Günlük hayatımızın bir parçası olan telefonların derslerde öğrenciler tarafından kullanılmasının önüne geçmek için MEB, bilişim cihazlarıyla ders sırasında ilgilenmenin karşılığında yönetmeliğe disiplin cezası verilir maddesi getirdi.
öğretmen öğrencinin telefonunu karıştırabilir mi. öğretmen bunu yaptığında. haberleşmenin gizliliğini ihlal edip. büyük bir suç işlemiş olur. bu suçun cezası bir yıldan 3 yıla kadar hapisti.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda telefon kullanımı konusunda yeni uygulamanın hayata geçirileceğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre bundan sonra öğretmenler de öğrenciler de derslere telefon götüremeyecek.
'Öğretmenler, derslere cep telefonuyla girmemeli!'
Derste dikkatlerinin dağılmaması için öğrencilerin okulda cep telefonu bulundurma ve kullanmalarına kısıtlamalar getirilmiştir. Ders esnasında dikkatin dağılmaması ve ders boyunca sadece öğrencilerle meşgul olma beklentisi öğretmenler için de geçerlidir.
Çünkü yeni dönem itibariyle öğrenciler de öğretmenler de sınıflara telefon getiremeyecek. Bundan böyle öğrenciler telefonlarını okul yönetimine teslim edecek. Öğretmenler ise derslere girmeden önce telefonlarını öğretmenler odası gibi alanlarda bırakacak.
İlgili 29 soru bulundu
lakin okul ve milli eğitim bakanlığının bununla ilgili bir yönetmeliği vssi olabilir. okulda veya derste kullanım yasağı tarzında onada bakmak lazım. el koyamaz ve içini karıştıramaz. bu özel hayatın gizliliğini ihlal suçuna girer.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda telefon kullanımı konusunda yeni uygulamanın hayata geçirileceğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre bundan sonra öğretmenler de öğrenciler de derslere telefon götüremeyecek.
Dün Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikte öne çıkan diğer değişiklikler ise şöyle: TELEFON İZNİ: Cep telefonuna, ders aracı olarak kullanılması, öğrencilerin özel durumları gibi durumlar göz önüne alınarak, öğretmenin bilgisi dahilinde izin verilebilecek.
Cep telefonu kişiye özel bir bilgi olup ayrıca özel hayatı ilgilendirmektedir. Bu nedenle okulların, öğretmenlerin whatsapp uygulamasını kullanmaya zorlamaları hukuken mümkün değildir.
Ulusal hukuk ve eğitim mevzuatında kanun düzeyinde yönetici ve öğretmenlere öğrencilerin üst arama ve eşyalarına el koymayla ilgili bir düzenlemenin olmadığı tespit edilmiştir. Üst arama ve eşyalara el koyma kanunlar tarafından kolluk kuvvetlerine, hâkim kararına bağlı olarak verilen bir yetkidir.
Kızınız ve erkek arkadaşı arasındaki mesaj yolu ile haberleşmeyi, bu haberleşmenin tarafı olmayan öğretmeni tarafından, mesajların okunması sureti ile öğrenilmesi ve diğer öğretmenlere ifşa edilmesi bu suçun unsurlarının oluştuğu anlamına gelir. Altı aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası gerektirir.
Vermek zorunda değilsiniz öğretmenim. Bu konuyla ilgili hiçbir işlem yapamaz .
Okulda müdür yardımcıları tarafından arama yapılması ve eşyaya el koyulması yasal mı? Yasaldır.
KONU: Zarar Verici Davranışlar
KURAL Öğrenciler hiç bir şekilde güç ve baskı kullanarak başkalarına, eşyalarına ve/veya okul ortamına yönelik zarar verici davranışlarda bulunmazlar.
İnternet kullanımına yönelik en katı kısıtlama ve düzenlemeleri uygulayan ülkelerin başında gelen Çin'de Facebook, Twitter ve WhatsApp gibi popüler sosyal medya uygulamalarına erişim yasak. Katı siber denetim nedeniyle uluslararası sosyal medya platformlarının yerli muadilleri kullanılıyor.
Bütün bunlardan sonra, ideal ölçüde oluşturulmuş hizmete yönelik bir whatsapp grubu üyeliğinden bir gerekçe göstermeksizin ayrılma eylemi 125. maddede sayılan ve uyarma cezasını gerektiren "Görevin işbirliği içinde yapılması ilkesine aykırı davranışlarda bulunmak" kapsamına sokulabilir.
Yargıtay, Whatsapp ile gönderilen tebliğe konu evrakı teslim aldığını kabul ve ikrar eden kişiye, tebligatın yapılmış sayılacağı yönünde bir karar verdi.
öğretmenler her ne kadar yönetmelik sebebiyle. arama yapma haklarının olduğunu düşün. buseler de. bu husus kanunen düzenlenmediği için kanuna aykırıdır.
Öğretmen tüm kuralların düzgünce uygulanmasından sorumludur. İstediği zaman arama yapabilir. Ders anında ya da teneffüste oluşacak bir sorunda ilk olarak öğretmenin ifadesine başvurulur.
Bu kuralın ihlali tek taraflı sözleşme fesih nedeni sayılır.'' bu maddeye göre ismi belli olmayan bu özel okulda görevli öğretmenler telefonlarını sadece öğretmenler odasında kullanabilir. Öğretmenler odasından dışarıya telefon çıkaran, Öğretmenler odası dışında telefon kullanan öğretmenlerin işine son verilecek.
Milli Eğitim Bakanlığımız bilişim araçları olarak ifade edilen her türlü iletişim araçlarına yasak getirmiştir. Bunları kullanan öğrencilere kınama ve kısa süreli okuldan uzaklaştırma cezası verileceği gibi veliye de para cezasına hükmektedir.
Öğrencilerin derslerini aksatan en önemli etkenin cep telefonu ve diğer dijital cihazların olduğunun altını çizen Tekin, ders dışında öğrencilerin ödev ya da benzeri bilgilendirme amaçlı kullanılan sosyal medya uygulamalarına da kısıtlama getirileceğini söyledi. Dolayısıyla liselerde telefon yasaklandı.
Ortaöğretim kurumları yönetmeliğine göre : Öğrenci derse telefonla girebilir fakat ders saatlerinde öğrencinin telefonu kapalı olmak zorundadır açık ise cazai işlem yapılabilir... Öğretmen için her hangi bir kanun yönetmelik vb yok.
Kesinlikle hayır. Telefon, 134. Madde kapsamında bilgisayar gibi görülerek, el koymaya konu olamaz.
Cep telefonları ayrıca okulda zorbalıkla ilgili sorunların artmasına neden olabilir. Sanal zorbalık, diğer zorbalık biçimlerinden daha zor olabilir ve bu da öğretmenlerin olayları tespit etmelerini ve durdurmalarını zorlaştırır. Cep telefonları sınıfta yardımcı bir öğrenme aracı olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri