Silikonlu Derz Dolgu Malzemesi Silikonlu derz dolgu malzemesinin oldukça geniş bir kullanım alanı vardır. Seramik, fayans, granit ve mermer gibi farklı ıslak hacimli yüzeylerde kullanılabilir. Hem iç mekanda hem de dış mekanda rahatlıkla kendine kullanım alanı bulur.
Epoksi reçine esaslı seramik yapıştırıcılar genellikle çift bileşenli olurlar ve yüksek yapışma mukavemetine sahiptirler. Bakteri ve kimyasallara karşı da dayanıklı olduğundan özellikle endüstriyel mutfak veya hastane gibi binaların seramik yapıştırma işlerinde epoksi esaslı yapıştırıcılar tercih edilir.
Fayans, çini gibi zeminlerde kullanılan malzemenin gerek yapımında gerekse de kullanımında imdada yetişen ürünlerden birisi de seramik yapıştırıcısıdır.
Seramik, granit plastik, çatı panelleri, mermer, dekor taşları, mermerit gibi ürünlerin yapıştırılması ve derz araların doldurulmasında kullanılır. Silikonlu olması nedeniyle su itici görevi görür. Yapıştırılacak yerin yüzeyin temiz, kuru, yağsız ve tozsuz olması gerekmektedir.
Fayans, mermer ve granit gibi malzemelerin döşenmesinde silikonlu derz dolgu kullanmanız önerilir. Bu dolgu suya dayanıklı olduğundan dolayı seçilen kullanım alanı için yerinde bir tercih olacaktır.
İlgili 43 soru bulundu
Derz aralarında oluşan su kaçırmalarını engeller. Fayans arası derzi kaç saatte kurur? Sorusunun cevabı ise; iki saat içerisinde kurur. Ancak tam kurumanın sağlanması için 24 saat beklenmelidir.
Derz üstüne derz olur mu? Mermer fayans gibi yüzeylerde kullanılan derz dolgularını sökmek durumunda kalabilirsiniz. Çünkü zamanla derzler, incelir, kararır kötü bir görüntüye sebebiyet verir. İncelen, deforme olan derz üzerine tekrardan yeni derz çekmek, sağlam olması açısından uygun olmayacaktır.
Yüzeyin aşırı emici olması, yüzeyin yeterince nemlendirilmemesi, su karışım miktarının iyi ayarlanamaması, ortam ve/veya yüzey sıcaklığının yüksek olması, uygulama sonrası yüzeyin rüzgara maruz kalması, doğrudan güneş görmesi ya da aşırı sulu silinmesi gibi nedenlerden dolayı derzlerde çatlamalar görülür.
Standart Silikon:
Duş kabini, küvet, lavabo kenarı gibi alanlarda sızdırmazlık olarak kullanımı tercih edilir. Aynı zamanda PVC, metal fayans gibi bölgelerde de sızdırmazlık ve yapıştırma işlemi için kullanılmaktadır.
Fayans, mermer, seramik gibi malzemelerle kaplanmış yüzeylerin aralıklarını dolduran maddeye derz denir. Derz dolgusu ıslak zemin kullanılan banyo ve mutfak gibi alanlarda, seramik ve fayansların aralarını doldurmak için kullanılmaktadır.
Fayanslar düz olarak hazırlanan alan üzerine yerleştirilmeden önce, yapıştırıcı ürünler kullanılır. Yapıştırıcı ürünler harç haline getirilerek fayans yapılacak alana sürülür. Bir dişli tarak malzemesi yardımıyla harç taranır ve fayanslar yapıştırılır.
MasterTile 15 (Seryap Harcı 130)
Çimento esaslı olan bu seramik yapıştırıcısı türü, Seramik, mermer ve fayansların mutfak, banyo ve koridorlara yapıştırılmasında kullanılan, kayma özelliği azaltılmış yapıştırıcılar olarak karşımıza çıkmaktadır.
Seramik, mozaik, dekoratif tuğla, doğal taş, traverten gibi kaplama malzemelerinin yatay ve düşeyde, banyo, mutfak gibi ıslak hacimlerde, beton, sıva, şap gibi yüzeyler üzerine uygulanmasında mükemmel sonuç verir.
Kalekim Ne İşe Yarar? Güçlü ve kaymaz bir şekilde fayans ve seramikleri yapıştırmaya yarayan bir yapıştırma harcıdır. Kalekim duvar uygulamalarında yapıştırmayı sağlar. Kalekim aynı zamanda dekorasyonlarda kullanılan bir yapıştırma harcıdır.
Kapalı orijinal ambalajında, serin ve kuru ortamda en fazla 2 palet üst üste bindirilebilir. Üretim tarihinden itibaren uygun depolama koşullarında raf ömrü 12 aydır. Uygulama sırasında eldiven kullanılmalıdır. Ürünle temas eden yerler bol su ile yıkanmalıdır.
Dokulu bir macun malzemesi ile (fayans yapıştırıcı + doku), eski fayanslar ile yeni sıva arasında güvenli bir aderans köprüsü oluşturulur. Geçişin üzerini macunlayın. Tutunmayı iyileştirmek için, önceden taşlama yerine, zar gibi ince bir kat fayans yapıştırıcı da çekebilirsiniz.
Silikon derz de son dönemlerde kullanılan derz dolgu türleri arasında yer almaktadır. Silikon derz dolgular hangi alanda uygulanırsa o bölgeyi tam olarak su geçirmez bir hale getirmektedir.
Silikon Mastik Nerelerde Kullanılır? Genel olarak PVC, alüminyum ve ahşap doğramalarda, küvet, lavabo, fayans ve seramiklerde, araçların ses, su ve toz yalıtımında kullanılabilir.
Dolgu ve İzolasyonda Silikon ve Mastik
Dolgu ve izolasyon amacıyla kullanım silikon ve mastiği birbirinden ayırır. Silikon, izolasyonda yapıştırma malzemesi olarak kullanılır. Silikonun su dayanımı yüksektir. Su gören yerlerde kullanılabilir ancak mastik hem dolgu hem izolasyon malzemesi olarak kullanıma daha uygundur.
Karışım suyu fazla konulduğu takdirde, özellikle sıcak ve kuru havalarda ani ve şiddetli buharlaşma olabilir. Bunun sonucu olarak derz dolgu malzemesinin yüzeyinde ani su kaybeden bölgelerde küçük yarım kürecikler şeklinde hava kabarcıkları oluşacaktır. Bu kabarcıklar zamanla çatlakların oluşmasına zemin hazırlar.
Özellikle kireç çözücü, tuz ruhu ve pas sökücü gibi güçlü ürünlerden uzak durmalısın. Çünkü yoğun kimyasallar hem fayanslara zarar verir hem de zaman içerisinde derz dolgusunu eritir.
Adım: Fayansların Nemli Bez ile Silinmesi
Fayansların üzerine bulaşan derz artıklarını ortadan kaldırmak için gerçekleştireceğiniz bu işlemi, dolgu yapıldıktan sonraki ilk üç saat içerisinde yapmanız önemlidir.
Derz dolgusu tamamen kuruduktan sonra, yüzeyler kuru bir bezle silinere son hali verilir. Eğer seramik yüzeylerde veya bir başka yerde derz dolgusu kaldıysa, uygulamadan yaklaşık 10 gün sonra çimento sökücü ile temizlenebilir.
Silikon derz özellikle ıslak alanlarda kullanılır. Bu sayede fayans aralarına su sızması engellenir. Normal dolgu yapılması durumunda bazen sızmalar olduğundan dolayı özellikle banyo ve teras gibi zeminlerde silikonlu kullanılması tavsiye edilir.
Derz dolgusu krem yapısında olan ve fayans aralarına sürülen bir üründür. Derz dolgusunu uygulamak için bazı araç gereçlere ihtiyaç duyulur. Özellikle spatula iki fayans arasındaki boşluğa derz doldurmada yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri