Sözleşmeli Personel Ünvan Değişikliği Yapabilir mi? Atama tercihleriyle belirlenen ünvana atanan sözleşmeli personel, unvan değişikliği suretiyle atamasının yapılacağı pozisyon için öngörülen ilk defa hizmete alınma koşulları göz önüne alınarak unvan değişikliği yapılması mümkündür.
Unvan değişikliği sınavı kapsamındaki görevlere sadece Başkanlık personeli başvurabilir.
MADDE 5 – (1) Bir sözleşmeli personel pozisyonundan diğer bir sözleşmeli personel pozisyonuna yer değiştirme veya unvan değişikliği suretiyle atanmak üzere yerleştirmeler yılda bir kez, ilk defa ve yeniden atanmak üzere sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirmeler ise yılda en fazla üç kez yapılabilir.
Ek Madde 4 – (Ek: 2/3/2009-2009/14799) Sözleşmeli personelin, unvan değişikliği suretiyle atamasının yapılacağı pozisyon için öngörülen ilk defa hizmete alınma prosedürüne riayet edilmesi kaydıyla, unvan değişikliği mümkündür.
Unvan değişikliği sınavı kapsamındaki görevlere, sadece kurumun kendi personeli başvurabilir. Bu Yönetmelik kapsamındaki personelden doktora öğrenimini bitirmiş olanlar, unvan değişikliği sınavına katılmaksızın öğrenimle ihraz edilen görevlere atanabilirler.
İlgili 42 soru bulundu
1) En az orta öğretim mezunu olmak, 2) En az 3 yıllık (B) tipi sürücü belgesine sahip olmak, gerekir. MADDE 8 – (1) Unvan değişikliğine tabi kadrolara atanabilmek için unvan değişikliği sınavında başarılı olmak şarttır.
Söz konusu Görevde Yükselme Sınavı 16/04/2023 tarihinde yapılacak olup sınava ait güncel sınav takvimi aşağıda belirtilmiştir. Sınava katılacak olan personelimize duyurulur.
Sözleşmeli Personel Ünvan Değişikliği Yapabilir mi? Atama tercihleriyle belirlenen ünvana atanan sözleşmeli personel, unvan değişikliği suretiyle atamasının yapılacağı pozisyon için öngörülen ilk defa hizmete alınma koşulları göz önüne alınarak unvan değişikliği yapılması mümkündür.
İstihdam edilecek sözleşmeli personel bakımından Devlet Memurları Kanunu'nun 4B maddesi 3+1 modeline göre yeniden düzenlenecek. Düzenleme yürürlüğe girdikten sonra kamuya giren sözleşmeli personel, 3 yıl görev yaptıktan sonra memur kadrolarına atanacak.
Cevap : Resmi Gazetenin yayınlandığı tarihi itibari ile öğrenim durumu uygun olanlar ( ortaöğretim (lise), ön lisans ve Lisans mezunu) olanlar sınavsız unvan değişikliğine başvuru yapabilir.
İdari destek personeli, yüksek öğrenimi bitirdiğinde, idari büro personeli pozisyonuna atanabilir mi? Devlet Personel başkanlığı bu soruya verdiği cevapta, ilgilinin idari büro personeli maaşı alamayacağını ve idari büro personeli kadrosuna atanamayacağını belirtmiştir.
a) 657 sayılı Kanunun 68 inci maddesinin (B) bendinde belirtilen şartları taşımak, b) İlan edilen kadro için bu şartı sağlayan personel bulunmaması durumu hariç olmak üzere Bakanlıkta en az bir yıl çalışmış olmak, c) Görevde yükselme sınavında başarılı olmak, gerekir.
4 b sözleşmeli personel 657 yasada düzenlenmiştir. Anayasamızın 128.maddesindeki kamu hizmeti görevlileri ile ilgili tanımda sözleşmeli personel yer almamış olmamasına rağmen maddede geçen diğer kamu görevlileri kapsamına sözleşmeli personel de dahil edilmektedir.
MADDE 14- (1) Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığının görevleri şunlardır: a) 5018 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde, Bakanlığın kiralama ve satın alma işlerini yürütmek, temizlik, aydınlatma, ısıtma, onarım, taşıma ve benzeri hizmetleri yapmak veya yaptırmak.
Konuyu açmak gerekirse, hizmetli, kaloriferci, bekçi, bahçıvan, aşçı vb gibi kadrolar Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapan kadrolardır.
*YHS personeli memur tanımı kapsamına girmez
657 sayılı Kanunun hizmet sınıflarının yer aldığı Yardımcı hizmetler sınıfının tanımında ise memur tanımının kapsamına girmeyen hususlara yer verilmiştir. Hem bunlara memur deyip hem de bunların yaptıkları işleri farklı şekilde açıklamak kendi içerisinde tutarsızlıktır.
Kadro karşılığı sözleşmeli personel, 657 sayılı DMK ve 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında KHK çerçevesinde ihdas edilmiş bir “memur” kadrosuna sahip konumdadır.
Sözleşmeli personelden üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar talepleri hâlinde sözleşmeli personel olarak çalıştırılmalarına esas alınan memur kadrolarına atanır. Bu kapsamda memur kadrolarına atananların bir yıl süreyle diğer kamu kurum ve kuruluşlarına nakli yapılamaz.
Her 2 Yılda Bir Merkezi Yapılmalıdır.” DEMİREL: “MEB Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavlarının Açılması Bir Faninin Keyfine Bırakılmamalıdır.
Kadroya geçenler, görevde yükselme ve tayin gibi tüm haklardan yararlanabilecek.
(3) Unvan değişikliği sınavında yüz puan üzerinden en az yetmiş puan alanlar başarılı sayılırlar. (4) Unvan değişikliği sınavlarıyla ilgili iş ve işlemleri sınav kurulu yürütür.
kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilecektir. DİKKAT! 8 Ekim 2023 tarihinde uygulanacak olan 2023-GYS için adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.
Derece, yardımcı hizmetlerdeki kadrolar da en fazla 5. Derece olarak belirlenmiştir.
Hizmet personeli, görev aldığı kurum ya da kuruluşta; yerlerin süpürülmesi, dış çevre temizliği, lavaboların temizliği, bahçe ve alan temizliği gibi temizlik işlerini yapar. Bunun dışında bazı yerlerde; çay yapılması, çay ve benzeri içeceklerin servisi, odacılık, taşıma gibi görevleri de yerine getirir.
1) Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı 22.07.2023 Cumartesi günü, saat 10:00'da tek oturum olarak Ankara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından Ankara, Antalya, Denizli, Erzurum, İstanbul (Anadolu) ve Diyarbakır illerinde yapılacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri