Hibe Desteği Şartları: Büyükbaş en az 10-en fazla 50 baş anaç hayvan kapasiteli veya koyun ve keçi olarak en az 100 en çok 200 hayvan kapasiteli; Sıfırdan ahır yapımı veya tadilatı, Teke, koç veya damızlık boğa alımı, Gerekli makinelerin alımı için devlet tarafından hibe desteği sağlanmaktadır.
Ahır/ağıl yapımı ve/veya tadilatına, damızlık boğa, koç ve teke alımlarına ve gübre sıyırıcı ve süt sağım makinesi alımlarına 2019-2023 yılları arasında % 50 hibe uygulanacaktır.
Devlet kurum ve kuruluşlarının gerek ekonomik gerekse çeşitli hibe ve teşviklerle desteklenen Büyükbaş Hayvan Besiciliği şimdi de Ziraat Bankası Genç Çiftçi ve Kadın Çiftçi destekleriyle finanse edilmektedir. Her ineğin değerlendirilebilir et oranı artıkça doğru orantılı olarak elde edilen karda artmaktadır.
2023 TKDK büyükbaş hayvancılık desteği ne kadar? IPARD 101 nolu tedbir kapsamında büyükbaş süt ve et sektörleri için en az 5.000 Avro, en fazla 500.000 Avro destek verilmektedir.
Hibe Desteği Şartları:
Büyükbaş en az 10-en fazla 50 baş anaç hayvan kapasiteli veya koyun ve keçi olarak en az 100 en çok 200 hayvan kapasiteli; Sıfırdan ahır yapımı veya tadilatı, Teke, koç veya damızlık boğa alımı, Gerekli makinelerin alımı için devlet tarafından hibe desteği sağlanmaktadır.
İlgili 34 soru bulundu
17 Şubat 2023 tarihli Resmi Gazete'de yer alan 6808 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile afet bölgesi ilan edilen 11 ildeki küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiricilerine yem desteği verilecek. Hayvan yetiştiricilerine verilecek destek miktarı küçükbaş için hayvan başına 50, büyükbaş için ise 500 lira olarak belirlendi.
Bakanlığımız, hayvancılık destekleme ödemeleri kapsamında toplamda yaklaşık 1.008.916.910 TL destekleme ödemesini 27.05.2022 Cuma gününden itibaren ödemeye başladık. Yetiştiricilerimize hayırlı olsun.
Köye Dönüş Projesine Devlet Desteği
Daha önce bahsedilen Uzman Eller Projesi ile köy yaşamını tercih edenlere 250 bin TL destek sağlanacağı duyurulmuştu. Bu projenin yanı sıra Ziraat Bankası'nın yeni kampanyası ile belirli illerde yaşayan vatandaşlar yaşamına dönüş yapma fırsatı buluyorlar.
👉Büyükbaş Hibe Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır? Güncel büyükbaş hibe desteği alabilmek için yapılacak olan başvurular, Tarım ve Orman İl Müdürlüklerine gidilerek gerçekleştirilir. Gerekli olan şartları sağlamakta olan çiftçiler, kendilerinden talep edilen evraklar ile beraber giderek başvuru yapabilirler.
Üretici başına kullandırılacak azami kredi tutarı 600.000 TL. Kredilere ilk 18 ay anapara ödemesiz olmak üzere toplam 84 aya kadar vade verilecek. Üreticiye yansıyacak faiz oranı yıllık yüzde 1,1-yüzde 5,5 aralığında olacak. Öz kaynak katkısı aranmayacak.
Büyükbaş / küçükbaş hayvancılık (besi, süt hayvancılığı; damızlık hayvancılık vb.), kanatlı hayvancılık (tavuk, hindi, bıldırcın, kaz, ördek, devekuşu vb. ile yumurta, et, damızlık hayvancılık vb.), arıcılık vb. konularda yapılan yatırım ve üretim faaliyetlerinin finansmanına yönelik olarak kredi kullanılabilmektedir.
– Doğu Anadolu Projesi (DAP) Hayvancılık Hibelerinin Uygulanacağı İller; Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Sivas,Tunceli, Van.
KDRP, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde bulunan 14 ilimizi (Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van) kapsamaktadır. Proje ile ilgili ilk çalışmalar 1994-1999 yılları arasında Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmüştür.
Tarım hibe desteğinden faydalanabilmek için hibe destek başvuru işleminin gerçekleştirilmesi gerekir. Başvurular gerekli tüm evraklar hazırlandıktan sonra Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün ilgili birime yapılabilir. Aynı zamanda e-devlet üzerinden de başvuru işlemleri gerçekleştirilebiliyor.
Yerinde Dönüşüm projesine e-Devlet üzerinden başvurabiliyor, projeyle ilgili ALO 181'den bilgi alınabiliyor.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının denetimi ve kontrolünde kendi evini ve işyerini yerinde yapmak isteyenlere verilecek desteğin, konutlar için 500 bin lirası hibe, 500 bin lira kredi, işyerleri için ise 250 bin lira hibe, 500 bin lira da kredi olduğunu söyledi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, üretimde verimliliği ve kaliteyi yükseltmek için kırsalda yaşamayı taahhüt eden, tarım, hayvancılık ve gıda alanlarında eğitim veren meslek yüksekokulu veya üniversite mezunlarının projelerine 100 bin lira hibe desteği verecek.
Depremler nedeniyle genel hayata etkili afet bölgesi ilan edilen yerlerde, arılı kovan, büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvan yetiştiricilerine, canlı hayvan ve besleme amaçlı şeker yardımı yapılacak.
Buzağı desteği 500 liradan 750 liraya çıkarıldı
1-Büyükbaş hayvancılık desteklerinde temel destek olarak kabul edilen buzağı desteğinde programlı aşıları tamamlanmış, 4 ay ve üzeri yaşta, ineklerin doğan buzağılarına buzağı başına 750 lira ödenecek.
Buna göre, Hayvancılık Bilgi Sistemi içinde yer alan TÜRKVET veri tabanına kayıtlı yetiştiricilere, sisteme kayıtlı hayvan sayılarını aşmamak ve üst sınırı Tarım ve Orman Bakanlığınca belirlenmek üzere yem desteği verilecek.
Çiftçilerimizin yapılacak destekleme ödemelerinden yararlanabilmeleri ve mağdur olmamaları için 2023 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularını 2 Ocak 2023 tarihi mesai bitimine kadar İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapmaları gerekmektedir.
Küçükbaş Hayvan Besiciliği
Barınak yapımı ve tadilatı, yem hazırlama ünitesi ve diğer yatırım giderlerinin finansmanı amacıyla azami 7 yıl vadeli YATIRIM KREDİSİ
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri