Sararan lake dolapları karbonat ve sirkeli su ile düzenli aralıklarla temizlendiğinde zamanla renginin beyaza döndüğü görünür, ancak çok fazla sararma olması durumunda kaliteli bir lake boya ile yeniden boyanması daha sağlıklı olacaktır.
Sararan mutfak dolaplarınızı karbonat ve sirke yardımıyla temizleyebilirsiniz. Ancak sararmaya en kesin çözüm boyamaktır. Bir bardak beyaz sirkeye, 1-2 yemek kaşığı karbonat atın ve karıştırın. Bir bez yardımıyla, bu karışımla mutfak dolaplarınızı silin.
Lake boya yukarıda da sözünü ettiğimiz gibi sprey lake boyalar ile gerçekleşebilir. Yanı sıra lake boya tabancasıyla da boyama yapılabilir. Nadir de olsa fırça rulo ile yapıldığı da olur. Ancak yaygın olarak sprey boya kullanılır.
Akrilik lake boya su bazlı olduğu için tüm yüzeylerde kullanılabilir.
Sararmış mutfak dolaplarını en iyi şekilde göstermek ve temizlemek için ılık su dolu bir kap içine bir fincan elma sirkesi ve 2 paket karbonat ekleyin. Bu karışımı güzelce karıştırın. Bulaşık süngeri kullandığınızda dairesel hareketler ile dolapları temizleyin. Ardından nemli bezle son dokunuşu verin.
İlgili 42 soru bulundu
Eşit miktarda su ve beyaz sirkeyi derince bir kovaya alın. Temizleyeceğiniz alanla ilintili olarak oranı belirlemek size kalmış. Ayrıca suyun içerisine 1-2 yemek kaşığı karbonat ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız karışıma bir bez daldırın ve bu bezle mobilyalarınızı silin.
Lake Kapıların Temizliği İçin Ürünler
Lake kapılarda kullanılan ürünlerden biri de arap sabunu ya da bulaşık deterjanıdır. Arap sabununu ya da bulaşık deterjanını ılık suda seyrelterek kapılarınızı temizleyebilir, mikroplardan arındırabilirsiniz.
MDF ve benzeri malzemelerden üretilip lake işlemi görmüş mobilyalara lake mobilya denir. Lake mobilya kullanışlı mı? Lake mobilyaların birçok avantajı vardır. Bunlardan ilki, lake mobilya renkleri sınırsızdır, istenilen renkte üretilebilir ya da düşük bir maliyetle yeniden boyanabilir, renk değişikliği yapılabilir.
Lake mutfak dolaplarında zamanla renk solması, sararma ya da canlılığını kaybetme gibi bir problem söz konusu olmaz. Lake mutfak dolapları parlak olduğu için ışığı yansıtma özelliği vardır. Bu sayede mutfağınız son derece ferah ve aydınlık bir görünüme kavuşur.
Sadece Handy Lake boya ve fırça ile yüzeylere kolayca uygulama yapabilirsiniz. Boyaların kapaklarını açtıktan sonra uzun bir çubuk yardımıyla boyayı karıştırınız. Hangi yüzeye uygularsanız uygulayın mutlaka işleme başlamadan önce boyayı karıştırın. Fırçayı boyaya daldırdıktan sonra istediğiniz yüzeyi boyayabilirsiniz.
Lake kapılar, boyanırken diğer kapılarda olmayan özel bir çalışma gerektirmektedir. Buna göre lake özellikteki iç kapılar için boya seçimi selülozik özellikteki ahşap kapı boyası olmak zorundadır. Selülozik içerikteki bu boyalar lake kapıların yeni yüzeyinin daha estetik ve pürüzsüz olmasını sağlamaktadır.
Beyaz lake mutfak dolabı temizliği için yapacağımız en sağlıklı temizleme yöntemi iki yumuşak bez (tercihen mikro fiber) ve ılık su yardımıyla olmalıdır. Eğer lekeler nemli bir bezle çıkmayacak kadar inatçı ise o zaman cam silmek için kullandığımız spreylerden biraz temizleme suyuna ilave edebiliriz.
Bianca Stella ile parlak, lake ve vernikli yüzeylerinizi astar ve zımpara kullanmadan kolayca boyayabilirsiniz.
Bu sararmaların ana nedeni güneş ışığı. Lake mutfak dolapları doğrudan ultraviyole ışınlarına maruz kalan lake yüzeylerde sararma oluşur. Bunun için de mutfağınız için lake dolap seçecekseniz önce mutfağınızın konumunu değerlendirip ne kadar güneş aldığına göre karar vermelisiniz.
Saf sirke ve su karışımı;
1 bardak saf sirkeyi çamaşır makinesinin deterjan gözüne, çamaşır deterjanının üzerine ilave edip, beyazlarımızı yıkadığımız yüksek derece ile yıkayabiliriz. Veya, Saf sirke-su karışımı hazırlıyor, sararmış çamaşırları bir gece bu suyun içinde bekletip, ertesi gün normal şekilde yıkıyoruz.
Lake dolaplar ahşap dolaplara göre daha kolay temizlenir, toz tutmaz. Bu tür dolaplarınız için yalnıza ılık su kullanın. Suyun içine isterseniz cam temizleyici ekleyebilirsiniz. Sonrasında temiz bir bez ile bu su kullanılarak dolaplarınızı dairesel ve yumuşak hareketlerle yukarıdan aşağıya doğru ovalayın.
Lake mutfak dolabınızı temizlerken yalnızca ılık su kullanmanız yeterli oluyor. Lake mutfak dolaplarında derinlemesine temizlik istiyorsanız da, ılık su içerisine cam temizleyici ürün eklemeniz gerekiyor.
Lake Kapı Sararır Mı? Lake Kapı yüzeyinde bulunan Lake boya sayesinde sararma yapmaz.
Boya üzerine akrilik ipek mat vernik uygulanır. Akrilik ipek mat vernik boyayı korur ve çizilmelere karşı dayanıklılık kazandırır. Bütün düz renkler uygulanabilmektedir. Canlı bir görünüme sahip, kalitesini belli eden lake mutfak dolapları uzun ömre sahiptir.
Aynı zamanda kendinden vernikli boya kullanarak lake görünüm boyama elde edilebilir. Boyalar su bazlıdır ve sağlığa hiçbir şekilde zararlı madde içermez.
Fiziksel Özellikler: Yoğunluk (20°C,gr/cm3): 1.37-1.41 (Renk çeşidine bağlı olarak) Kuruma Süresi: Toz Kuruması 15-20 dk, dokunma kuruması 55-60 dk. zımpara süresi 6-7 saat.
Özellikle mutfak dolaplarınız MDF kaplama, parlak veya lake ise zımpara ve astarlama yapmanız tavsiye edilir. Eski mutfak dolaplarını boyamak nispeten daha kolaydır. Bu yüzden mutfak dolaplarını eski boya ya da cila ile boyayın; Hafif zımparalama ve iki kat boya yeterlidir.
Lake mobilya, çabuk zarar görebilen ve çizilebilen bir tür olduğu için hassas bir temizlik gerektirir. Lake kapınızı temizlemek için öncelikle bir kovaya ılık su doldurun. Ardından içine yarım kapak ahşap temizleyici veya tercihinize göre bir kaşık sirke ekleyin. Mikrofiber bez yardımıyla kapınızı silin.
Çelik kapılar, diğer kapılara göre daha kolay temizlenmektedir. Bir kova suyun içerisine çok az çamaşır suyu ya da sirke ekleyerek kısa sürede temizlenmektedir. Çelik kapılarda paslanma ve iz problemleri olabildiğinden sık sık temizlenmesi gerekmektedir.
LAKE MOBİLYA LEKELERİ NASIL ÇIKAR? Su lekesi veya parmak izi gibi lekeleri bulaşık deterjanı ve su solüsyonuyla temizleyebiliriz. Beyaz lake üzerindeki çizikler için mobilya cilası uygulamanız gerekecektir. Yanık izleri için mucize bir yöntem fön makinesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri