Konrol muayeneleri için randevu alınması gerekli değildir.
ALO 182, www.hastanerandevu gov.tr internet adresi ve mobil cihazlara yüklenebilen “Hastane Randevu Merkezi Mobil Uygulaması” ile zahmetsizce randevu alınabilir. İsteyen vatandaşlar randevu almadan da Aile Hekimine müracaat edebilir. Yani muayene olabilmek için randevu almak zorunlu değil.
Sağlık Bakanlığı Uygulamasına göre kontrol muayene süresi 10 gündür , takip gerektiren durumlarda hastalıkların iyileşme sürelerine göre ve hekimlerin tedaviye göre belli aralıklarla hastaları görmek istemesi kontrol muayene süreci dışında kaldığında kontrol muayene süresinden bağımsız muayene ücreti olarak ...
Evet SUT gereğince, muayene kontrol süresi aynı hastanede aynı branş için geçerli olup 10 gün ile sınırlıdır. Muayene olmuş kişi için 10 günlük süre içerisinde hastaneler tekrar muayene işlemi giremeyecekleri için hastaya katılım payı çıkmayacaktır.
Aynı zamanda sağlık alanında yapılan başka yenilikler de vardır. Randevulu sisteme geçilmesi sağlık alanında yapılan önemli yeniliklerdir. 2010 yılından bu yana yaklaşık 13 yıldır randevulu sistem ile hastanede muayene olunmaktadır. Dolayısıyla randevusuz hasta kabul edilmemektedir.
İlgili 20 soru bulundu
MHRS'den randevu alınıp gidilmezse ne olur? Artık randevu alıp gitmeyenler için bir yaptırım uygulanacak. Randevusunu iptal etmeyen vatandaşlar, 15 gün boyunca aynı bölümden randevu alamayacak. Bu durumla karşılaşmamak için vatandaşlar, randevu saatine kadar randevularını iptal edebilecekler.
Sağlık Bakanlığı nezdinde bu kuruma kayıtlı ve bağlı olması şartıyla ilgili hastanelerden saat sabah 07.00'ye kadar uygun şekilde randevular alınabilmektedir. Eğer bu saat o gün için 07.00'yi geçecek olursa o zaman en erken yalnızca 1 gün sonrasına randevu alınabilir.
Vatandaşların ALO182'ye alternatif olarak aynı bilgilere erişerek muayene randevusu alabildiği mhrs.gov.tr ve MHRS Mobil uygulamasında yapılan güncelleme ile semt poliklinikleri artık bağlı olduğu ana hastanenin altında ayrı ayrı listelenecek.
Her vizite ücrete tabidir. Ancak bazı durumlarda hasta ilk 15 gün içerisinde kontrol muayenesine çağırılır ve ücretsiz görülür. Bu durumlar şunlardır. istenen bir tetkikler vardır sonuçları görülmek istenir veya ortaya çıkan acil bir yan etki vardır.
9.Hastanın taburcu olduktan sonraki 15 gün içerisinde ilk kontrol amaçlı muayenesi ve bu muayene sonucunda gerekli görülen rutin biyokimyasal, bakteriyolojik, hematolojik, kardiyolojik (ekg, eko, efor) ve radyolojik tetkikler ücretsiz olarak yapılır.
Bu kapsamda, MHRS üzerinden bir randevu alındığında kişilerin karşısına "Sayın vatandaşımız, randevunuza gitmeme veya gitmeyeceğiniz randevunuzu iptal etmeme durumunda aynı branştan tekrar randevu almanız ancak 15 gün sonra mümkün olacaktır." uyarısı çıkıyor.
Aynı bölüme 10 günde bir randevu alınabilir. O sebepten kontrol için yada sonuç göstermek için gittiğinde sadece sonuç gösterme iin sıra numarası alıp gidebilirsin.
Saat ve poliklinikler farklı olmak kaydıyla aynı güne kurum başına en fazla iki randevu alınabilmektedir.
Sağlık Bakanlığı (MHRS) Merkezi Hekim Randevu sisteminin 182 nolu telefonundan, www.mhrs.gov.tr veya www.eyupdh.saglik.gov.tr web adreslerinden randevu alarak RANDEVULU MUAYENE olabilirsiniz. Hastanemiz ve bağlı semt polikliniklerinde bazı sınırlamalar hariç RANDEVUSUZ MAUAYENE olmanız da mümkündür.
Devlet hastanelerinde randevulu muayene olma zorunluluğu kaldırıldı. Artık hem randevulu hem de randevusuz muayene olmak mümkün hale getirildi.
ister telefon ile, ister internet üzerinden, isterse bizzat hastaneye gelerek randevu alınmış olsun hastalarımızın randevu günü geldiğinde ilk olarak Hasta Kayıt Birimine uğramaları gerekmektedir.
Sağlık hizmeti almak isteyen kişilerin devlet hastaneleri yerine özel hastaneleri tercih edebilmektedirler. Bu kişiler hastane muayene ücreti ödemekle yükümlüdürler. Muayene ücreti hastanelerde doktorun unvanına göre değişiklik gösterebilmektedir.
“Özel hastanelerde muayene ücreti kaç gün geçerlidir?” diye merak eden kişiler için bu soruyu şu şekilde yanıtlayabiliriz. Özel hastanede kontrol süresi 10 gün olarak belirlenmiştir. Yani 10 gün içinde aynı branş ve uzmana ikinci kez muayene olduğun takdirde bu işlem için herhangi bir ücret ödemezsin.
Hastanelerden randevu almak için iki yöntem bulunuyor. '' Alo 182'' çağrı merkezini arayarak bağlanacağınız canlı operatöre TC kimlik numaranızı vererek randevunuzu oluşturabilirsiniz. Diğer yöntem ise www.mhrs.com.tr'den randevunuzu oluşturmak.
Düzenli ve periyodik olarak bedeninizi kontrol ettirmeyi ve gerekli olan tetkikleri yaptırmayı içeren bir süreçtir Check-Up. Sağlıklı yaşamın sürdürülmesi adına hem var olan sorunlarınızın kontrol edilebilmesi ve hem de klinik olarak bulgu vermemiş olası hastalıkları engelleme adına yapılmalıdır.
Aynı dakikaya birden fazla hastaya randevu veriliyor, ek randevu alanlar beklemeyi kabul ediyor. Vatandaşlar, MHRS ek randevu sistemiyle birlikte randevu almak istediği kurum, kuruluş ya da poliklinik üzerinden randevu bulunmamasına karşılık, uygun randevu olduğu takdirde haberdar edilebilecek.
Conversation. En erken aynı gün 2 saat, en geç 15 gün sonrasına randevu verilen MHRS'de saat 16.00 olan yeni gün randevularının açılma saati 15 Ağustos tarihi itibarı ile 10.00 olacak şekilde güncellenmiştir. Tüm kanallardan saat 10.00'dan sonra yeni gün randevularını kontrol edebilirsiniz.
Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından 182 numaralı Sağlık Bakanlığı Merkezi Hekim Randevu Sistemi aranır. Bu arama randevu zamanından en az 80 dakika önce yapılmalıdır. 182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. kimlik numarası verilir.
1-Alo182 randevu sistemi üzerinden aynı gün için (gece saat 24:00 ü 1 dakika geçince yeni gün başlamış oluyor yani gece 00:01 den sonra başlayan gün için) randevu alamazsınız. En erken bir sonraki gün den başlamak üzere randevu alabilirisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri