Derin Yara (Nurettin Durman) - Fiyat & Satın Al | D&R.
Romanları: Zor (1977), Bizim Diyar (1978), Hilâl Görününce (1984), Ağustos Başağı (1989), Gülyüzlüm (1989), Çırpıntılar (1991). Senaryoları: Beyaz Sessiz Bir Zambak (1987), Yeniden Doğmak (1987). Radyofonik eserleri: Hilâl Görününce, Ağustos Başağı, Nefise Hatun. (25 Ağustos 1943-): Yazar.
Eğik Ağaçlar (İlk Baskı) - Sevinç Çokum | Nadir Kitap.
Demokrat Partinin devamı gibi görünen bir partiydi Adalet Partisi. O sıralarda İstanbul Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü kazanmıştım.
İstanbul'da doğan yazarın, babası, Siirt'in Tillo ilçesinden, Abdurrahim Çerçioğlu'dur. Peş peşe yaşanan felaketler ve savaş yüzünden Abdurrahim Bey yakınlarıyla birlikte henüz yedi yaşında iken İstanbul'a göç eder (Çokum 2019).
İlgili 44 soru bulundu
I.
Türk edebiyatına 1970'li yıllarından itibaren hikâye ve romanlarıyla katkı sağlayan, Sevinç (Çerçioğlu) Çokum, 25 Ağustos 1943'te İstanbul, Beşiktaş'ta dünyaya gelir.
Hisarcılar topluluğunun temsilcilerinden olan Çokum, hikayeleri ve romanlarıyla birçok ödül de almıştır. Hikayelerinde genellikle geleneksel ailenin sorunlarını ve manevi değerleri ortaya serecek olaylara yer vermiştir.
Sevinç Çokum'un 1990'dan sonra yazdığı romanlar daha farklı ve çeşitli bir bo- yuta uzanır. Bu yazıda yazarın dört romanı üzerinde durulacaktır. Bunlar şu eserlerdir: Ağustos Başağı (1989), Çırpıntılar (1991), Karanlığa Dire- nen Yıldız (1996), Deli Zamanlar (2000).
TRT radyolarında yayınlanan eserleri: Hilal Görününce, Ağustos Başağı (Arkası Yarın), Atatürk'le Mülakatlar. Dizi film senaryoları: Beyaz Sessiz Bir Zambak, Yeniden Doğmak (Ankara Gazeteciler Cemiyeti, Basın Şeref Belgesi, 1988).
Beyaz Bir Kıyı, Sevinç Çokum'un 1994'teki Fas seyahatinin ardından varlık bulan, birbirinin devamı niteliğinde bir öyküler toplamı. Şiirsel bir üslupla örülen kitap, Mağrip'in eski büyülü dünyasına girerek modern hayatla çelişkileri masalsı bir düş atmosferinde dile getiriyor.
Gece Kuşu Uzun Öter (Sevinç Çokum) - Fiyat & Satın Al | D&R.
Tellikavak: Samim Kocagöz'ün toplumun sorunlarını ve değişimlerini işleyen ilk dönem eserlerindendir. Sığınak: Yazarın ilk dönem eserlerindendir. Samim Kocagöz'ün şairane ifadeler kullandığı eserlerindendir. Sam Amca: Samim Kocagöz'ün ilk dönem eserleri arasında üslubunun en beğenildiği eseridir.
Bölüşmek (Sevinç Çokum) Fiyatı, Yorumları, Satın Al - Kitapyurdu.com.
Sevinç Çokum'un bu romanı, Türk dünyasının Kırım'la ilgili bir dilimini ele almıştır.
Selim İleri'nin roman kişileri bilinçaltının öne çıkartılmasıyla modernist figüre yakın dururlar. modern roman tekniklerini kullanarak sunar. Modern kent insanları arasından seçilen bu kişiler, toplumsal yapılara, toplum değerlerine yabancılaşmış ve kendi iç dünyalarına yönelmiş kişilerdir.
Modern dünyayı çok iyi tanıyan, Modern Türk Edebiyatına kendine has yöntem ve üslubu ile yeni bir hikâyecilik anlayışı getiren Mustafa Kutlu; İslam'ın tasavvuf anlayışını benimsemiş, tasavvuf tarihine de ilmine de vâkıf bir yazardır.
Sevinç Çokum, (d. 25 Ağustos 1943, Beşiktaş, İstanbul), Türk Hisarcılar akımı temsilcilerinden. Hikâye, roman ve senaryo yazarı. Türk Edebiyatı Vakfı'nın kurucularından biri olan Çokum, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin de üyesidir.
Sevinç Çokum gibi güçlü yazar ve şairler mensubu oldukları dil ve edebiyatın ifade kabiliyetine katkıda bulunup o dili zenginleştirirler. Hikâye, roman, deneme, anı, gazete yazıları ve şiirleri incelendiğinde Sevinç Çokum'un dili hakkında dikkati çeken en önemli detay, Türkçeyi kullanmadaki mahareti ve hassasiyetidir.
Akılcı, bireyci toplumcu, fakat seven bir kadın… Sevinç Çokum, Deli Zamanlar'da Aypare'yi, çevresindeki insanları, onun politika ataklarını, insanların düşmanlıklarına toslayışını, kırılışını ve yeniden bütünlenişini anlatıyor. Bütün bu hengâme ve atmosferi, sağı ve solu yaralayıcı bir nesnellikle irdeliyor.
İlk eseri, “Akümülatörlü Radyo” adlı piyes idi. Şehir Tiyatroları tarafından eser çevrilince onu roman haline getirmiş; böylece ilk romanı “Yalnızlar” ortaya çıkmıştı. Askerliği bittikten sonra İstanbul'a döndü ve 1947'de Edebiyat Fakültesi'ne kaydoldu.
Tarık Buğra'nın hikâyeleri, yazarın hayata dair gözlem ve edindiği tecrübeleri taşımasının yanı sıra kendi hayatından kesitler sunmaktadır. Yazarın hikâyelerinin kaynağı bir bakıma kendi hayatıdır.
"Altın çağında, gençliğinde çektiği yoklukların bir toplum düşmanlığına dönüşmesini önleyen, ama iyi niyetlerinin tepkilerini sertlikten kurtaramayan Doktor Rıza... Onun ölümle karşı karşıya getirip hayata yeniden kazandırdığı genç kız: tek umudun ayakta tuttuğu Şükriye...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri