Zamana bağlı yaşlanma tipik olarak deri incelmesi, elastik doku kaybı ve metabolik hızın azalması nedeni ile oluşmaktadır. Ciltte, dermal ve epidermal değişiklikler gözlenmekte ve yaşla birlikte epidermis kalınlığı azalmaktadır. Epidermis, cildin en dış tabakasıdır.
Günlük kullanım ile epidermal kalınlık artarken, dermis kollagen ve glikozaminoglikanların depolanmasıyla sekonder olarak kalınlaşır. Glikolik asit, laktik asit, sitrik asit, piruvik asit kullanılabilen glikolik asitlerdir.
Telenjiektaziler kalıcı olarak genişleyen küçük kan damarları olarak ifade ediliyor. Bu kan damarları cilt yüzeyinde görünür hale geliyor. Telenjiektazilerin en önemli nedeni; güneş ışınları, obezite, kortizonlu kremler ve yaşa bağlı olarak deride oluşan incelme şeklinde sıralanıyor.
Ciltte incelme, kırışıklıklar, donuk, cansız ve mat görünüm: BBL teknolojisi, kimyasal peeling, mezolift, PRP, roller tedavisi, botoks ve dolgu yöntemleri ile tedavi edilir.
Balıktaki omega-3, yeşil sebzelerdeki lutein, domatesteki likopen cildin yenilenmesini sağlar. Bu besinlerin yanı sıra A, E ve C vitamini içeren besinler tüketerek de cilt yenilenmesine destek verebilirsiniz. Cilt dostu meyve, sebze ve bitkilerden yapacağınız maskeler de cildin yenilenip gençleşmesinde büyük rol oynar.
İlgili 19 soru bulundu
Normal bir cildin sağlığını sürdürebilmesi için en üstteki ölü hücrelerin sürekli dökülüp yenilenmeleri gerekir. Çünkü dökülüp yenilendikçe yeni deri 'daha temiz' olur. İnsan derisi kendini yaklaşık her 28 günde bir yeniler.
Cildi Sıkılaştırmak İçin Doğal Çözümler
Yumurta beyazı doğal bir sıkılaştırıcıdır ve bu nedenle sarkık ciltler için iyi bir çözümdür. Aloe vera, cildi sıkılaştırmak açısından en iyisidir. Aloe vera jelindeki asit cildinizin elastikiyetini artırır ve sarkmış cildi sıkılaştırır. Ayrıca cildiniz için doğal bir kremdir.
İnce cildin geri dönüşü zordur. Evde yapılan tedavi yöntemleri yeterli olmayabilmektedir. Genellikle koruyucu olan bu yöntemler cildin eski formuna kavuşmasında yetersiz kalabilmektedir. Bu yüzden profesyonel bir destek alınması daha doğru olur.
Deri kalınlaşması, aşırı sürtünme, basınç, sürtünme, cilt hastalıkları veya diğer faktörlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Deri kalınlaşması, ciltte bir veya daha fazla bölgede meydana gelebilir ve birçok farklı şekilde kendini gösterebilir.
KALINLAŞMIŞ DERİ NEDEN OLUŞUR ? Ayak cildinin dış katmanlarının kalınlaşması doğuştan gelen veya sonradan ortaya çıkan çevresel nedenler sonucunda cildin dış katmanının normale göre daha fazla kalınlaşması. Keratin adı verilen protein bazı nedenlerden dolayı olması gereken daha fazlasını üretir.
DERİ KATMANLARI
Derimiz 3 katmandan oluşmaktadır. Bunlar dış yüzeyden derine doğru Epidermis, Dermis ve Hipodermis'tir. Epidermis; derinin gözle görebildiğimiz en dış tabakasıdır. Vücut için koruyucu bir kalkan görevindedir ve yaklaşık her 28 günde bir kendini tamamen yeniler.
İnce derili burun, adında yer alan ifadedeki gibi burnun üzerini kaplayan derinin ince olması anlamına gelir. Derinizin ince olup olmadığını anlamak için burun üzerindeki deriyi tuttuğunuzda elinize gelen fazla deriye dikkat edebilirsiniz.
Düzenli olarak egzersiz yaparak bütün vücudunuzun sıkılaşmasını sağlayın. Bol miktarda su içerek cildinizin pürüzsüzlüğünü koruyun. Su cildi iyileştirir ve aynı zamanda cilt sağlığı korunur. Cildinize cilt sıkılaştırma için bakım yaparken kolajen içeren ürünler tercih edin.
Deri kalınlığını etkileyen faktörler arasında genetik, yaş ve UV ışığına maruz kalmak sayılabilir. Genel olarak, ellerin iç yüzü ve ayakların alt yüzü diğer vücut bölgelerinden daha kalın, yüz ise daha ince olan bir cilt tipidir.
Cilt bariyerinin bozulması ve sonuçları
Ciltte su miktarı azalınca, bariyer işlevi de daha çabuk bozulur. Cilt bariyerinin bütünlüğü bozulunca, cilt nemsizleşir, elastikliğini ve esnekliğini kaybeder. Kuru ciltte ince çizgiler ortaya çıkar, cilt yüzeyi sertleşir ve ışıltısı azalır.
Ayrıca yaşlandıkça ciltteki ölü hücrelerin dökülerek ciltten uzaklaşma süreci yavaşlar. Ölü hücrelerin ciltte birikmesi ve zamanla kalınlaşması kırışıklığa neden olan etkenlerdendir.
Cilt bariyerini güçlendirmek için en çok da cildin su kaybına engel olacak nemlendirici etkili ürünlerden destek almak gerekiyor. Bunun için cilt bakım rutininde gliserin, hyaluronik asit ve çeşitli doğal kaynaklı yağlar içeren alternatiflere yer vermek etkili olabiliyor.
Yaş ilerledikçe deri incelir, ton farkları oluşur, elastikliği azalır, pigment ve kolajen üretiminden sorumlu hücreler ölmeye başlar.
· İnce ciltlerin bakımında musluk suyuyla ve sabunla temasını minimumda tutmanız gerekir. Sabahları uyandığınızda misel suyla gece kremini temizlemenizi tavsiye ederim. Ardından bir termal su spreyi veya alkolsüz canlandırıcı tonik fısfıslamanız güne sağlıklı başlaması için narin yüzeyine çok iyi gelecektir.
Nemsiz Cildin Belirtileri, İşaretleri
Zaten gergin ve hassas olan cilt, bir de nemden yoksun olunca iyice karanlık bir görünüme bürünür. Bazen yanmalar hissetmek bile mümkündür. Nemsiz kalan cildin rengi zaman zaman kırmızı olabilir, çünkü nemsizlikten tahriş görmüş olabilir.
Özellikle de çok hızlı kilo kaybı olduğunda deri sarkması sorunu ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu sorunun kendiliğinden doğal olarak çözülmesi ve tamamen ortadan kalkabilmesi için ne yazık ki düşük bir ihtimaldir.
Bu hasta grubunda sarkma deformasyonu yoğun olduğu için ameliyatsız deri sarkma tedavi yöntemleri de istenilen çözümü sağlayamaz. Özetle, verilen yoğun kilolardan sonra görülen vücut sarkması için spor ve ameliyatsız yöntemler etkili olmaz.
Yosun Yağı;
Bu yağ türü ciltte bulunan ölü deriyi temizleyerek, cildi aydınlatır ve sıkılaştırır. Yağdan 3 damla elinize damlatarak, uygulayabilirsiniz. Yaklaşık 2 saat sonra ılık su ile uyguladığınız yeri durulamalısınız. Haftada 1 kere kullanılması yeterli olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri