Genellikle bitkilerin yaprakları düştüğünde ya da kırıldığında onu küçük bir saksı içindeki toprağa bastırarak ekebilirsiniz. Düzenli olarak suladığınızda bitkide zaman içinde köklenme görülebilir. Devetabanı çiçeği çoğaltma için kullanacağınız toprağın da mineral açısından zengin olması önemlidir.
Deve tabanı köklendirme için toprağa herhangi bir yaprağı ekebilirsiniz. Bunun için ufak bir yaprağı alın ve yeni saksı içine yerleştirin. Birkaç hafta boyunca düzenli olarak toprağı sulayın. Eğer ortalama 3 hafta sonra kökler toprağa tutunduysa; çoğaltma işleminiz başarılı geçmiştir diyebilirsiniz.
Deve Tabanı Hava Kökleri Kesilir mi? Deve tabanı hava kökleri çok problem yaratmadığı sürece kesilmemelidir. Eğer kesilirse de kesilen kökler tekrar saksının içerisine konulmalıdır.
Deve tabanı bitkisi gün ışığı aldığı ortamlarda daha hızlı gelişim gösterir. Düzenli ve kireçsiz bir su ile sulama yapmanız önerilir. Gün ışığı sever ancak yaprakları sarıya dönmeye başlarsa gün ışığından biraz uzaklaştırmanız onu mutlu edecektir. Yapraklarını arada sırada süngerle hafifçe silebilirsiniz.
Devetabanı bitkisini evinizin ya da ofisinizin doğrudan güneş alan alanlarına koymamalı, yarı gölge konumda tutmalısınız.
İlgili 15 soru bulundu
Deve tabanı bitkisinin toprağı kumlu normal bahçe toprağı ya da torflu topraklardan olmalıdır. Ekildiği saksıdaki toprağın elle bastırılmak suretiyle sıkıştırılmasından hoşlanmaz. Köklerinin sıkışmasından da hoşlanmayan bu bitkinin toprakları aralıklı olmalı ve saksısı da geniş olmalıdır.
Monstera haftada ya da 3-4 günde 1 kez sulanabilir. Sulama aralığı mevsime göre değişiklik gösterebilir. Burada dikkat edilmesi gereken husus toprağın kuruluğudur. Eğer yüzeydeki toprak kurumuşsa bitkinizi sulayabilirsiniz.
Çiçeğin belli çeşitleri yaz mevsiminde çiçek açar. Deve tabanı çiçeği; dış etkenlerden korunmasına yardımcı olan dış köklere ve toprak içerisinden gıda alarak sağlam tutunmasını sağlayan iç köklere sahiptir.
Bitkiniz İçin Faydalı Bilgiler
Düşük bakım ihtiyacı olan deve tabanı bitkisi, bulunduğu alanda yaprakları ve gövdesi desteklenmesi durumunda 5 metreye kadar uzayabilmektedir. Konum çok karanlık ayarlanmışsa, karakteristik olan "yaprak delikleri" çok iyi görünmeyecektir.
Deve tabanı saksı değişimi ne zaman yapılır? Bu bitkiyi sağlıklı bir şekilde yetiştirmek için senede bir kez Nisan ayında toprak ve saksısını değiştirebilirsiniz.
Bitki, doğru yerinden kesilerek suya konulduğu zaman köklenmeye başlar. Devetabanı çoğaltılması için öncelikle hava kökü olan dalın bulunması gerekir. Bu kökler dibinden kesilerek suya konulursa kolayca köklenir.
Yağmur ormanlarında yetişen çiçeğimizin yaprakları güneş ışığının altta kalan yapraklara eşit olarak dağılması için delinir.
Deve Tabanı: Büyük, gösterişli geniş yapraklarıyla bulunduğu ortama pozitif enerji yaydığına inanılır. Aynı zamanda yaprakları delinerek alt yapraklarını güneş ışığı ilettiği için iyiliğin sembolü olarak görülür.
Bu rehber size monsteranızın ışık, sıcaklık ve nem ihtiyaçları hakkında bilgiler sunacak olup sağlıklı bir deve tabanı bitkisine kavuşmanıza yardımcı olacaktır. Monsteranız evinizin hemen hemen her yerinde hatta banyolarınızda bile büyüyebilen bakımı oldukça kolay bir bitkidir. Düşük ışığı tolere eder ve sizi üzmez.
Deve Tabanı Çiçeği - Monstera için Saksı ve Saksı Değişimi
Bu bitki hava akımını ve drenajı sevdiği için drenaj delikleri olan herhangi bir saksı tercih edebilirsiniz.
İdrar söktürür, vücuda kuvvet verir. Göğsü yumuşatır, öksürük ve nefes darlığını giderir. Göğüs ve ciğer iltihaplarına iyi gelir. Soğuk algınlığına iyi gelir.
Deve Tabanı
Ancak yaprak ve sap kısmında bulunan beyaz sıvı toksik bir maddedir.
Yukarıda yazdığımız gibi Deve Tabanı tropik ormanlarda yetişen bitki ve ağaçlara tırmanarak büyümektedir. Metrelerce tırmandıktan sonra topraktan besin takviyesi alamadığı için hava kökleri oluşturmaktadır ve yeni besin destekçisi arayışına girmektedir. Hava köklerini toprakla buluşturmanızı öneririm.
Yaprak içe ve yukarı doğru kıvrılıyorsa, yetersiz sulama, nem eksikliği veya bitki zararlısı problemi olabilir. Kıvrılma yaprağın dibine doğruysa ve yapraklar kendini bırakmış gibiyse o zaman aşırı sıcak veya yetersiz sulama diye düşünebiliriz.
Deveb Tabanı
Deve Tabanı çok ışığı sevmez ve direkt güneş ışığı almayan noktalarda da rahatlıkla serpilebilir. Bu bitki havadaki bazı zararlı materyalleri de süzerek havayı temizlemeye yardımcı olur.
Deve tabanı çiçeği delikli yaprakları bulunan bir bitki türüdür. Uzun ömürlü bir çiçek olması nedeniyle uğur getirdiğine inanılır. Gösterişli yapısı nedeniyle kalıcılığı simgeler.
Devetabanı bitkisinin su ihtiyacı yaz aylarında çok yoğundur. Ayrıca yaprakların nem alabilmesi için yaz aylarında bitkinin yapraklarına su püskürtülerek istediği ortam sağlanabilir. Kış mevsimine geçildiğinde ise bitkinizin su ihtiyacı azalır. Haftada bir su vermeniz yeterli olacaktır.
Tropikal bir bitki olması sebebi ile sıcaklığı seven Deve tabanı kış aylarında yaklaşık 15-18 derece sıcaklığa ihtiyaç duyar. Sıcaklığın tek haneli rakamlara düşmesi bitki için bir tehdit oluşturacaktır. Bitkiye ilkbahar ve sonbahar ortasında kalan sürede ayda 2 kez kompost gübre verilebilir.
Devetabanı susuzluğa dayanıklı bir bitkidir. Aşırı sulama yaprak çürümesi, yaprak sararması, yapraklarda kararma ve kök çürümesine sebep olabilir. Sulama zamanını, toprağa parmağınızı batırıp toprağın nemini kontrol ederek bulabilirsiniz. Devetabanı filtrelenmiş ışık ister.
Az sulama yapıldığında bitki yeterli suyu alamazsa yaprak döker. Sararan yapraklarda ise bitki yeni yapraklar vermeye başlamışsa yaşlı yaprakların sararması normal bir durumdur. Deve tabanı yağmur ormanları bitkisi olduğu için nem oranını yüksek tutmanız gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri