Her ne olursa olsun öğrenciye hakaret edemez! Bu bir suçtur.
Öğrenci öğretmene küfür ederse kamu görevlisine hakaret suçundan cezalandırılır.
Kanuni düzenlemeye göre bir kimsenin şeref ve saygınlığını ihlal edici davranışlarda bulunan kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Mağdurun kamu görevlisi olup hakaret kişiye kamu görevinden dolayı yapılırsa fail bir yıldan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Öğretmenin çubukla öğrencinin eline vurması, kamu görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanarak 'silahla' basit yaralama suçunu oluşturur. 3. Ceza Dairesi 2020/10833 E. , 2020/7606 K. 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nda kasten adam yaralama suçu , hangi aletlerin silah sayılabileceği düzenlenmiştir.
Olurda öğretmen öğrencisine vurursa öğrenci ne yapmalı? Madde 86 - (1) Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
İlgili 16 soru bulundu
Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezine yurt içinden 444 0 632, yurt dışından da +90 444 0 632 hat üzerinden ulaşabilirsiniz.
Öğretmenin öğrenciye şiddet uygulaması Ceza Yasası'na (TCK) göre suç. Üstelik bu yalnızca fiziksel şiddet değil. Bağırmak, korkutmak, aşağılamak da şiddet kapsamında.
Ulusal hukuk ve eğitim mevzuatında kanun düzeyinde yönetici ve öğretmenlere öğrencilerin üst arama ve eşyalarına el koymayla ilgili bir düzenlemenin olmadığı tespit edilmiştir. Üst arama ve eşyalara el koyma kanunlar tarafından kolluk kuvvetlerine, hâkim kararına bağlı olarak verilen bir yetkidir.
Fakat belirtmek gerekir ki görüldüğü üzere gerek eğitim biliminde gerekse de eğitim hukukunda kulak çekme, çöp kenarında tek ayak üzerinde tutma gibi fiillere karşı yaklaşım ceza hukukunun aksine olumlu değildir.
Memura, görevinde ve davranışlarında kusurlu olduğunun yazı ile bildirilmesidir. Görevle ilgili hususlarda kusurlu davranmak, görev sırasında amire saygısız davranmak, devlete ait resmi araç, gereç ve benzeri eşyayı özel işlerinde kullanmak hallerinde verilebilir.
Savcılığa bir şikayet dilekçesi vererek dava açılır. Hakaret suçu bakımından görevli mahkeme Asliye Ceza Mahkemesidir. Basit hakaret suçu (TCK md.125/1-2-3), taraflar arasında uzlaştırma prosedürü uygulanmasını gerektiren suçlardandır.
Yani bir memura disiplin soruşturması sonucunda 657. Sayılı Devlet Memurları Kanununda sınırlı olarak sayılan uyarma, kınama, aylıktan kesme, kademe ilerlemesinin durdurulması, devlet memurluğundan çıkarma cezaları dışında ceza verilemez.
Okuldan atılma sebepleri nelerdir? Bireylere, arkadaşlarına ve okul çalışanlarına söz ve davranışlar ile sarkıntılık yapmak, iftira etmek, başka insanları bu davranışlara kışkırtmak ya da zorlamak, gerçekleştirilen bu eylemleri sosyal medya aracılığı ile paylaşmak, okuldan atılma gerekçesi sayılmaktadır.
Kaba hitap ve nezaket dışı kelime ve sözler. Örneğin, bir kimseye yönelik “bilgisiz”, “terbiyesiz” , “tecrübesiz” , “siz kimsiniz lan”, “çemkirme” şeklindeki sözler kaba söz ve hitap mahiyetinde olup hakaret suçunu oluşturmaz.
Duygularını rahatça ifade edebilen çocuk daha az küfürlü söz kullanacaktır. Küfürlü kelimeleri bir kâğıda yazın, onları tanımlayarak çocuğunuzla tartışın. Çocuk küfürlü konuştuğunda abartılı kızgınlık veya şaşkınlık gibi tepkiler vermeyin. Dikkati başka noktaya dağıtın.
Örnek vermek gerekirse birine karşı edilen “gerizekalı” şeklindeki hakarete karşılık, “aptal” diye hakaret edilmesi halinde karşılıklı hakaret söz konusu olacaktır. Yapılan karşılıklı hakaret beyanının aynı anda olması da bu anlamda şart değildir.
Sınıf arkadaşlarının önünde küçük düşürme, Dersten atma veya sınıfta bekletme, Köylerde tuvalet temizlettirme, sınıf sobalarını yaktırma, Yapamayacağı işleri yapmaya zorlama (odun, kömür taşıma, sınıf temizleme gibi).
Cevap: Öğrenci okula hangi kıyafetle gelirse gelsin alınmak zorundadır. Kıyafetten dolayı öğrencinin okula alınmaması Anayasal suçtur, Türk Ceza Kanunu'nun 112 maddesine göre 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası gerektirir. 112. Maddeye göre bu fiili işleyen hakkında iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
Görevi kötüye kullanımın yanı sıra ayrımcılık suçunu da oluşturuyor, öğretmen teneffüs hakkınızı elinizden alamaz.
Okulda müdür yardımcıları tarafından arama yapılması ve eşyaya el koyulması yasal mı? Yasaldır.
Eğer okul yönetimi böyle bir cep telefonu yasağını okul yönetmeliğine koymuşsa, öğretmen telefona el koyabilir. Öğrencilerin dikkatlerini derse vermeleri için okul yönetmeliği bu tür bir yasağı koyabilir... Yani telefona el koyma süresinin amaca uygun olması gerekir, bu tedbirin uygulanmasında aşırıya kaçılmamalı.
Vermek zorunda değilsiniz öğretmenim. Bu konuyla ilgili hiçbir işlem yapamaz .
Okul bittiğinde öğretmenin tüm öğrencileri bir bir velisine teslim etmek, çıkışta almaya gelmeyen velinin çocuğunu annesi gelene kadar beklemek gibi bir görevi var mıdır? Zorunlu değil.
dua ediniz-ki bu olay BİMER veya idari mercilere intikal etmesin, aksi taktirde maaştan kesme cezası veya tayin cezası alırsınız, özlük dosyana işlenir. öğrenci uyarınızı dinlemedi diye tokat atmak evrensel hukuk geriğince suçtur , bu beyan savunma bile olamaz !
hocam müdür odasında değil hiç bir yerde öğretmene bağıramaz. Devletin dili yazıdır. İşine gelmeyen bir şey varsa yazı ile bildirsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri