Chrome geliştirici araçları, yani Chrome DevTools, web sitenizin mevcut sorunlarını hızlı bir şekilde tespit etmenize ve düzenlemenize olanak tanıyan, bunu yaparken web sitenizin performansını önemli ölçüde geliştirmenize yardımcı olan bir araç takımıdır.
React app içerisinde oluşturduğumuz componentleri ve bu componentler üzerine setlenen props ve state'leri görebildiğimiz debug yapabildiğimiz facebook tarafından geliştirilmiş google chrome dev tools üzerinde çalışan bir eklenti.
Chrome Tarayıcıları İçin Tam ve Hızlı Talimatlar
Ardından ayarlar penceresini aşağıya kaydırarak Debugger alt başlığı altında Disable JavaScript'i 'devre dışı bırakmak' butonunu görüyoruz ve onay kutusuna tıklamalıyız.
Chrome DevTools Coverage sekmesi sayesinde kullanılmayan JavaScript ve CSS kodlarını bulabilirsiniz. Kullanılmayan kodları sistemden uzaklaştırmanız hem web sayfalarınızın hızını artıracak hemde mobil kullanıcıların fazladan hücresel veri kullanmalarının önüne geçecektir.
İlgili 15 soru bulundu
Spring Boot Developer Tools, uygulamanızı otomatik olarak yeniden yükleyecek ve yeni değişiklikleri görebileceksiniz. Spring Boot Developer Tools'un sağladığı diğer özellikler arasında, statik içeriği yeniden yüklemek, sabit dosyaları yeniden yüklemek, thymeleaf şablonlarını yeniden yüklemek vb. yer alır.
Bu bildirimi gördüğünüz anda telefonunuzun ayarlar menüsüne geliştirici seçenekleri ekleniyor. Bu özelliği aktif hale getirdiğinizde, telefonunuzun ekranı şarjda iken dahi kapanmayacaktır. Temelde geliştiriciler için kullanışlı olan bu özellik, standart kullanıcılar için de bazı durumlarda faydalı olabilir.
Android geliştirici seçenekleri menüsünde bulunan bu ayar ile uygulamalara sınırlandırma getirebiliyor ve uzun süre işlem yapan uygulamaları tespit edebiliyorsunuz. Bu ayar aktif olduğunda eğer bir uygulama uzun süre işlem yapıyorsa ekran yanıp söner.
Bu özellik, Android cihazların bilgisayarlarda arabirim oluşturmasına imkan sağlıyor. Bu sayede uygulama yükleme, veri toplama ve hatta cihazı rootlama gibi işlemler gerçekleştirilebiliyor. Ancak unutmayın, bu seçeneği güvenlik nedeniyle ihtiyaç duyduğunuz zamanlarda etkinleştirmeli, daha sonra kapatmalısınız.
React ya da React.js, 2011 yılında Facebook tarafından geliştirilen, kullanıcı arayüzü oluşturmaya yarayan, açık kaynak kodlu bir Javascript kütüphanesidir. Popülerliği günden güne artarak günümüzde en fazla tercih edilen Javascript kütüphanesi haline gelmiştir.
Bir React Native uygulamasının temel yapısını kavramak için JSX (JavaScript XML), bileşenler, durum ve destekler gibi temel React fikirlerinin bir bölümünü görmeniz gerekir. Fakat React Native ile uygulama geliştirmek istiyorsanız React JS öğrenmek zorunda değilsiniz. React Native bilgisi de yeterli olacaktır.
React; Facebook tarafından üretilmiş, kullanıcı ara yüzleri oluşturmak için kullanılan bir javascript kütüphanesidir. React bir framework değil, belirttiğim gibi bir kütüphanedir.
Android geliştiricinin temel görevi, Android işletim sistemini kullanarak akıllı telefon ve tabletler için uygulamalar geliştirmektir.
Eğer bir şekilde Chrome güncellenmezse, siber saldırganlar yeni açığı kullanarak, cihazınıza ve önemli bilgilerinize ulaşabilir. İşte detaylar... Google Chrome'un milyonlarca kullanıcısı var, hatta en popüler web tarayıcısı konumunda. Tabii ki bu durumda Chrome hackerların hedefinde yer alıyor.
GPU oluşturmayı zorla, uygulamaları görüntülemek için yazılım görüntüleme yerine telefonun grafik birimini (GPU) kullanır. Bu UI görüntülemeyi çok daha hızlı bir hale getirebilir ve bellek kullanımını azaltabilir.
•
o Devam edin ve Android cihazınızın Ayarlar uygulamasını başlatın. o Ardından devam edin ve “Geliştirici Seçenekleri”ni seçin. o Bundan sonra devam edin ve kapatmanız için yanındaki kaydırıcıya dokunun.
Eğer 'Geliştirici Modu'ndan kastınız Ayarlar-Geliştirici Seçenekleri ise garanti dışına çıkmaz.
Bunun için Ayarlar > Sistem >Telefon hakkında>Derleme numarası adımlarını takip etmeniz gerekiyor. Derleme numarasına ”Artık siz bir geliştiricisiniz” bildirimi görene kadar basmanız durumunda ise geliştirici seçeneklerini aktif hale getirebiliyorsunuz.
Hesaplama için kullanılan varsayılan arabellek boyutu, Unified CM yayımcı modu için 50 MB ve Anlık Mesajlaşma ve İletişim Durumu (IM ve P) yayımcı modları için 20 MB'tır. Tüm abone düğümleri için varsayılan arabellek boyutu 20 MB'tır.
Geliştirici seçeneklerinde “Geçiş animasyonu ölçeği” seçeneğinden animasyonları kapatabilir veya 1x yerine 0.5x yaparak telefonunuzu hızlandırabilirsiniz.
Peki Neden Kullanmalıyız? Spring Boot'un oluşturulma amacı uygulama yapılandırılmasının karmaşıklığını gidermektir. Spring Boot kullanmanın bir çok artısı vardır: Geliştiriciler, Jetty, Tomcat gibi Gömülü HTTP sunucularına kolayca erişebilir ve web uygulamalarını zahmetsizce kolayca test edebilir.
Spring ile çalışacaksan bir web sunucu üzerinde çalışman gerekir (web uygulamaları için söylüyorum) Spring Boot ise hazırda içine eklenmiş sunucu ile geliyor. Yani ek olarak kurman gerekmiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri