Destek eğitim odasında öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarına göre görme, işitme, zihinsel engelliler sınıf öğretmenleri öncelikli olmak üzere, gezerek özel eğitim görevi yapan öğretmen, sınıf öğretmeni ve alan öğretmenleri görevlendirilir. Görevlendirmelerde okul öğretmenlerinin görev almasına öncelik verilir.
Böylece okul öncesi öğretmenlerine, Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında okul öncesi öğrencilerine destek eğitim odasında verecekleri eğitim için haftada 8 saate kadar ek ders görevi verilebilecektir.
Destek eğitim odasında öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarına göre öncelikle okulun öğretmenlerinden olmak üzere özel eğitim öğretmenleri, sınıf öğretmeni ve alan öğretmenleri ile RAM'da görevli özel eğitim öğretmenleri ya da diğer okul ve ku- rumlardaki öğretmenler görevlendirilir.
16. Sınıf öğretmenleri Destek Eğitim Odasında kaç saate kadar görev alabilir ve ücretlendirme nasıl yapılır? Sınıf öğretmenleri maaş ve ek ders karşılığı görevlerini tamamladıktan sonra haftada 8 saate kadar destek eğitim odalarında görev alabilirler.
Kadrolu veya atanmış durumda olmasanız da ilk başta mevcut kadrolu öğretmenlerle karşılanamayacak Destek Eğitim Odası hizmetleri ücretli öğretmenler kanalıyla karşılanabilecektir. Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Farklı Gelişim Gösteren Bireyler ile Özel Yetenekli Öğrencilerin ehil ellerde desteklenmesi çok önemlidir.
İlgili 27 soru bulundu
MADDE 28 – (1) Okul ve kurumlarda, yetersizliği olmayan akranlarıyla birlikte aynı sınıfta eğitimlerine devam eden özel eğitime ihtiyacı olan öğrenciler ile üstün yetenekli öğrenciler için özel araç-gereçler ile eğitim materyalleri sağlanarak özel eğitim desteği verilmesi amacıyla destek eğitim odası açılır.
Maaş karşılığı ders saatini dolduramayan branş öğretmenine, maaş karşılığını dolduramadığı saat kadar Destek Eğitim Odasında görev verilebilir. Ayrıca branş öğretmenlerine, 15 saat maaş karşılığı olan ders yükünün üzerine, 6 saat zorunlu ek ders kapsamında Destek Eğitim Odasında görev verilebilir.
Destek Eğitim Odası Açmak Zorunlu mudur? birlikte aynı sınıfta eğitimlerine devam eden özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ile özel yetenekli öğrencilerin öğrenim gördüğü okul ve kurumlarda “Destek Eğitim Odası” açılması zorunludur.
İlkokullarda sınıf öğretmenleri sınıflarında branş öğretmenlerinin ders işlediği saatlerde (İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) Destek Eğitim Odasında görevlendirilebilirler.
kaç saate kadar görev alabilir ve ücretlendirme nasıl yapılır? görevlerini tamamladıktan sonra haftada 8 saate kadar destek eğitim odalarında görev alabilirler. Sınıf öğretmenlerine haftalık 30 saat olan ders görevlerinin yanında haftada 8 saat daha Destek Eğitim Odasında ders verilebilir.
MADDE 1- 7/1/2023 tarihli ve 32066 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 2023 Yılı Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Bireylere Verilecek Eğitim Desteği Tutarlarına İlişkin Tebliğin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan “2.421 TL” ibaresi “3.147 TL”, “678 TL” ibaresi “881 TL” olarak değiştirilmiştir.
Ancak, BEP geliştirme biriminin kararı doğrultusunda gerektiğinde eğitim performansı aynı seviyede olan öğrencilerle bire bir eğitimin yanında en fazla 3 öğrencinin bir arada eğitim alacağı grup eğitimi de yapılabilir.
Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde yapılacak değişiklik uyarınca, okullarda verilen destek kurslarında görev alan öğretmenlere her ay için 0,5 hizmet puanı verilecek.
g) İlkokul ve ortaokullardaki destek eğitim odalarında özel yetenekli öğrencilere eğitim vermek üzere üst kademelerde görev yapan alan öğretmenleri de görevlendirilebilir. ğ) Okul müdürü ve müdür yardımcıları destek eğitim odalarında görevlendirilmez."
Hayır. Ek ders ücreti karşılığı çalışan (kadrolu öğretmen olmayan) öğretmenlere Destek Eğitim Odasında ders görevi verilememektedir.
Her dersten BEP hazırlamak zorunlu değildir. Çünkü BEP'in amacı, öğrencinin geliştirilmesi gereken yönlerini kendi öğrenme kapasitesine ve gelişim düzeyine uygun olarak geliştirmektir.
MĠ? Destek Eğitim Odasında çeĢitli nedenlerle (öğrencinin devamsızlığı, kar yağıĢı nedeniyle tatil, resmi tatil, milli/dini bayramlar vb) yapılamayan derslerin telafisi yapılmaz. Yapılamayan dersler için Destek Eğitim Odasında derse giren öğretmenlerin ek ders ücreti ödenmez.
Destekleme ve Yetiştirme kurslarında görevli ders ücreti karşılığı görevlendirilen öğretmenler, Genel idari izinli olunan günlerde o güne ait ek ders ücretinden yararlanamazlar. ücretinden yararlanılır mı? ödemesi yapılamaz.
Okul/Kurum Müdürlüğünün resmi yazıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurması, Kaynaştırma öğrencisi bulunan tüm okullarımızda destek eğitim odası açılması zorunludur. Destek eğitim onayı her yıl Eğitim-Öğretim Yılı başında okul müdürlüklerinin talebi üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce alınacaktır.
Okul Rehberlik Hizmetleri Yürume Komisyonunda (RHYK) destek eğitim odası açılması için karar alınır. 3. Okul müdürlüğü alınan RHYK kararını ilgi tutarak İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile destek eğitim odası açma onayı almak üzere yazışma yapar.
Ayrıca BİLSEM öğrencisi olan özel yetenekli öğrenciler de eğitim gördükleri okulun destek eğitim odasından yararlanabilmektedirler.
Branş öğretmeni haftada kaç saat derse girerse girsin en fazla 20 saat toplam ek ders alabilir. Ek dersi 20 saatten fazla olsa bile 20 saat ek ders alır. Örneğin haftada 34 saat derse giren bir öğretmenin haftalık alması gereken ek ders sayısı 22 saat olmalı ancak bu öğretmene 20 saat ek ders yazılır.
Öğretmenler haftada okulda girdiği dersler dahil toplam 40 saate kadar ders verebilecektir. Örnek: a) Öğretmen okulda haftada 21 saat derse giriyorsa + 19 saat, b) Öğretmen okulda haftada 30 saat derse giriyorsa + 10 saat kurs verebilecektir.
a) Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları haftada 6 saat, b) Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri haftada 18 saat, c) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri haftada 15 saat, ç) Atölye ve laboratuvar öğretmenleri haftada 20 saat, ders okutmakla yükümlüdürler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri