Devetabanı bitkisi kronik öksürüğün tedavisi için tercih edilebilecek bitkilerden biridir. Göğüs iltihabı gibi hastalıklar için tercih edilebilecek bitkiler arasında yer alır. Devetabanı çiçeği doğal bir idrar söktürücüdür, bundan dolayı özellikle idrar yolunu temizlemek için bu bitkiyi tercih edebilirsiniz.
- İdrar söktüren bir faydası bulunur. - Göğüsteki iltihabı ve idrar söktüren yararı bulunur. - Zinde ve güçlü tutar. - Çıban ve yaralar gibi cilt hastalıklarına yaprakları ezilip, merhem şeklinde kullanılabilmektedir.
Bu özelliklerinin yanı sıra deve tabanı bitkisinin, bulunduğu ortama pozitif bir enerji yaydığına inanılır. Eğer evinizin havasının değişmesini istiyorsanız, deve tabanı bitkisi alarak yetiştirebilirsiniz. Aynı zamanda pozitif enerjiye ihtiyacı olduğunu düşündüğünüz sevdiğiniz birine hediye olarak verebilirsiniz.
Devetabanı bitkisini evinizin ya da ofisinizin doğrudan güneş alan alanlarına koymamalı, yarı gölge konumda tutmalısınız.
Ev dekorunda ve salon süslemelerinde sık sık kullanılan bir bitki olan deve tabanı, son yılların en çok satışı yapılan popüler ürünlerindendir. Geniş yaprakları olan deve tabanı, uzun ömürlü olduğu için de pek çok evde tercih edilmiştir. Bakımının kolay olması, bu bitkiyi daha da çekici hale getirmiştir.
İlgili 17 soru bulundu
Deveb Tabanı
Deve Tabanı çok ışığı sevmez ve direkt güneş ışığı almayan noktalarda da rahatlıkla serpilebilir. Bu bitki havadaki bazı zararlı materyalleri de süzerek havayı temizlemeye yardımcı olur.
Deve tabanı çiçeği delikli yaprakları bulunan bir bitki türüdür. Uzun ömürlü bir çiçek olması nedeniyle uğur getirdiğine inanılır. Gösterişli yapısı nedeniyle kalıcılığı simgeler. Bu nedenle en sık hediye edilen iyi dilek bitkilerinden biridir.
Deve tabanı bitkisi gün ışığı aldığı ortamlarda daha hızlı gelişim gösterir. Düzenli ve kireçsiz bir su ile sulama yapmanız önerilir. Gün ışığı sever ancak yaprakları sarıya dönmeye başlarsa gün ışığından biraz uzaklaştırmanız onu mutlu edecektir. Yapraklarını arada sırada süngerle hafifçe silebilirsiniz.
Monstera haftada ya da 3-4 günde 1 kez sulanabilir. Sulama aralığı mevsime göre değişiklik gösterebilir. Burada dikkat edilmesi gereken husus toprağın kuruluğudur. Eğer yüzeydeki toprak kurumuşsa bitkinizi sulayabilirsiniz.
Deve tabanı bitkisinin toprağı kumlu normal bahçe toprağı ya da torflu topraklardan olmalıdır. Ekildiği saksıdaki toprağın elle bastırılmak suretiyle sıkıştırılmasından hoşlanmaz. Köklerinin sıkışmasından da hoşlanmayan bu bitkinin toprakları aralıklı olmalı ve saksısı da geniş olmalıdır.
Peki tercih edeceğiniz hangi çiçek eve bereket getirir. Afrika menekşeleri, portakal ağacı, nergis, şans bambusu, para ağacı, bonsai gibi çiçekler eve bereket çekmek için kullanılabilir.
Bambu bitkisini evde bulundurursanız eğer evinizdeki negatif enerjiyi ortadan kaldırarak daha huzurlu bir yaşam ve daha huzurlu bir uyku çekebilirsiniz.
Eve Uğur Getiren Çiçekler
Karanfil, mimoza, şakayık, gül, orkide, krizantem ve tamamen yeşil görünüme sahip olan bitkiler bu türler içerisinde öncelikli sırada yer alır.
DEVE TABANI
birl. i. Yılan yastığıgillerden, kalın ve sert yapraklı, bâzı türleri süs bitkisi olarak salonlarda yetiştirilen bitki, buhûrumeryem. Phlodentron.
Evet, Deve Tabanı Çiçeği - Monstera Bitkisi doğru koşullar altında gerçekten de çiçek açabilir.
Hızlı büyüyen tırmanıcı ve yaprak dökmeyen bu bitki, şık görünümü nedeniyle her yerde dekorasyon amacıyla kullanılabilir. İç mekanlarda, bitki iyi düzeyde büyüme hızına sahiptir ve yılda yaklaşık 30 ila 60 cm aralığında büyüyebilir.
Bitkiniz İçin Faydalı Bilgiler
Düşük bakım ihtiyacı olan deve tabanı bitkisi, bulunduğu alanda yaprakları ve gövdesi desteklenmesi durumunda 5 metreye kadar uzayabilmektedir. Konum çok karanlık ayarlanmışsa, karakteristik olan "yaprak delikleri" çok iyi görünmeyecektir.
Bitki, doğru yerinden kesilerek suya konulduğu zaman köklenmeye başlar. Devetabanı çoğaltılması için öncelikle hava kökü olan dalın bulunması gerekir. Bu kökler dibinden kesilerek suya konulursa kolayca köklenir. Kimi topraklarda sadece yaprak ekerek çoğaltma yapmanız da mümkündür.
Devetabanı çiçeği, kendine has özelliklere sahip bir bitkidir. Yaprakları ortalama 60 santimetre uzunluğunda olabilirken, gövdesi ortalama 30 santimetreye ulaşabilir. Doğru bakım ile boyu beş metreye kadar uzayabilir.
Deve tabanı saksı değişimi ne zaman yapılır? Bu bitkiyi sağlıklı bir şekilde yetiştirmek için senede bir kez Nisan ayında toprak ve saksısını değiştirebilirsiniz.
Özellikle bitkilerimizin aynı yaprağında oluşan sarı ve kahve rengi leke kombinasyonları aşırı sulamadan kaynaklanmaktadır. Topraktaki nem oranı az, aşırı susuz kalmış Deve Tabanı yapraklarında sadece sarmalalar gözükmektedir. Bitki genellikle kendi gövdesini bile taşıyamaz.
Devetabanı bitkisinin hava kökleri alan için fazla asi olursa onları düzeltebilirsiniz. Ancak tekrar saksıya koymanız önerilir. Diğer ev bitkilerinin aksine, onun kökleri yüzeylere zarar vermez. Saplar ve yapraklar budamaya genelde iyi yanıt verir ve çoğaltma için kullanılabilirler.
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
Yaprak içe ve yukarı doğru kıvrılıyorsa, yetersiz sulama, nem eksikliği veya bitki zararlısı problemi olabilir. Kıvrılma yaprağın dibine doğruysa ve yapraklar kendini bırakmış gibiyse o zaman aşırı sıcak veya yetersiz sulama diye düşünebiliriz.
En çok bilineni ve ev bitkisi olarak yetiştirileni Monstera Deliciosa adı verilen Deve Tabanı bitkisidir. Bir tür sarmaşık olan Deve Tabanı, sıcak iklimlerde ağaç gövdelerine sarılarak 20 metreye kadar uzayabilir. Yapraklarının boyutu 90 cm uzunluk ve 75 cm genişliğe ulaşabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri