Ders kaydı, Öğrenci Bilgi Sistemi (OBİS) üzerinden sorumlu olunan öğretim programı esas alınarak yapılır. Ders kayıt işlemlerinin tümünden öğrenci sorumludur.
Üniversiteyi kazanarak ilk kayıt yaptırdığım yıl ders kaydı yaptırmam gerekir mi? Evet yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizin de ders kaydı yapması gerekmektedir.
Ders kaydı nerede yapılır? Ders kaydı, Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden yapılır.
Öğrenciler, öncelikle alt yarıyıllardan başarısız oldukları ve daha önce almadıkları derslere kaydolmak zorundadır. Bu kural yaz öğretimi ders seçimi için de uygulanır (bknz: İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği - Madde 22-(3)).
Ders kaydı, üniversitemizdeki yürütülen önlisans, lisans ve lisansüstü programlara kayıtlı öğrencilerin, ilgili yılın akademik takviminde belirtilen süreler içinde katkı payını ve/veya öğrenim ücretini ödemesi ve ders alma işlemini tamamlaması suretiyle gerçekleşen işlemdir.
İlgili 34 soru bulundu
Ders kayıt işlemini gerçekleştirmeyen öğrenciler derslere devam edemez, sınavlara giremez, öğrencilik haklarından yararlanamaz. Bu süre öğrenim süresinden sayılır.
"2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında öğrenimine devam eden veya yeni kayıt yaptıracak birinci öğretim ve açık öğretim öğrencilerinden, 3 üncü ve 10 uncu maddelerdeki hükümler saklı kalmak kaydıyla, öğrenci katkı payı alınmaz. Bu öğrencilerden alınması gereken öğrenci katkı payı tutarları, Devlet tarafından karşılanır.
Haklı ve geçerli sebeplerle ders kaydı yapamayan öğrenciler, 20-24 Eylül 2021 tarihlerinde Meslek yüksekokulumuz müdürlüğüne dilekçe ile başvurmak zorundadır. Bu öğrencilerin kayıtları, mazeretlerinin haklı ve geçerli olduğu birimin yönetim kurulunca kabul edilmesi koşuluyla yenilenebilir.
1. Sınıf öğrencileri ders seçme işlemi yapmayacaktır.
Ders kayıt zamanını kaçırırsam ne yapmalıyım? Ders kayıtları için ayrılan süreyi kaçıran öğrenci, bölüm sekreterine mazeretlerini bildiren yazılı bir dilekçe ile başvururlar. Bölüm yönetimi tarafından gerekçenin uygun bulunması halinde ders kaydı yapılır. Ders kaydı yaptırırken hangi dersleri almam gerekiyor?
1.Sınıf öğrencilerimizin ders kaydı ile ilgili herhangi bir işlem yapmalarına gerek yoktur. Yalnızca Öğrenci Bilgi Sistemine girerek ders atamalarının yapıldığını kontrol etmeleri gerekmektedir. 2.sınıf, 3.sınıf, 4.sınıf ve 5.sınıf öğrencileri, Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) aracılığı ile ders kayıt işlemi yapacaklardır.
İlk olarak okulunuzun Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yapın. Öğrenci işlemleri sayfasına giderek ders kaydı seçeneğini bulun. Sınıf seçimi ve dönem seçiminin ardından alacağınız dersler ekranda gösterilir. Dersleri tek tek seçtikten sonra onaylanır ve danışmanın dersleri onaylaması gerekir.
Ders alma, mezun olabilmek için gerekli kredi sayısını tamamlamak üzere ilgili (Güz, Bahar) dönemlerde yapılan ders seçimi işlemine denir.
Ders kaydını yapmayan öğrenciler güz yarıyılında derslere ve sınavlara katılamayacak, öğrencilik haklarından yararlanamayacaktır.
Zira düşündüğümüzün aksine çoğu üniversitede dersler ilk günden başlayabilir, hatta öğretmenler bu süreyi, öğrencileri tanıma ve akademik yıl boyunca işlenicek ders ve program hakkında bilgiler paylaşmayı tercih ederek kullanırlar.
2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Kayıt yenileme işlemleri tüm birimlerimiz için 18 Eylül 2023 (08:30) – 22 Eylül 2023 (23:59) tarihleri arasında yapılacaktır.
Bir dönemde öngörülecek AKTS kredi toplamı 30'dur. Dolayısıyla bir senede öğrencilerin alacağı AKTS kredi toplamı 60'tır. Herhangi bir dönemde öğrenci 30'un altında AKTS tamamlamışsa mezun olamaz.
2021-2022 Akademik yılında Hazırlık Sınıfına tabi olan öğrencilerimizin Ders Kayıtları sistem üzerinden otomatik olarak yapılacaktır. Hazırlık sınıfı öğrencilerinin Ders Kaydı yapmasına gerek yoktur.
- Harç ücreti yatırması gereken öğrencilerin (Yabancı uyruklular, Normal Öğrenim süresini aşanlar) ders kaydı yapmadan önce Ziraat Bankası'nın internet, telefon veya bankamatikleri aracılığıyla harç ücretlerini yatırması gerekmektedir.
Yükseköğretim kurumlarına giderek şahsen başvuracak adayların 1 Eylül Cuma günü saat 17:00'ye kadar, elektronik kayıt (e-kayıt) yaptıracak adaylar için 30 Ağustos Çarşamba günü saat 23.59'e kadar, kayıt işlemlerini yaptırması gerekiyor.
Fakat 'Danışman Onayı' olmayan öğrenci, ders kaydı yapmış sayılmaz ve sınıf listelerinde yer almaz. Bundan dolayı öğrencinin yaptığı ders kaydının mutlaka danışmanı tarafından kontrol edilmesi ve onaylanması gerekmektedir.
Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacak. ÜNİVERSİTE DERS KAYITLARI NE ZAMAN? 2023-2024 eğitim yılı güz dönemi ders seçme ve kayıt işlemleri, her üniversiteye göre farklılık gösteriyor.
DERS KAYDI İÇİN ÖDEMENİZ GEREKEN ÖĞRENİM ÜCRETİ VARSA ZİRAAT BANKASI ATM VE İNTERNET BANKACILIĞINDAN ÖĞRENCİ NUMARANIZ İLE YATIRILABİLİRSİNİZ. ÜZERİNİZDE ÖĞRENİM ÜCRETİ YÜKLENMİŞ İSE ÖĞRENİM ÜCRETİNİ YATIRMADAN DERS KAYDI KESİNLEŞTİRİLEMEMEKTEDİR.
Öğrenim Ücreti
2023-2024 Eğitim öğretim yılı İkinci Öğretim ve Uzaktan Öğretim öğrenim (harç) ücreti her yarıyıl için 1.025 TL'dir. Öğrenim ücreti ödenmeden ders kaydı yapılamaz. Öğrenim ücretini ödeme işlemi 25 – 29 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirecektir.
Tüm Türkiye'deki üniversiteler için ortak bir harç ödeme tarihi bulunmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri