Çamaşır temizliğinde kullanabileceğiniz maddeler; çamaşır sodası, sabun, boraks, karbonat, sirke, esansiyel yağ, tuz ve sudur. Bu hammaddeler ile dilerseniz elde, dilerseniz makinede kullanabileceğiniz toz, likit, jel, tablet çamaşır yıkama deterjanları hazırlayabilirsiniz.
1 bardak suyun içine sirkeyi, lavanta yağını ve karbonatı ilave edin. İyice karıştırın. Her yıkama öncesinde çamaşır makinenizin yumuşatıcı bölümüne karışımdan yaklaşık 1 fincan koyarak çamaşırlarınızın doğal yollardan yumuşacık olmasını sağlayabilirsiniz. Tüm malzemelerin iyice karışmasını sağlayın.
Canan Karatay çamaşır deterjanı yerine alternatif bir ürünü işaret etti. Canan Karatay, kendi evinde çamaşır deterjanı yerine sodyum bikarbonat kullandığını açıkladı. Beyazlatıcı etkisi ve güçlü temizleyici özellikleri ile sodyum bikarbonat, aynı zamanda bizlerin halk arasında karbonat olarak bildiğimiz ürün.
Kimyasal deterjanlar yerine evde kolaylıkla doğal deterjanınızı elde edebilirsiniz. Bunun için sabun rendesi, sirke, boraks gibi malzemelerden faydalanabilirsiniz.
İlgili 23 soru bulundu
b) Karbonat ile çamaşır yıkanır mı? Tabii ki. Çamaşır makinesinde karbonatı güvenle kullanabilirsiniz. Karbonat mükemmel bir koku gidericidir.
Evde Yüzey Temizleyici Yapımı
Evinizin yüzeylerini kimyasal kullanmadan temizlemek istiyorsanız sirke ve karbonat kullanabilirsiniz. Bir su bardağı sirke içerisine 2 yemek kaşığı karbonat ekleyin ve üzerine de bir su bardağı su ilave edin. Karışımı bir şişe içerisine doldurarak iyice çalkalayın.
Bu nedenle deterjanları çöpe atın. Çamaşırları sodyum bikarbonat ile yıkayın. Bulaşıkları da makinede değil normal sabunla yıkayın.
Karatay bu kez son dönemde kullanımı yaygınlaşan dezenfektanlar ve deterjanlar hakkında konuştu. Deterjanlarda bulunan kimyasalların son derece zararlı olduğuna dikkat çeken ünlü profesör “Ben çamaşırlarımı İngiliz karbonatı ile yıkıyorum” dedi.
Canan Karatay, burun tıkanıklığı için İngiliz karbonatlı suyu önermesi dikkat çekti. Karatay: 'Bir bardak suya bir tatlı kaşı İngiliz karbonatı katacağız. Bu suyla kaşınan yerlerimizi bol bol yıkayacağız. İkinci olarak da ev sirkesiyle kaşınan yerlere süreceğiz.
Organik yani doğal deterjanlarda kimyasal madde içeriği azdır. Bu nedenle son derece güvenilir bir şekilde kullanılabilir. Organik deterjanlar arasında bebek deterjanları da vardır. Siz de bu deterjanlar ile bebeğinizin cildini koruyabilirsiniz.
Doğanın kirlenmesine izin vermeden çevreci yıkama yaptığınız gibi, giysilerde deterjan kalıntıları da kalmadığından cilt allerjilerini önlüyor. Çamaşır makinenizin ayarlarında durulamayı kendiniz ayarlayabiliyorsanız kısa bir durulama yeterli oluyor ve dolayısı ile sudan da tasarruf etmiş oluyorsunuz.
Hem beyazlarda hem renklilerde güvenle kullanabileceğiniz Rinso Limon ve Karbonat Toz Çamaşır Deterjanı, giysilerinizde mükemmel bir temizlik ve kalıcı ferahlık sağlar.
Yaka ve kol kirlerini çıkarmak için kirli bölgelere arap sabununu sürün ve öyle makineye atın. Doğal yağlar ve mineraller yüksek sıcaklıklarda daha etkili olurlar, makinenizi minimum 40 derecede çalıştırmanızda fayda var. Beyazları 60 derecede yıkamanız daha etkili olacaktır.
Elde çamaşır yıkamak için deterjan, sıvı sabun veya beyaz sabundan hangisini kullanırsanız kullanın, yıkama işlemini mutlaka eldivenle birlikte yapmalısınız. Beyaz sabun bile kullansanız eldiven takmayı ihmal etmemelisiniz.
Çiçeğim çamaşır sodası deterjan ile birlikte kullanıldığında çamaşırlarınız yıpranmadan tertemiz olur. Elde ve her türlü çamaşır makinesinde güvenle kullanabilirsiniz.
Limon suyu ve karbonatı, oksijen bazlı bir çamaşır suyu ile karıştırarak beyaz çamaşırların üzerine uygulayabilirsiniz. Çamaşırları bu karışımla 15 - 20 dakika kadar bekletmeniz yeterlidir. Eğer çamaşırın renginin açılması sorun olmayacaksa sıradan klor formüllü çamaşır sularını da kullanabilirsiniz.
İşte yarasız, temiz, pürüzsüz cilt için Canan Karatay'ın önerdiği sabun… Zeytinyağı sabunu, zengin vitamin ve mineralleri sayesinde cildin ve saç diplerinin ihtiyacı olan bakımı karşılar.
Beyaz çamaşırlar hangi programda yıkanır sorusunun cevabını da özellikle yeni bir makine almış kişiler merak eder. Bu noktada sentetik, yünlü veya pamuklu programı tercih edebilir, makinenizi gönül rahatlığı ile çalıştırıp yıkama işlemine başlayabilirsiniz.
Renklere Göre Derece Ayarlaması
Seçtiğiniz sıcaklık kumaşın türüne göre değişebilir, ancak genellikle koyu renkli, orta derecede kirli çamaşırları yıkamak için ideal sıcaklık 30 derecedir. Ancak siyah kumaşlar en iyi şekilde düşük sıcaklıklarda yıkanır.
Kül Suyunun Kullanım Alanları
Çamaşır makinesindeki kullanımı: Kül suyundan bir çay bardağı alarak çamaşır makinenizin deterjan bölümüne dökün. Dilerseniz bir kavanoz içinde içine zeytinyağlı sabunu rendeleyerek veya Arap sabunu ile karıştırarak da kullanmanızmümkün.
Çamaşır temizliğinde kullanılabilir. Güçlü yapısı ile temizlik ve hijyen sağlar, suyu yumuşatır, sabunun köpürmesine yardımcı olur, çamaşırlarınızın beyazlığını korumaya yardımcıdır.
Tuvalet temizliğinizi, kimyasallarla temas etmeden de kolaylıkla yapabilirsiniz. 3 yemek kaşığı karbonat alın, tuvalet gideri ve tuvaletin etrafına dökün. Üzerine 1 su bardağı beyaz sirke gezdirin. Temiz bir süngerle ovalayın, ardından 5 dakika kadar bekleyip sıcak suyla iyice durulayın.
Koltuk Temizleme Suyuna Neler Eklenir? Koltuklarınızı temizlemek için hazırladığınız suya asit içermeyen deterjanları ekleyebilirsiniz. Bunun için değerlendirebileceğiniz ürünler Arap sabunu, çamaşır yumuşatıcı, koltuk temizleme deterjanı kullanabilirsiniz.
Hem sağlıklı hem de etkili temizlik için doğal malzemeleri tercih edebilirsiniz. 5 litre suya arap sabunu, bulaşık deterjanı, rendelenmiş beyaz sabun, karbonat, temizlik sirkesi, mayi sabunu, cam temizleyici ya da bitkisel sıvı sabun gibi temizlik malzemelerinden birini seçerek az miktarda ekleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri