Bu maddenin “aylık karşılığı ders, ek ders ve hazırlık ve planlama görevi saati sayısına bakılmaksızın” ifadesine göre ders dışı egzersiz çalışmaları 40 saatin içine dâhil değildir.
621/33=18,8 Saat Ortalama 1 Hafta yapılabilecek azami kurs saati. Bir öğretmen haftada en fazla 6 saat yapabilir. Buna göre egzersiz yapmak isteyen öğretmenlere bu 18,8 saat(19 saat) eşit dağıtabilir.
Bunlardan 24 saat süreyle nöbet tutanlara ilave olarak 2 saat daha ek ders ücreti ödenir. Ancak, bir günde 3'ten fazla belletici görevlendirilemez ve bunlara ayda ödenecek ek ders ücreti 48 saati geçemez. (2) Vekâleten atananlar dâhil yöneticilere, ek ders ücreti karşılığı belleticilik görevi verilmez.
bir okulda açılabilecek ders dışı çalışmalar hesaplanırken okulun toplam ders yükünün %6 sını gecmeyecek şekilde hesaplanır. bu okulda 36 saat ders dışı çalışma yapılabilir her çalışmayı yapan haftada 6 saat hazırlayacağı için okulda en fazla 6 kişi ders dışı çalışma yapabilir.
2016-2017 Ders Dışı Egzersiz 53578 sayılı 2010/49 Nolu Genelgeden hareketle aşağıdaki maddelere dikkat edilmesi gerekmektedir. 1- Ders dışı eğitim çalışması yapacak öğretmenlere ödenecek ek ders saati sayısı, okulun bir ders yılındaki toplam ders saati sayısının %6'sını geçemez.
İlgili 22 soru bulundu
Bu maddenin “aylık karşılığı ders, ek ders ve hazırlık ve planlama görevi saati sayısına bakılmaksızın” ifadesine göre ders dışı egzersiz çalışmaları 40 saatin içine dahil değildir.
Genelgeden hareketle aşağıdaki açıklamalara ihtiyaç duyulmuştur. 1- Ders dışı eğitim çalışması yapacak öğretmenlere ödenecek ek ders saati sayısı, okulun bir ders yılındaki toplam ders saati sayısının %6'sını geçemez.
Yürüyüş, koşu, kick boks, yüzme, bisiklet ve ip atlama gibi sporlar orta yoğunlukta egzersizler arasında sayılabilir. WHO'nun haftalık olarak önerdiği süre, günlük 20-40 dakika arası bir zamana tekabül eder. Yani günlük ne kadar süre spor yapılmalı sorusuna ortalama yarım saat şeklinde yanıt vermek mümkündür.
Bununla birlikte, genel olarak spor yapmak için en uygun zaman, vücudun doğal ritmine uygun olarak sabah saatleri veya öğleden sonra saatleridir. Sabah saatlerinde spor yapmak, gün boyunca enerji seviyesini artırabilir, zihinsel netliği artırabilir ve günün geri kalanında daha aktif olmanızı sağlayabilir.
Milli Eğitim Bakanlığı ders dışı egzersiz çalışmalarının hazırlık ve planlamadan sayılamayacağını açıkladı.
İYEP 40 saate dahil değildir. İYEP'te görevli idareci hafta içi ek ders alabilecek mi? Hayır alamayacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdesi verilen ek ders ücretlerinde yapılan değişiklik ile; Haftada 30 saat derse giren öğretmenin alacağı ücret 3 bin 400 TL'den 5 bin 740 TL'ye yükselirken, Haftada 40 saat üzerinden alacakları ücret de 7 bin 400 TL'ye çıktı.
EGZERSİZ (DERS DIŞI EĞİTİM) NEDİR? Öğrencilerin boş zamanlarının değerlendirilmesi için ders dışında yapılacak eğitim çalışmalarının bütününe egzersiz denilmektedir.
Murat Ağırtaş, "Fiziksel aktivitenin sağlığın koruyucu ve geliştirici etkisinin görülebilmesi için günlük aktivitelerin yanı sıra yetişkin yaş grubunda haftanın 5 günü en az 30 dakika, 5-17 yaş grubu için ise günde en az 60 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılmalıdır" ifadelerini kullandı ve sözlerine şöyle ...
YARIYIL TATİLİNDE (22 Ocak-2 Şubat 2024) EGZERSİZ ÇALIŞMASI PLANLAMAYA DÂHİL EDİLMEYECEKTİR. • ARA TATİLLERDE (22 Ocak-2 Şubat 2024 ve 8 Nisan-12 Nisan 2024) EGZERSİZ ÇALIŞMASI PLANLAMAYA DÂHİL EDİLMEYECEKTİR. • GENELGE EKİNDEKİ "DERS DIŞI EĞİTİM ÇALIŞMALARINA DAİR ESASLAR" DİKKATE ALINMALI VE EGZERSİZ ÇALIŞMALARI ...
egzersizler 2010-49 sayılı genelgeye göre açılıyor. ilgili genelgede zeka oyunları yer almadığı için, akıl ve zeka oyunlarının yer aldığı yeni genelge yayınlanana kadar akıl ve zeka oyunlarını ders dışı egzersiz olarak açmak mevzuata uygun değildir.
DERS DIŞI ETKİNLİKLER. Derslerin dışında düzenlenen sınıflar arası yarışmaları, okul takımlarının haftalık çalışmaları, izcilik faaliyetlerini, beden eğitimi faaliyet alanı içerisine her türlü hazırlık ve halk oyunları çalışmalarını kapsayan etkinliklerdir.
Halk Eğitim Merkezlerinden veya Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesindeki kurumlarda açılan kurslardan alınan belgeler ile de egzersiz çalışmaları yapılabilecek.
alınır. öğretmenlere, haftada 3 saati geçmemek üzere Bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda aylık ve ücret karşılığı fiilen okuttukları her 10 saat ders için 1 saat daha hazırlık ve planlama görevi karşılığında ayrıca ek ders ücreti ödenir. sermayeden ücret alanlara bu tür ücret ödemesi yapılmaz.
Öğretmenlerin görevlendirildiği günlere denk gelen; hizmetiçi eğitim, yetiştirme kursu, egzersiz, belleticilik, yüz yüze eğitim, nöbet, ders dışı hazırlık vb görevlerine ödenen tüm ek ders kayıplarının ödenmesi gerekmektedir.
Haftada 150 dakikalık orta düzeyde egzersiz, 5 günde 30 dakika şeklinde yapılabilir. Daha kısa sürede yapmak istiyorsanız yoğunluğu artırabilirsiniz. Haftada 3 gün 20 dakikalık yüksek yoğunluklu egzersiz yapabilirsiniz.
Ders Dışı Egzersiz Ek Ders ve Kurslardan Bağımsızdır
Burada en çok şu husus kafaları karıştırmaktadır. 30 saat derse giren bir öğretmen 10 saat destekleme ve yetiştirme kursu açabilir. Yani bir öğretmen 40 saatten fazla kurs açamaz.
Soru 39: FP-Btr Ders Dışı Eğitim Çalışmaları (Egzersiz) açabilir mi? Cevap: FP-Btr olarak görevlendirilen öğretmenler Bilişim Teknolojileri ve Yazılım olarak Ders Dışı Eğitim Çalışmaları (Egzersiz) açamazlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri