-KPSS ve ALES notu olmak, -Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak, -Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, askeri okullar ile Jandarma ve Sahil -Güvenlik eğitim kurumlarından ayrılmamış veya çıkarılmamış olmak, -Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.
Ayrıca Muvazzaf Subay adayları, 926 sayılı TSK Personel Kanunu kapsamında, en az dört yıl süreli fakülte veya yüksekokullardan mezun olmuş olması gerekiyor. İşte 2023 Subay alımı başvuru şartları ve ekranı... MSB en az 70 KPSS puan ile Subay alımı başladı.
Lisans seviyesinde düzenlenen KPSS sınavında P3 puan türünden 70 puan ve üzeri alan adaylar, subay alımlarına başvuru yapabilir.
c. 2024 yılı sözleşmeli uzman erbaş teminine yönelik; (1) Adaylar 2022-2023 KPSS puanı ile başvuru yapabileceklerdir. KPSS puanı olmayan adaylar başvuru yapamayacaklardır. Adayların 2022-2023 yılına ait KPSS puanının 50 ve üzeri olması gerekmektedir.
❖Yaklaşık 300 bin adayın katıldığı Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ 2021) için başvurularbaşladı. ❖Başvurular ÖSYM sitesinden 23 Şubat saat 23.59'a kadar başvurular yapılabilecek.
İlgili 41 soru bulundu
Dört yıl ve daha fazla süreli yüksek öğrenimi bitirenler için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmak, Daha az süreli yüksek öğrenimi bitirenler için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olmak şartları aranmaktadır.
Dört senelik mezunlar için subay olma konusunda iki farklı seçenek bulunmaktadır. İlki askeri lise sınavlarına girerek ikincisi ise lisans eğitimi ve lisans mezunu şeklinde subaylık sınavlarına başvuru yapmaktır. Dört senelik mezun olanlar TSK hizmetinde çalışabilirler.
KPSS önlisans astsubay puan türü nedir? KPSS önlisans puanı ile astsubaylık başvuru yapacaklar olanlar KPSS P93 puan türüne bakmaları gerekiyor. KPSS P93 puan türünden aldıkları puana göre astsubay başvuruları değerlendiriliyor.
Başvuru şartları ve tarihine kadar merak edilen tüm detayları açıklayan komutanlık adaylardan en az 60 KPSS puan şartı arıyor.
MSÜ sınavında toplam 75 net yapan aday; Sayısaldan 355, Sözelden 391 ve Eşit Ağırlıktan 380 puan alırken, toplam 66 net yapan aday ise Sayısaldan 334, Sözelden 376 ve Eşit Ağırlıktan 353 puan almaktadır. MSÜ 2022 Erkek öğrenciler için Kara ve Deniz Harp Okulu sayısal puan türü 277,078 puan ile kapattı.
Subay Ne Kadar Maaş Alır? Subay olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Subay maaşı 2023 verilerine göre ortalama 18.500 TL civarındadır.
MUVAZZAF SUBAY ALIMI BAŞVURUSU NE ZAMAN, NASIL YAPILIR? Dış Kaynaktan başvuru yapacak adaylar ön başvurularını 06 Kasım 2023 (saat 23.59'a kadar) tarihine kadar, https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-Devlet şifresi ile giriş yaparak çevrimiçi (online) olarak yapacaklardır.
MSB DIŞ KAYNAK MUVAZZAF SUBAY ALIMI BAŞVURU EKRANI 2023
MSB'den yapılan son dakika açıklamasında “4 Eylül 2023 tarihi itibarıyla dış kaynaktan muvazzaf subay temin faaliyeti başlamıştır. 17 Eylül'e kadar başvurular devam edecektir.” ifadeleri kullanıldı.
Sınavı geçen personellerden; kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca belirlenen esaslar dâhilinde yapılacak subaylık nosyonu kazandırma eğitimini başarı ile bitirenler, bitirdikleri tarihten geçerli olarak teğmen naspedilirler.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türk Silahlı Kuvvetleri 2023 Yılı Hukuk Sınıfı İç ve Dış Kaynaktan Muvazzaf Subay Adayı Temini Başvuru Kılavuzu yayımlandığını bildirdi Başvurular belirlenen tarihe kadar online olarak gerçekleşecek.
Başvuru şartları ve tarihine kadar merak edilen tüm detayları açıklayan kurum, adaylardan en az 60 KPSS puan şartı arıyor. Jandarma Genel Komutanlığı personel alımı başvuruları 30 Aralık 2022 tarihinde başlayıp, 15 Ocak 2023 tarihinde saat: 23.59'a kadar devam edecek.
Türk vatandaşı ve erkek olmak, b. 2024 yılı sözleşmeli uzman erbaş teminine yönelik; (1) Adaylar 2022-2023 yılı KPSS puanı ile başvuru yapabileceklerdir.
Mezuniyet Sonrası Olanaklar (diploma, sosyal ve özlük haklar vb.) Mezun olan öğrencilere ulusal ve uluslararası geçerliliği olan “Ön Lisans Diploması” ile askeri yetenek ve yetkinliklerine istinaden “Astsubay Diploması” verilmektedir.
Subay olmak için birden fazla yol bulunuyor. İlk ve en çok tercih edilen yöntem, Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi ve Milli Savunma Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen sınavdan başarılı olunması ve harp okuluna girilmesi gerekir. Bir diğer yöntem ise lisans mezunları için açılan kontenjanlara başvurmaktır.
2023 MSÜ başvuru kılavuzunda yer alan bilgilere göre sınava giren adayların Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları 2'nci seçim aşamalarına katılabilmeleri için ayrıca; Harp Okulları için; 2023 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testine girilmesi gerekiyor.
Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak (1998 ve sonrası doğumlu), Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmibir) yaşında olmak. (1997 ve sonrası doğumlu) olmak gerekir.
Yaş sınırı ülkeden ülkeye ve subaylık seviyesine göre değişebilir. Türkiye'de subay olmak için 27 yaşını geçmemiş olmak gerekmektedir. Fiziksel Yeterlilik: Subay adayları fiziksel olarak askeri standartlara uygun olmalıdır. Bu nedenle subay adayları, belli bir fiziksel yeterlilik testini geçmek zorundadır.
Subay olmak için yaş sınırı 4 yıllık lisans eğitimini tamamlayanlar için 27 yaşını aşmamış olmak, lisansüstü eğitime sahip olanlar için ise 32 yaşını aşmamış şeklinde belirtilmektedir. Uzmanlık eğitimi alan doktorlar için belirlenmiş yaş sınırı 35'tir.
Muvazzaf subayların aldıkları eğitim 'Temel Askerlik Ve Subaylık Anlayışı' kazandırmaya yönelik olarak düzenlenmiş bir dizi eğitim programını kapsar. 4 aylık süreç içerisinde adaylar hem teorik ve uygulamalı pek çok eğitime tabi tutulurlar. Bu eğitimler oldukça sıkı ve zorludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri