Evlenme İkramiyesi Kimlere Ödenmektedir? Kurumumuzdan dul ve yetim aylığı almakta iken evlenmeleri nedeniyle aylıkları kesilen eş, kız yetim ve anaya bir defaya mahsus olmak üzere son defa almakta oldukları aylıkların (harp malullüğü zammı hariç) 12 katı tutarında evlenme ikramiyesi ödenmektedir.
Evlenme ödeneğinden kimler yararlanabilir? Evlenme ödeneğinden, anne veya babasının sigortalılığından dolayı ölüm geliri veya aylığı alan kız çocukları yararlanabilmektedir. Evlenme ödeneğinden yararlanmak için belirli bir yaş sınırı bulunmamaktadır.
Çeyiz Hesabı açıp, en az 36 ay boyunca düzenli ödemelerini yapan, 27 yaşını doldurmadan önce ilk evliliğini yapan ve evlilik tarihinden sonraki 6 ay içinde devlet katkısı almak üzere başvuran katılımcı Bakanlığın uygunluğu ile devlet katkısı alabilir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi verileceğini açıklamıştı. İşte ayrıntılar.
"Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz" Buna göre, yeni evlenen çiftlere faizsiz, 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay (4 yıl) vadeli 150 bin TL devlet destekli evlilik kredisi sağlanacak.
İlgili 23 soru bulundu
Yeni evlilikleri teşfik etmek amacıyla, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin TL kredi verilecek.
Halk arasında devlet evlilik yardımı ya da çeyiz parası olarak bilinen evlenme ödeneği, annesi veya babası vefat etmiş ve ölüm geliri ya da aylığı alan kız çocuklarına verilen bir nakdî yardımdır. Hak sahipleri çeyiz parasını evlilik öncesinde Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvurarak alabiliyor.
Evlenme yardımından nasıl yararlanabilirim? Evlenme yardımı alabilmeniz için, evlenme tarihinden önceki son bir yılda en az 120 günlük, toplamda ise en az 720 günlük sigorta priminizin yatırılmış olması gerekmektedir.
Evlilik kredisinden yararlanmak isteyen müşterilerin belediyeden alınan nikâh tarihli belgeyi ibraz etmeleri gerekmektedir. Kredi başvuru işlemleri sadece Şubelerimiz aracılığıyla yapılabilmektedir.
Yeni evlenecek çiftlere 2 yıl ödemesiz 150 Bin TL kredi verilmesini de içeren Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi, Meclis'te kabul edildi ve yasalaştı.
Kredi kullanırken bankalar tarafından kefil talep edilebilir. Evlilik kredisinde herhangi bir yaş veya sicil şartı aranmaz.
Halk arasında “çeyiz parası” olarak anılan evlenme ödeneği yardımı, evlilik öncesinde kız çocuklarına Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından sağlanıyor. 2022 yılında en düşük 21 bin TL olan çeyiz parası ödemesi 2023 yılında en az 33 bin TL olacak.
Bu yüzden en son aldığın aylığı 12 ya da 24 ile çarparak alacağın çeyiz yardım parasını hesaplayabilirsin. ►Eğer aldığın yetim maaşını 4/C (emekli sandığı) sigorta kolundan alıyorsan aylık maaşının 12 katı kadar çeyiz parası desteğinden yararlanabilirsin.
Evlilik tarihinden en az bir ay önce ilgili SYDV'ye başvuruda bulunmanız önemlidir. Evlilik belgesi, nüfus cüzdanı ve ikametgah belgesi gibi bazı belgeleri sunmanız gerekmektedir. Başvuru sonrası, SYDV tarafından yapılan değerlendirme sonucunda başvurunuz onaylanırsa, evlilik yardımı almaya hak kazanırsınız.
Ana-Babası vefat ettiği için onların üzerinden yetim aylığı alan kız çocuklarının evlenmeleri halinde maaşı kesileceğinden dolayı bir kereye mahsus olarak 24 aylık emekli maaşlarının peşin olarak verilmesine çeyiz parası yani evlenme ödeneği denmektedir.
Gençlere evlilik desteği kapsamında 2 yıl ödemesiz, sonrasında 4 yılda geri ödeme şartıyla verilecek 150 bin liralık faizsiz kredi için Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya pilot iller olarak belirlendi.
Buna göre evlilik hazırlığındaki çiftler; 150 bin TL'lik kredi desteğinden faizsiz, 2 yıl geri ödemesiz ve 48 ay vadeli olacak şekilde yararlanabilecek. Resmi açıklamalara göre devlet, 150 bin TL'lik evlilik kredisini, yeni kuracağı Aile ve Gençlik Bankası aracılığıyla sunacak.
Devlet kurumları ile çeşitli vakıfların iş kurmak isteyen ev hanımlarını desteklemesi dışında, Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK'ya) kayıtlı olarak çalışılmadığı sürece birkaç istisnai durumun haricinde ev hanımlarının bankalardan kredi kullanma şansı yok.
150 bin TL evlilik kredisi iki yıl geri ödemesiz olarak yeni evlenecek çiftlere verilmesi bekleniyor. Gençleri teşvik etmek ve evlenecek çiftlere kolaylık sağlamak amacıyla faizsiz kredi 48 ayda geri ödenecek. 48 ay (4 yıl) vadeli evlilik kredisi kurulacak Aile Ve Gençlik Bankası'ndan sağlanıyor olacak.
Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.
Aile yardımı 2 bin TL, Çocuk yardımı 500 TL. Doğum yardımı 5 bin 98 TL. Evlenme yardımı 24 bin 245 TL.
…./…../….... tarihinde evlenme yardımını hak etmiş bulunmaktayım. Yukarıda ki bilgiler tarafımdan doldurulmuş olup; beyan ve doğruluğunu kabul ettiğim banka hesabıma Sosyal Yardım tutarının ve işlemlerinin, hak ediş tarihindeki Sandık Mevzuatı hükümlerine göre; Gereğinin yapılmasını arz ederim.
Bu şartlar şunlardır: Çiftlerin en az 18 yaşında olması gerekmektedir. Çiftlerin evlilik tarihlerinin, kredi başvuru tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde olması gerekmektedir. Çiftlerin gelir durumunun, kredinin geri ödemesini karşılayabilecek düzeyde olması gerekmektedir.
Genç Çiftçi Kredisi ile 1.000.000 TL'ye Kadar Kredi
Faizsiz ve 2 yıl anapara ödemesiz olan Genç Çiftçi Kredisi, gençlerin 1.000.000 TL'ye kadar kredi kullanabilmelerine olanak tanıyor. Bu çerçevede kredi için gerekli harcama kalemlerini de bilmek gerekiyor.
Evlenecek gençlere iki yıl geri ödemesiz kredi verilmesini içeren Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi geçen hafta TBMM Başkanlığı'na sunulmuştu. Düzenlemeye göre yeni evleneceklere 48 ay vadeli kredi verilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri