Ders çalışırken kahve yerine hem enerji verecek hem de sağlık deposu içecekler tüketmenin önemine değinen Diyetisyen Özden Örkçü, Meyan kökü çayı, kekik yağı, pancar suyu öneriyor. Ayrıca bol su tüketmeyi de hatırlatıyor.
Ders çalışırken, şeker ve şekerli besinler, cips, kuruyemiş, gazlı içecekler gibi besinler yerine süt, yoğurt, sütlü tatlılar, ekmek arası peynir, taze sıkılmış meyve suları ve kuru meyvelerin tercih edilmesi önemlidir. Bunun yanında fındık, fıstık ve cevizin tüketilmesi de yararlıdır.
Bilgi! Uzmanlar ders çalışırken bitki çayları içmeyi öneriyor kahve , çay Ders çalışırken 8 den sonra önermiyor.
İlgili 24 soru bulundu
Ders çalışırken ya da yoğunlaşma gerektiren bir iş ile ilgilenirken müzik dinlemek ayrıca kişinin gereksiz seslere odaklanmasını da önler. Bu yüzden özellikle de sözel derslere çalışırken sözsüz, melodiye sahip şarkıların dinlenmesi daha iyi olacaktır.
Günlük ortalama çalışma süresi olarak 4-5 saat verilebilir. Bu ihtiyaca göre azalır ya da artabilir. Ara vermeden yapılan uzun süreli çalışma da, sık aralarla, uzun dinlenmeli olarak yapılan kısa çalışma da verimsiz olur. En uygunu, 40-50 dakikalık çalışma sonunda 5-10 dakika bir ara vererek derse devam etmektir.
Ders çalışırken veya dinlenme zamanlarında yenilenlere çok dikkat edilmelidir. Şekerli ve yağlı besinler, gazlı içecekler yerine süt, yoğurt, sütlü tatlılar, kavrulmamış kuruyemiş, taze sıkılmış meyve suları ve taze-kuru meyvelerin tercih edilmelidir.
Oturarak çalışmanın getirdiği hareketsizlikle, ders çalışırken yenilen atıştırmalıklardan gelen fazla kalori sonucunda obezite riski artıyor” dedi. Ders çalışırken yemek yeme alışkanlığının oluşmasının uzun dönemde duygusal yemeyi tetiklediğini söyleyen Uzm. Klinik Psikolog Uzm.
Ders çalışırken nöronlarımızı çalıştırırız. Nöronlarımızı besleyen bileşen ise glukozdur. Bu yüzden çalışmamız ve beynimizi yormamız glukoz ve insülin değerlerinde dalgalanmalara sebep olur. Bu dalgalanmalar yüzünden de beyine açlık sinyalleri gönderilir.
3. Doğru Beslenin ve Farkı Hissedin. Ders çalışırken acıkmanız algı odağınızı değiştirir. Bu nedenle ders çalışmaya başlamadan önce hafif besinler tüketmeli, su içmeli ve ferahlatan meyveler yemelisiniz.
İçerisinde bulunan kafein, zihinsel odaklanmayı artırır. Antioksidan içeriği sayesinde cildin yaşlanmasını geciktirir. Bol miktarda bulunan kafein, uyanıklığı artırır ve enerji seviyesinin yükseltir.
Şöyle ki; uzmanlar kahve içmek için en iyi zaman diliminin saat sabah dokuz olduğunu söylüyor. Ayrıca bazı bilim insanlarına göre, kortizol günün farklı saatlerinde yeniden zirveye çıkabiliyor. Kısacası hangi saatlerde kahve içilmez diye soracak olursanız bu saatler; 12.00-13.00 ve 17.30-18.30 arası.
Enerji içecekleri öğrenme performansını geçici olarak artırmaktadır. Bu nedenle gençler arasında sıklıkla tüketiliyor. Ders çalışırken daha enerjik olmak isteyen ve uzun saatler çalışması gereken kişiler de enerji içeceklerini sıklıkla tercih etmektedir.
Eğer yeterli uyumazsanız gün içerisinde baş ağrısı, yorgunluk gibi birçok fiziksel sorun ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Açken veya aşırı tokken çalışma yapmayın! Verim açısından düşündüğümüzde karnınızın aç olması durumunda odaklanmanız çok zor olacaktır.
Kuran'da ki islama yani gerçek islama göre senin ders çalışarak birşeyler öğrenmen, ilim öğrenmen ibadet yerine geçtiği gibi ibadet etmenden daha bile üstündür ve daha sevaptır.
ÖĞÜNLERDE yüksek yağlı kızarmış besinler yerine kuruyemişlere yer verilmelidir. Ders çalışırken, şeker ve şekerli besinler, cips, gazlı içecekler yerine taze ve kuru meyveler, kuruyemişler tercih edilmelidir.
Bu soruya verilecek cevap tabi ki göreceli bir kavram, asıl cevap kime göre? Neye göre? Şimdi kaç saat ders çalışmalı sorusuna gelirsek, günde 4-5 saat yapılacak çalışma hedeflerimize ulaşmada yeterli olacaktır.
Bu konuda yapılan araştırmalar, verimli çalışmanın daha etkili olduğunu göstermiştir. Çok çalışmak, ders saatlerinin fazla olduğu bir çalışma yöntemidir. Yani günde beş saat çalışmak yerine sekiz saat çalışmak gibi düşünülebilir. Tabi ki çok çalışmak da daha başarılı olmak için etkilidir.
19.00-22.00 Arası Üçüncü Periyot Verimli Ders Çalışma Saatleri. Saat 19.00'da başlayan bu periyot yaklaşık 3 saat kadar sürer. Bu zaman diliminde gün içinde öğrendiklerinizi tekrar edebilirsiniz. Bu sayede öğrendiklerinizin pek çoğu kalıcı belleğe atılabilir.
Yapmanız gereken en stresli, zor, korkutucu veya sinir bozucu işi sabah ilk olarak yapın. Beyninizin en aktif olduğu saatler sabah 09.00 ile 11.30 arasıdır.
Saat 16.00- 18.00 arası zihni canlılığın geri döndüğü saatlerdir. Bilgilerin kısa süreli hafızadan uzun süreli hafızaya almak istediğiniz konuları çalışmak için ideal zaman aralığıdır.
Uzanarak ve yatarak ders çalışmak, ders çalışmak değildir. Yine yapılan bir araştırmaya göre yatarak ders çalışmanın ortalama 1 saat olduğu kanıtlanmış ve sonrasında deneklerin uykusunun geldiği ve dikkatinin dağıldığı gözlemlenmiştir. Bu nedenle masada çalışılmalı ve oturduğunuz yer çok rahat olmamalıdır.
Ders çalışma seanslarınız en fazla 45 dakika sürmelidir. 45 dakika sonunda mutlaka 10 ya da 15 dakika mola vermelisiniz. Ders çalışma süresi 45 dakikayı geçtiğinde yaptığınız tüm çalışmalarda verimliliğiniz düşecektir. Ayrıca mola süresi de 15 dakikayı geçmemelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri