*Mazeretsiz olarak yazılı/uygulamalı sınavlara katılmayan öğrencilere; yazılı ve ders içi etkinlikler bölümlerine G (Girmedi) harfi yazılmalıdır.
Mazeretsiz olarak sınava girmeyen öğrencilerin yazılı puanlarına ve ders etkinliklere katılım puanlarına “G” yazılmalı, sürekli devamsız öğrencilere ise herhangi bir giriş yapılmayıp boş bırakılmalıdır.
Bir dersten kaç tane ders etkinliklerine katılım puanı verilecektir? Sınav tercihi kullanılan ders/dersler için, bir dersin haftalık ders saati sayısı 2 ve daha az olanlara 2 (iki), haftalık ders saati sayısı 2'den fazla olanlara ise 3 (üç) defa ders etkinliklerine katılım puanı verilecektir.
E-okul sistemine işlenen PROJE Ödevini , ÖĞRETMENİNİN BELİRLEDİĞİ TARİHTE TESLİM ETMEYEN ÖĞRENCİLERE e-okul sistemine "G" (GETİRMEDİ) yazılır.
2013-2014 eğitim-öğretim yılının birinci döneminin sonuna yaklaşıldığı bu günlerde okullarımızdaki sınav, proje ve performans görevlerine mazeretsiz girmeyen öğrencilerin puan girişlerine "G" harfi girilecektir. Sürekli devamsız olan öğrenciler için ise "G" harfi yazılmayacaktır.
İlgili 29 soru bulundu
1) (G) Geçer: Kredisiz dersler ve ders programlarında kredisiz olarak bulunan staj, bitirme çalışması, proje ve benzeri çalışmalar için kullanılır. 2) (K) Kalır: Kredisiz dersler ve ders programlarında kredisiz olarak bulunan staj, bitirme çalışması, proje ve benzeri çalışmalar için kullanılır.
Madde 56 – (Değişik: 23/1/2008-5728/282 md.) Muhtarlıkça veya mülkî amirce yapılan tebliğe rağmen çocuğunu okula göndermeyen veli veya vasiye okul idaresince tespit edilen çocuğun okula devam etmediği beher gün için onbeş Türk Lirası idarî para cezası verilir.
b) G (geçti) notu kredisiz derslerden veya sadece başarılı/başarısız şeklinde değerlendirilen derslerden başarılı olan öğrencilere verilir. G notu ortalama hesaplarına katılmaz.
c) Başarı notları (G) ile takdir edilen beden eğitimi, güzel sanatlar ve benzeri dersler ile muaf (M) olunan dersler, not ortalamaları hesabına katılmaz.” dersleri zorunlu olarak, (DD) ve (DC) harf notu aldıkları dersleri isterlerse tekrarlarlar.
Sürekli devamsızlık yapan öğrenciler için her hangi bir not girişi yapılmaz. Öğrenci birinci dönem için sadece bir kaç gün okula geldiyse veya hiç gelmediyse, sürekli devamsız olarak nitelendirilir.
Okul içi etkinlikler, öğrencilerin ilgi ve gereksinimlerine yönelik, onların kişiliklerini geliştirmek için, okul yönetiminin bilgisi ve rehberliği altında yapılan planlı, programlı ve düzenli çalışmalardır.
Sözlü sınav notunun, sınav notunun altında olup olmayacağına dair herhangi bir yönetmelik bulunmamaktadır. Sözlü sınav notu, genel olarak yazılı sınava göre yüksek olarak verilmesi dolayısıyla böyle bir kanı oluşmuş ancak mevzuatta bunun yasal olarak bir dayanağı yer almamıştır.
Ayrıca Bakanlık haftalık ders saat 2 ve daha az olan derslerde 2 performans, ders saati 2 üzeri olan derslerde ise 3 performans notu verileceğini belirti.
Yeni hesaplama yöntemi:
Örnek: Bir öğrenci yazılılardan 70, 80, 90 alsın. Ders etkinliklerine katılım puanı da 100 olsun. (70 + 80 + 90 + 100)/4=340/4=85 karne notu olur Eğer ders etkinliklerine katılım puanı iki tane 100 olsa (70 + 80 + 90 + 100+100)/5=440/5=88 oluyor.
Mazeret sınavına geçerli bir özrü olmadığı halde katılmayan öğrenciler ile sınavlarda kopya çeken öğrencilerin durumları puanla değerlendirilmez. Bu durumda olan öğrencilerin e-Okul puan hanesine; sınava katılmayanlar için “G” ve kopya çekenler için “K” yazılır ve aritmetik ortalamaya dâhil edilir.
***) Görsel Sanatlar dersinde yazılı sınav yapılmayacak olup ürün dosyası puanı ve 2 tane ders etkinliklere katılım puanı verilecektir.
Değiştirilmiyor. <e okul'a girilmiş not değiştirilebiliyormu??> Okul idaresi kilitlemeyi gerçekleştirmemişse gerçekleşebiliyor. Ancak kilitleme gerçekleşmişse ya da süresi geçmiş ise kurum amiri kendisi bu değişikliği gerçekleştirebilir.
Dönem Sonu Notunun Hesaplanması: Ders içi etkinlik notlarının ortalaması bulunur. Bu ortalamayla proje notunun ortalaması alınır. Bu notla yazılı notlarının ortalamasından dönem sonu notu elde edilir.
Başarı notları (G) ile takdir edilen beden eğitimi, güzel sanatlar ve benzeri dersler ile muaf (M) olunan dersler, not ortalamaları hesabına katılmaz.
Bütün notlar öğrencinin not çizelgesine işlenir. (10) Bir dersten CC, DC, DD, FD, FF ve F0 harf notunu alan öğrenci, bu dersten başarısız sayılır. Bu notlar AGNO hesabına katılır. (11) G (Geçer/Başarılı) notu, alınan dersten veya eğitim-öğretim faaliyetlerinden başarılı/yeterli olma durumu gösterir.
5) Yarıyıl/yılsonu sınavına girmeyen öğrenciye ara sınav notlarına ve yarıyıl/yıl içi çalışmalarına bakılmadan GR notu verilir. GR notu alan öğrenci o dersten başarısız sayılır.
g) Ham Başarı Notu (HBN): 100 puan üzerinden öğrencinin bir dersten yarıyıl içi faaliyetleri ve yarıyıl sonu sınav notlarından hesaplanan ağırlıklı nottur. HBN, formülüyle hesaplanır.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, özürlü özürsüz toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek. Birinci dereceden yakınını kaybedenlerin özürsüz devamsızlık süresi olan 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 40 gün olacak.
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre birinci dönemde yapılan devamsızlık süresi, ikinci dönemde sıfırlanmaz tüm sene boyunca devam eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri