DERMATOP, derinin hasta olan kısmına sürülerek uygulanan, steroid hormonlar (kortikosteroid) sınıfından bir ilaçtır. İltihap giderici, alerji giderici, kaşıntı giderici, akıntı giderici ve hücre çoğalmasını önleyici etkilere sahiptir.
DERMATOP, akut ve kronik deri hastalıklarının tedavisinde uygundur ve derisi nemli, normal ve kuru olan hastalarda kullanılabilir. Kullanım süresi ve sıklığı bakımından doktorun önerisine tam olarak uyulmalıdır.
DERMATOP'u yüzünüze sürüyorsanız, gözünüze kaçmamasına dikkat ediniz. Uygulama yolu ve metodu: DERMATOP derinin hasta olan kısmına ince bir tabaka halinde ve mümkünse hafifçe ovuşturularak sürülür.
DERMATOP, dışarıdan uygulanacak kortikosteroid tedavisi gerektiren deri hastalıklarının tedavisi için kullanılır. DERMATOP akut ve kronik deri hastalıklarının tedavisine uygundur ve derisi nemli, normal ve kuru olan hastalarda kullanılabilir. DERMATOP duyarlı deri bölgelerine dahi sürülebilir.
Doktorun başka bir önerisi yoksa DERMATOP, mümkünse çok küçük miktarlarda damla damla kullanılarak derinin hasta olan kısmına günde 1 defa ince bir tabaka halinde hafifçe ve mümkünse ovuşturularak sürülmelidir.
İlgili 15 soru bulundu
DERMATOP haricen glukokortikoid tedavisi gerektiren sedef hastalığı ve atopik ekzemada, baş, kıllı göğüs, sakallı bölgeler gibi kıllı deriyi etkileyen bütün enflamatuar deri rahatsızlıklarında kullanılır. Bu tür deri hastalıklarında DERMATOP avuç içi, taban gibi bölgelere de sürülebilir.
Tedavide öncelikle kulak yolunda görülen mantarlar aspiratör yardımı ile temizlenmelidir. Sonrasında damla veya pomad şeklindeki ilaçlarla mantarı tedavi ediyoruz. Mantar enfeksiyonları inatçı enfeksiyonlar olduğu için kulak aspirasyonu birkaç kez tekrarlanabilir ve tedavi bazen 30 güne kadar sürebilir.
Merhem, vücut yüzeyini yatıştırmak için kullanılan tıbbi bir ilaçdır. Merhemler yaygın olarak tüp ambalajlarda saklanılır. Uygulama yolu cilde, yaralara ve mukozalaradır. İçinde baz ve eşit şekilde dağıtılmış tıbbi maddelerden oluşan yumuşak dozaj formu vardır.
Uyuz: Hasta ılık bir banyo yaptıktan sonra cilt iyice kurulanmalı ve DERMİTON, yüzeyde görünür losyon kalıntıları kalmayacak şekilde tüm vücuda (yüz ve baş bölgeleri dışında) uygulanmalıdır. Bu uygulama 3 - 5 gün süre ile günde bir kez, tercihen akşamüzerleri tekrarlanmalıdır.
Haricen kortikosteroid tedavisi gerektiren bütün deri enflamasyonları. Küçük çocukların deri hastalıklarında da kullanılabilir. Geniş alanlara kısa süreli uygulanabildiği gibi tekrarlayan uygulamalara da elverişlidir. PEİTEL krem özellikle akut seyir gösteren ve/veya sulantılı deri lezyonlarının tedavisine uygundur.
DERMOVATE nedir ve ne için kullanılır? DERMOVATE topikal steroidler denilen ve cilde sürülen bir ilaç grubunun üyesidir. Topikal steroidler belirli cilt problemlerindeki kaşıntı ve kızarıklığı azaltırlar. DERMOVATE krem formunda, 25 g ve 50 g'lık tüplerde bulunmaktadır.
Nemlendiriciyi temiz cilde uygulamalı, özellikle duş sonrası kullanmayı asla ihmal etmemeliyiz. Çünkü yıkama ve duş sonrası cilt neme daha çok ihtiyaç duyacağı için nemlendiricinin daha çabuk emilmesini sağlayacaktır.
Sosyal Güvenlik Kurumu, depresyon ilaçlarının ardından geçen hafta mantar pomad, krem ve şampuanlarının kullanımına da kısıtlama getirdi. Hasta 6 ay boyunca bir daha hiç almamış olsa, aynı ilaç 6 ay sonra yazılsa bile artık sistem tarafından ödenmiyor.
DERMABEL, kortikosteroidlere cevap veren cilt rahatsızlıklarında (deride belli bölgelerde kızarıklık, kaşıntı ve döküntü ile seyreden bazı dermatit türleri, terleme bozukluğu gibi) dışarıdan cilde sürülerek kullanılır.
DEXTROCİN nedir ve ne için kullanılır? DEXTROCİN etkin madde olarak mupirosin içerir. 15 gramlık alüminyum tüplerde piyasaya sunulmaktadır. DEXTROCİN sadece cilt üzerinde kullanılan bir antibiyotiktir ve bakteriyel cilt enfeksiyonlarının tedavisi için kullanılır.
Permetrin krem %5
Permetrin, belirtildiği şekilde kullanıldığında güvenli ve etkili olup uyuz akarlarını ve yumurtalarını öldürür, uyuz tedavisi için ilk tercih edilen ilaçtır. Tüm akarları yok etmek için her biri yaklaşık bir hafta arayla iki (veya daha fazla) uygulama gerekli olabilir.
Uyuz tedavisinde genellikle krem ile çeşitli losyonlar kullanılır. Bunun yanı sıra vücut kremi de uygulanabilir. Uyuz tedavisi yaklaşık 2 hafta ile 6 hafta arasında sürmektedir. Ayrıca beyaz sirke, zerdeçal ve çay ağacı yağı gibi ürünler ide de uyuz tedavisi sürdürülebilir.
Uyuz gibi parazitlerin vücuttan uzaklaşmasını sağlayan bazı bitkisel yardımcılar var. Kekik, lavanta, çay ağacı, ardıç katranı gibi şifalı bitkilerden yardım alarak uyuzdan kurtulmak mümkün olabilir. Lavanta yağıyla uyuzla mücadelede güzel sonuçlar alınır. Deriye yerleşmiş parazitler bu yağın yardımıyla yok olur..
Uygun kullanım ve doz/ uygulama sıklığı için talimatlar:
Doktorun başka bir önerisi yoksa derinin hasta olan kısmına DERMATOP günde 1 defa ince bir tabaka halinde ve mümkünse hafifçe ovuşturularak sürülür. Gerektiği takdirde, günde iki defa kullanılabilir. Uzun süreli devam tedavisi 4 haftayı geçmemelidir.
Dermovate krem, genel olarak egzama ve sedef egzama tedavisinde reçete edilmektedir ve egzama gibi rahatsızlıklarla başa çıkamayan kişilerde mucize gibi iyi gelen bir ilaç olarak kısa sürede rahatsızlıkları giderir.
- Bebeklerin ve küçük çocukların pişiklerinde - 1. ve 2. derece yanıklarda / güneş yanıklarında - Çizik ve kesik gibi yüzeysel deri lezyonlarında - Emziren annelerde meme başı çatlaklarının bakımı ve korunmasında - Kurumuş, çatlamış, yarılmış derinin bakımı ve korunmasında [yaşlı kimselerin derisi dahil ] kullanılır.
Kulak mantarı zamanında teşhis ve tedavi edilmediğinde kulak zarında delinmeye ve işitme kaybına yol açabilir. Kulak mantarı ayrıca çevre kemik dokulara da yayılabilir. Bu nedenle kulak mantarını düşündürecek belirtiler görüldüğünde mutlaka bir kulak burun boğaz uzmanına başvurulmalıdır.
Örneğin banyolardan 15 dakika önce 5-10 damla alkol borik solüsyonu damlatmak gibi. Dış kulak yolu ve zar sağlamsa bu işlem ağrı yapmaz. Tedavi planlamasında mantar türünün bir önemi yoktur, bu nedenle kültür gerekmez. Tedavide antibiyotik kullanımının yeri yoktur.
Kişide oluşan kulak kaşıntısında mutlaka belirtiler ortaya çıkınca doktora gitmek gerekmektedir. Ayrıca evde denenen bazı yöntemler ile kulak kaşıntısı da giderilebilir. Sirke, sarımsak yağı, Hindistan cevizi yağı ve Çay ağacı yağı da kulak kaşıntısına çok iyi gelecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri