Çoğu gıdada olduğu gibi, derin dondurucuda saklamak en yaygın uygulanan yöntem olarak öne çıkıyor. Mısırın lezzetini korumak içinse dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları var. Mısırı bir yıla yakın bir süre saklamak için konserve de etkili bir yöntem. Şimdi kış için hazırlık yapmanın tam zamanı.
Hazırladığınız buzdolabı poşetlerindeki süt mısırları, buzdolabınızın buzluğuna ya da derin dondurucuya koyup, 1 sene kadar muhafaza edebilirsiniz. Buzlukta sakladığınız taze mısırları, arzu ettiğiniz zaman buzunu çözdürüp, kullanabilirsiniz.
Mısır, koçan haldeyse bu durumda saklamanın ilk yolu haşlamaktır. Kabuklarını soyup haşladığınızda soğumasını bekleyin. Daha sonra mısırları boyuyla orantılı olarak ikiye ya da üçe bölün. Parçaladıktan sonra en fazla üç tanesini buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuya atın.
Düdüklü tencereye 2 adet derin dondurucudan çıkarılmış mısır, 8 su bardağı soğuk su konulacak ve düdüklü tencerenin kapağı kapatılacak. Ocak ısısı normal (orta ateş) ısı konumuna ayarlanacak. Düdüklüden buhar çıkmaya başlayınca; düdüklü tencerenin modeline göre, üzerindeki ağırlığı takılacak veya mandalı indirilecek.
Eğe dondurucu poşetiyle mısır saklayacaksanız; poşetin havasını almaya özen gösterin. Mısırları saklamak için derin dondurucuya atabilirsiniz. Bu şekilde kullanım süresi en çok 12 aydır. Mısır paketlerinin üzerine dolaba koyduğunuz günü yazarsanız bu şekilde daha rahat ve sağlıklı mısır tüketebilirsiniz.
İlgili 20 soru bulundu
Bir bıçak yardımıyla mısır tanelerini koçandan ayırın. Bu işlem için keskin bir bıçak kullanmak işinizi kolaylaştıracaktır. Diğer mısıra geçmeden önce, ayırdığınız mısır tanelerini derin dondurucuya koyacağınız kaplara yerleştirin. Hepsi bittiğinde dolaba kaldırın.
Mısırları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. 10 dakika kadar pişirdiğiniz mısırları süzüp tekrar tencereye alın. Üzerine tereyağını ekleyip mısırların sıcağıyla eritin. Tuz ve dilediğiniz baharatları ekleyip mısırları kaselere bölüştürün.
Düdüklüde Süt Mısır Tarifi Nasıl Yapılır? Sonra mısırları dizelim, bir kaşık da şekeri ekleyelim. Üstünü geçecek kadar su koyup düdüklümüzü kapatalım. Kaynamaya başlayınca düdüğü kapatıp 20 dakika pişirelim.
Mısırlarınızı haşlarken daha ilk aşamada suyun içerisine tuz atmayın. Aksi halde mısırlarınızı sertleştirirsiniz. Tuzu biraz daha haşlanmaya başladıktan sonra ilave edebilirsiniz. Daha yumuşak mısırlar elde etmek isterseniz yarı oranda süt yarı oranda da su kullanarak mısırlarınızı haşlayabilirsiniz.
Dondurulmuş mısırlar bir tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir. 10 dk pişmeye bırakılır. Pişen mısırlar bir süzgece alınır güzelce süzülür.
Bazı mısırlar ise patlamaz. Bunun sebebi yine mısırın üzerindeki dış kabuğudur. Bu kabuk öngörüldüğü gibi mısırın içinde oluşan basıncı tutamamasından kaynaklanır. Mısır içindeki oluşan basınç yavaş yavaş dışa kaçar ve bir patlama gerçekleşemez hale gelir.
Bunun için önce mısırları sıcak suda haşlayıp soğuk sudan geçirerek iyice süzmeniz gerekiyor. Ardından yukarıdaki mısır ayıklama yöntemlerini kullanarak mısır tanelerini koçanından ayırın. Bu mısır tanelerini havası alınmış, ağzı kilitli buzdolabı poşetlerine aktarın.
Mısırları koyduğunuz Koroplast kilitli poşetin havasını olabildiğince alın ve derin dondurucu ya da buzluğun en derin kısmında muhafaza edin.
Ürün nemi, ortam sıcaklığı, ortamdaki oksijen miktarı, zararlı mikroorganizmalar ürünlerin bozulmasına neden olan başlıca etmenlerdir Mısırın hasat edilip işlendikten sonra uzun süre bozulmadan veya küflenmeden saklanabilmesi için; kuru baza göre %24-25 civarında olan hasat neminin, 6 aydan az bir zaman dilimi için ...
Sütü buz kalıplarına su koyar gibi koyun ve dondurucuya atın. Ortalama 1 gün içerisinde süt tamamen donmuş olacaktır. Özellikle donmuş sütü kahve yapımında veya bir şeyler pişirirken kullanmak isteyenler için, buz kalıpları ideal yöntemdir.
(resimlerde göstermeye çalıştım. Kasede görünen mısırlar 8 tane mısırın ayıklanmış şekli) daha sonra mısırları buzdolabı poşetlerine koyup dondurucuda saklayın. Kullanmak istediğinizde istediğiniz miktarı çözdürmeden alıp tekrar buzluğa kaldırabilirsiniz. Yada porsiyonluk olacak şekilde de poşetleyebilirsiniz.
Haşladığınız mısırın kusursuz bir lezzete sahip olması için haşlama suyunun mutlaka yeterli olması gerekir. Bunun için mısırların üzerini 2 parmak geçecek kadar su eklemeniz mısırların iyi bir şekilde pişmesini sağlayacaktır. Süt mısır, süt mısır!
Mısırı ise en yumuşacık ve lezzetli haşlamak için ise süte ihtiyacınız var. Süt sayesinde mısırlarınızın tadı güzelleşiyor, daha yumuşacık oluyor ve daha hızlı bir şekilde pişiyor.
Mısırları haşlarken içine attığınız şeker de mısıra hem güzel bir tad verir, mısırı yumuşatır ve çabuk pişmesini kolaylaştırır. Eğer mısırları düdüklü tencerede yapacaksanız, süt mısırı 30-35 dakikada pişerken, orta olgunlukta bir mısır 1 saatte pişebiliyor.
Tane tane ayıkladığınız mısırları derin bir tencere içine koyun. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su koyun. Arzu ettiğiniz kadar tuz serpiştirip, 20dk kadar haşlayın. Mısırlar yeterince yumuşadığında ocaktan alın.
Sıcaklığın 30 dereceyi aşmasıyla önce gelişimde yavaşlama ve ardından çimlerde ölüm gözlemlenir. Bununla birlikte sıcaklık 9 derecenin de altına düşmemelidir. Mısır üretimi için en ideal sıcaklık aralığı, 24 ile 32 derece arasıdır. Bir sıcak iklim bitkisi olan mısır, buna rağmen yüksek sıcaklara dayanamaz.
Tencereniz büyük değilse mısırları ikiye bölebilirsiniz. Tencereye mısırların üzerini geçecek kadar sıcak su koyup, bir tatlı kaşığı şeker ekleyin ve mısırları 30 dakika boyunca haşlayın. Haşlanan mısırlarınızın üzerine tuz dökerek ya da tereyağ sürerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Tenceredeki yağ cızırdamaya başlayınca içine mısırı atın ve tencerenin kulplarından tutarak 1-2 kez sallayın. Tencerenin kapağını kapatarak mısırların kızmasını bekleyin. Tencereden mısır patlama sesleri gelmeye başlayınca yine saplarından tutarak 2-3 dakika daha sallayarak pişirin.
- patlatma süreci. orta derece ateşte tencereyi biraz ısıtın. çok değil. aşırı sıcak tencere iyi olmuyor. bir süre sonra yağı ekleyin. az bir süre yağı ısıttıktan sonra mısırı ekleyin. ısınma süresini uzun tutup çevirmeyi geciktirirseniz ilk mısırlar yağda kızarıyor ama diğerleri olmuyor, buna dikkat.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri