetlere koyun. Poşetin havasını alıp, dibinden düğüm atın. Daha sonra dondurucuya kaldırın. Közlenmiş olan kırmızı biber poşetleri kullanacağınız zaman dondurucudan çıkartın.
kaynatıp kenara aldığınız tencerenin içinden kavanozlarınızı çıkarın, önce yine kapakları ters duracak şekilde oda sıcaklığında güzelce bekletip soğumasını sağlayın. Yaklaşık 7-8 saat bu şekilde bekletip tamamen soğuttuğunuz kırmızı köz biber konservelerinizi serin ve güneş ışığı almayan bir yerde güvenle saklayın.
Doğradığınız kırmızı biberleri buzdolabı poşeti içine düzgün bir şekilde yerleştirin. Poşetlerin üzerine eliniz ile hafifçe bastırıp, havasını alın. Ardından poşeti katlayıp, tekrar bir poşet içine koyun. Sebzeler 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz.
İlgili 38 soru bulundu
Biberleri yıkayıp kurulayın. İçlerini temizleyip yemeklik doğrayın. Tek kullanımlık miktarlarda poşetleyerek derin dondurucuya kaldırın. Özellikle evde kullanabileceğinizden fazla biber varsa bozulmadan bu şekilde dondurucuya kaldırabilirsiniz.
Poşetlerin üzerine eliniz ile hafifçe bastırıp, havasını alın. Poşetin havasını aldıktan sonra poşeti katlayıp, tekrar bir poşet içerisine yerleştirin. Biberler 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz.
Öncelikle kırmızı kapya biber lerimizi içini temizleyip yıkadıktan sonra istediğiniz boyutta kesebilirsiniz. Buzdolabı poşetlerine koyarak ardından pipeti poşetin içine koyarak ağzınızla poşetin içindeki tüm havayı çekin. Böylelikle içinde hiç hava kalmayarak iyice vakumlanır ardından buzluğa kaldırabilirsiniz.
Önceden ısıttığımız 200 derece fırında biberler közlenerek soyulur ve çekirdekleri çıkarılır. Soyulan biberler dörde kesilir. İsteğe göre bütün olarak da konabilir. Bir kaba aldığımız biberlerin üzerine sarımsak, zeytinyağı ve tuz atılarak karıştırılır.
Dondurucudan çıkartılan biber hiç bekletilmeden kızgın yağa atılarak yüksek olmayan orta ateşte pişirilir. Böylece biberin rengi kararmadan yeşil olarak kalacak ve lezzetinde önemli bir kayıp olmayacaktır. Biberin kararmasının nedeni buzunun çözülerek sulanması.
Geniş bir tencereyi ocağa koyup azıcık ısıtıp (15 saniye kadar) sirke, sıvı yağ, tuz ve zeytinyağını koyup hafif kaynamaya başlayınca biberleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Daha sonra iri doğranmış sarımsağımızı ve maydanozumuzu da ekleyip harmanlıyoruz ve ocaktan alıyoruz. Temiz cam kavanozlarımıza dolduruyoruz.
Sivri biber veya çarliston biberi, Saplarını kesip, çekirdeklerini çıkardıktan sonra ihtiyacınız ölçüsünde poşetleyin ve dondurucuya kaldırın. Donmuş halde kullanabilirsiniz. Saklama süresi 8-10 aydır. Biberleri kızartıp soğutun, poşetleyin ve dondurucuya kaldırın.
Poşetin ağzına düğüm atın. Poşete düğüm attıktan sonra biberleri tekrar bir poşete daha koyun. Biberler 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz. Hazırladığınız bu yöntem ile dolmalık biberleri buzlukta uzunca bir süre saklayabilirsiniz.
Poşetin havasını aldıktan sonra poşeti katlayıp, tekrar bir poşet içerisine yerleştirin. Biberler 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz. Hazırladığınız kızartmalık biberleri buzlukta üst üste düzgün bir şekilde koyup, uzunca bir süre saklayabilirsiniz.
Mevsimi kısa sürdüğü için kapya biber turşusu, közlenmiş kapya biber konservesi gibi yöntemlerle saklanarak bir yıl boyunca sağlıkla tüketilebilir. Taze olarak mevsimindeyken tavuk veya et fajita yemeklerine doğranabilir, kapya biber dolması yapılabilir, közlendikten sonra enfes mezelere salatalara konuk olabilir.
Biberlerinizi yıkayıp kuruttuktan sonra üzerine bıçak yardımıyla üzerine delikler açın. Fırın tepsisine dizin ve 200 derecede 15 dakika kadar pişirin. Biberlerinizi kolaylıkla soymak için ise mutlaka kapaklı bir kabın içerisine dizip kapağını kapatın.
Antioksidan özelliği sayesinde özellikle kış aylarında görülen; nezle, grip gibi hastalıkların hem önlenmesine hem de tedavisine yardımcı olur. Sindirim sistemini düzenler. Hazmı kolaylaştırır. A ve C vitaminleri bakımından oldukça zengindir.
Biberlerin içini çıkartıp yıkayıp fırında közleyip kabuklarını soyuyoruz. Küp küp doğrayıp karıştırma kabına koyuyoruz. Üzerine doğranmış, maydanoz, dereotu, tuz, limon suyu, zeytinyağı ve sarımsağı alarak karıştırıyoruz. Afiyet olsun…
Yemeklik ya da kızartmalarda kullanılacak şekilde doğrayın. Doğradığınız biberleri buzdolabı poşetlerine yerleştirin. Buzluğa atın. Yemeklerde kullanacağız durumlarda yemeğe doğrudan ilave edebilirsiniz.
Tavamıza bol yağ koyupk kızdıralım. Kızartma yapacağımız tava derin olursa, kızartmak daha kolay olur. Biberleri ekleyip kızartalım ve süzgecin altına derin kase koyup, biberleri süzgece koyalım ki yağı süzülsün. Bütün biberler bitene kadar bu işlemi yapalım ve soğumaya bırakalım.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri