Derzli parke modelleri temizlenirken derzsiz parkelerden pek bir farkı olmadan doğrudan temizlik sağlanabilir. Parke veya yüzey temizleyicilerinin leke bırakmamasına özen göstererek tercih ettiğiniz bir parke temizleyici ile vileda yardımıyla derzli parkeler temizlenir.
Derzli parke plakaları da derzsiz parke plakaları gibi tam birleşme sağlar. Derzli parkeler boşluk görüntüsüne sahip olsa da temizlik ve bakım konusunda derzsiz parkelerden farksızdır ve bir bez ile kolayca temizlenebilir.
Derzli Laminat parke, uygulandığı alanı farklılaştırır ve zeminde bir hareketlilik yaratır. Temizlik konusunda, derzli ya da derzsiz döşemenin temizliği aynıdır. Derzli parkelerde dikkat edilmesi gereken tek şey, derz araları her ne kadar küçük de olsa mekanda bulunan eşyaların derzlere zarar vermesi önlenmelidir.
PVC esaslı suya dayanıklı parke ve ahşap temeli olan suya dayanıklı parke. Ahşap olan suya dayanıklı parke; genel olarak derzli parkedir, Suyla temas ettiğinde sudan etkilenir fakat derzli parke olduğundan aldığı hasarı belli etmez. Ama işin özü hiç bir parke suya karşı tam koruma sağlamaz.
Çamaşır suyu içeren temizlik ürünleri ahşap yüzeylere zarar verebilir. Tercih ettiğiniz ürünü her zaman kullanım talimatlarına uygun olarak kullanın. Zemini parke yönüne doğru silin. İnatçı lekeler için ise temizlik bezini ahşap temizleyici suya batırın ve silin.
İlgili 25 soru bulundu
Tozunu aldığınız parkenin ilk kirini almak için içine hiçbir şey katmadığınız saf su ile silin. Piyasada bulunan ahşap temizleyicisini ekleyerek ılık su hazırlayın. Yumuşak yapıya sahip mikrofiber bez ile çok ıslatılmadan parke temizliği yapılabilir.
1 litre suyun içine birkaç damla zeytinyağı ve 1 adet limonun suyu eklenmelidir. Temizlik maddesini hazırlamak için karıştırılması çok önemlidir. Yerlerin bu karışım ile hafta bir defa silinmesi sağlıklı parke temizliği için yeterlidir. Ayrıca uygulamadan sonra parkelerin parladığı hemen görebilirsiniz.
Açık ve Koyu Renkli Parkeler
Gri renkte parkeler ev ve iş yerlerinde modern bir atmosfer yaratırken, meşe tonlarındaki parkeler, yaşam alanlarınıza daha doğal ve sıcak bir hava katar. Açık renk parkeler yaşam alanlarınızı daha aydınlık gösterir.
Koridor gibi alanlarda fayans kullanımı sizin açınızdan daha avantajlıdır. Koridor sürekli kirlenen ve sürekli temizlenmesi gereken bir alan olduğu için bu alanda parke kullanıldığında parkelerin sık sık yapılan temizlikler nedeni ile zarar görme olasılığı çok yüksektir.
Suya dayanıklı parkeler genellikle lamine parkelerdir. Lamine parkeler, doğal ahşap görünümünü taklit eden bir yüzeye sahiptirler ve genellikle dayanıklıdırlar. Ayrıca, laminat parkeler de benzer şekilde dayanıklıdırlar ve suya dayanıklı kaplama tabakaları sayesinde daha uzun ömürlüdürler.
Laminat parke temizliği süresince, arap sabunu kullanmak oldukça başarılı sonuçlar elde edilmesini sağlar. Arap sabunu yapısı itibariyle parlaklığı koruyan doğal temizlik ürünleri içinde yer alır. Ve kullanımı ile ilk günkü parlaklık kazanılır.
Çamsan laminat parke markası kalite açısından en iyi laminat parke markaları arasında yer almaktadır. Bunun dışında 6mm Terraclick, Poloclick, Terraclick ve Krono Original laminat parkeler de sıklıkla tercih edilen markalar arasındadır.
Uzun ömürlüdür: laminat parkenin oturma odasında kullanım ömrü, 15 ila 20 yıldır.
Piyasada parke temizleyici olarak satıla ürünler yerine arap sabunu veya sirke de kullanarak, bez ile parke yüzeylerini temizlemeniz mümkün. Parke siliminde mikrofiber bez tercih etmeniz yararlı olacaktır. Su ile çok fazla temas eden parke, uzun süre ıslak kalırsa kabarma ve bel verme olayları ile karşılaşabilir.
Yeni yapılmış olan ve eskimemiş olan parkeleri parlatmak için bir kova suyun içerisine sirke veya arap sabunu katılması gerekmektedir. Ardından mikrofiber bir bez yardımı ile birlikte parkelerin silinmesi gerekli görülmektedir. Oldukça başarılı sonuçlar elde edilmekte olan bir yöntem olduğu söylenebilmektedir.
Yüzey Temizleyici Kullanım Alanları
Öyle ki yüzey temizleyicileri mutfak dolaplarını, parke, fayans gibi toz tutmaya yatkın olan yüzeylerde oldukça etkilidirler.
Parke sınıfları genel olarak 21, 22, 23, 31, 32 ve 33 olarak ayrılmıştır. 21 ve 22.sınıf parkeler insan yoğunluğunun çok az olduğu yerlerde kullanılır. 32 ve 33.sınıf parkeler ise insan yoğunluğunun çok fazla olduğu yerlerde kullanılır. Genellikle ev için ideal olan parke 31.sınıf parkelerdir.
Genel olarak mobilya ve parkelerde parlak vernik kullanımı tercih edilir. Profesyonel mobilyacılarda daha müşterileri daha fazla etkilemek için parlak vernik çeşidi kullanılır. Ama dekoratif olarak daha zengin ve farklı tonlar elde etmek için mat vernik de tercih edilir.
Mutfağınızda modern seçimlerin yanı sıra geleneksel zeminlerde tercih edebilirsiniz. Mutfak dolabınız ve mutfak tezgahlarınız ile uyumlu olması için parke tercih edebilir veya ahşap zeminler kullanabilirsiniz.
Beyaz iç kapı olan bir evde ahşap renkli mobilya, dolap ve koltuk takımı kullanıyorsanız parkelerin bu ahşap renginin daha açık bir tonu olmasını öneririz. Bu sayede hem eşyalarınız hem de kapılarınız dikkat çekecek ve parke ile uyum sağlanmış olacaktır. Meşe rengi parke bu kapılara uyumlu olacaktır.
Açık beyaz, gül rengi, süt beyaz rengi ve kül grisi renkleridir. Bu tercihin sebepleri açık renk parkelerin kir ve tozu kolay belli etmemesi ve daha kolay temizlenebilmesidir.
Temiz bir mikrofiber bezle, derz aralarını silin. Geniş fayans zeminleri ise uygun temiz bir paspas ile tek seferde silin. Klorobor, hızlı kuruma özelliği sayesinde kısa sürede fayanslarında hiçbir iz bırakmadan temizlemeyi sağlar.
Fayans, laminat parke, ahşap temizliğinde…
Beyaz sirke tüm bu yüzeylerde gönül rahatlığıyla kullanılabilir.
Genel ev temizliğinde püf noktalar merak edilir ve zaman zaman sıra dışı yöntemler dahi denenir. Ceviz ya da patatesle parkeleri parlatmaya çalışmak, bulaşık deterjanı ya da şampuan kullanmak gibi ahşap zeminlere zarar verebilecek kimyasallar denemek yer temizliğinde istenen sonuçları vermez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri