Ders tekrarı, o gün okulda işlenen konulara kısaca göz gezdirilen, bir ders için en fazla 10 dakika sürmesi gereken bir yöntemdir. Tekrar yaparken not tutmak, akılda kalıcılığı sadece okuyup geçmeye göre daha fazla artırmaktadır.
Günlük Konu Tekrarı Nasıl Yapılır? Gün içinde öğrenilen konuların bir liste olarak hazırlanmasıyla günlük konu tekrarına başlanır. Öğrenilen konuya ilişkin önemli detaylar konu başlıklarının karşısına yazılır. Çalışılan her konunun sonundan yapılan 10 dakikalık bir tekrar bilgilerin kalıcı olmasını sağlamaktadır.
Tekrarlar, bilginin önceki bilgiler ile bütünleştirilmesini sağlarken, öğrenilen bilgilerin iyice özümsenmesine de yardımcı olur. Yeni öğrenilen bir bilginin yaklaşık %60 - 70'i o gün içinde unutulmaktadır. Öğrenilen bilgiler bir hafta içerisinde tekrar edilmezse % 70'i unutulur.
Bu araştırmalar sonucunda en verimli tekrar zamanları tespit edilmiştir. Araştırma sonuçlarına göre; bir bilgiyi unutmamak istiyorsak, gelişi güzel 1,000 tekrar yapmak yerine, SİSTEMLİ 6 TEKRAR yapmamız gerekmektedir.
YKS için ders tekrarı yapmak istiyorsanız kendinize günlük, haftalık ve aylık çalışma programı oluşturun. Günlük tekrar için o gün fiziksel/online dershanede ya da okulda öğrendiklerinizi çalışabilirsiniz. Haftalık tekrar için kendinize bir konu tekrarı günü belirleyin ve o hafta öğrendiğiniz konuları tekrar edin.
İlgili 31 soru bulundu
Gün içerisinde öğrenmiş olduğunuz bütün yeni konuları gün bitmeden kısa süreli dahi olsa tekrar edilmesi de tavsiye edilir. Bununla beraber her hafta bitiminde hafta içinde öğrenilen bilgileri tekrarı yapılabilir. Son olarak da aylık planda ise, dört haftanın konu tekrarını yapmayı ihmal etmemelisiniz.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı kapsamında düzenlenen TYT, AYT ve YDT sınavlarında, puanlar sadece o yıl için geçerlidir. Adaylar herhangi bir tercih yapmasa da sonraki yıl bu puanları kullanma hakkına sahip olmaz.
15- BAŞARILI olunan DERS YENİDEN alınabilir mi? Başarılmış ders en geç üç dönem içinde not yükseltmek amacıyla tekrar alınabilir. Tekrarlanan derste, önceki not ne olursa olsun, son not geçerlidir.
Kuvvet kazanımında bilimsel olarak kanıtlanmış tekrar aralığı 5 tekrardır. Güç yani kuvvet artışı isteyen kişilerin 5 tekrarlı setlerin yapmasının nedeni kasların kapasitesini zorlamalarıdır. 1 RM'nin %80-90 nı ile 5 tekrar yapmak size güç kazandıracaktır.
Okulda işlenmiş konuların aylık tekrarı birkaç gün içerisinde yapılmalıdır. Belirlenen aylık konu tekrarı planına göre ilk günlerde ders tekrarlarına ağırlık verilmelidir. Diğer günlerde ise branş branş ders tekrarlarına devam edilemelidir. Sonuç olarak baştan sona tüm dersleri tekrarlamış olacaksınız.
Haftalık Tekrar Hafta sonu tekrar yapmak için kendinize bir gün (Cumartesi ya da Pazar) belirleyin, Hafta boyunca gördüğünüz dersleri ya da çalıştığınız konuları sıraya koyun. 30 dk. Tekrar yapın. Anlaşılmayan, öğrenilemeyen konuları yeniden çalışın. Aylık Tekrar Ay sonlarında yapılan tekrardır.
Üniversitede dersten kalınır, bir sonraki yıl aynı dönem o ders tekrar alınır. Yani sınıf tekrarı diye bir şey yok. Genel not ortalaman 1.80'in altına düşerse de şartlı olarak geçmiş olduğun (DC, DD ile) dersleri tekrar almak zorunda kalırsın. Kaldığın dersleri seneye tekrar alırsın.
Tekrarlarını günlük, haftalık ve aylık olarak parçalara ayırabilirsin. Günlük tekrar için fazla zaman ayırmana gerek yoktur. Matematik çalıştığın günlerde uyumadan önce 10 dakikalık bir tekrar yeterli olabilir. Matematik yazarak çalışmak bu noktada oldukça faydalı olur.
Test Çözümü
Konuya detaylı bir şekilde çalıştıktan sonraki adım, konuyla ilgili test çözmek. Konuya çalıştıktan sonra 2-3 farklı soru bankasından konuyla ilgili test çözmen, konuyu yeterince pekiştirmeni sağlayacaktır.
Geçmişte kas gelişimi için yüksek veya düşük tekrar sayılarının daha az işe yaradığı söylense de, bazı kanıtlar düşük veya yüksek tekrarların da kas gelişimi için en az 8-12 tekrar aralığı kadar fayda sağladığı görüldü.
1RM, antrenman sırasında seçtiğiniz tekrar sayısına göre kaldırabileceğiniz en yüksek ağırlık miktarını temsil eder. Bu değeri bilmek, antrenman programlarınızı düzenlerken ve hedeflenen tekrar veya yoğunluğa ulaşmak için gereken ağırlıkları belirlemede oldukça faydalıdır.
Yeni başlayanlar için spor salonlarında önerilen çalışma şekli 10 tekrarlı çalışmadır. Bu şekilde çalışmak kas hacmini daha fazla arttırır. İyi beslenme ile birleşince hem kas kütlesini arttırır hem de güç artışı sağlar.
1) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. 2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
Soru: Kaç dersten başarısız olursam okulum uzar? Cevap: İki durumda öğrencinin dönemi uzayabilir.Durum1: Bir yarıyılda 11 ve üzeri AKTS (Kredi) lik derslerden FF veya FG notu ile başarısız olan öğrencilerin 1 yarıyıl okulu uzar.
1. Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
YKS puanı ile bir programa yerleştirilen adayın puanı her sene düşmez. Sadece yerleştirilen yılın bir sonraki yılında puanı düşer. Örneğin, 2023 yılında sınava girip tercih yaparak bir bölüme yerleştim, 2024 yılında sınava girdiğimde diploma puanım yarı yarıya düşecek.
Diploma notunuz üzerinden hesaplanan diploma puanınız yerleştirildikten sonra yeniden sınava girmek istediğiniz ilk yılda %50 oranında azalır. 2022 - 2023 öğretim döneminde sınava giren ve yerleştirilen bir aday 2023-2024 döneminde sınava tekrar girerse puan hesaplamasında diploma puanı %50 azalır.
Varsayalım aday 2 yıllık Makine ya da İnşaat Teknolojisi tercih etmek istiyor, o zaman Y-YGS-1: 282 puan kullanılır. Ek puan uygulaması sadece ve sadece 2 yıllık ve adayın alanı ile ilgili programlarda kullanılacaktır, bunun dışında ek puanlı YGS puanının kullanım yeri yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri