657 sayılı Kanun'daki farklı ide ikamet yasağı 2011'de kaldırıldığı için, başkaca bir kanun ile özel yasaklama koyulmadığı müddetçe, memur istediği ilde ikamet edebilir ya da il sınırlarını istediği zaman terk edebilir.
İş yerinin lojman, şantiye v.s. gibi bir yeri yoksa ya otelde kalacaksınız ya da bir meskeniniz olmak zorunda. Gerek herhangi bir tebligat zorunluluğu gerekse de sizinle irtibata geçebilmelerinin gerekliği yönünden çalıştığınız şehirde de bir adresinizin olması gerektiği tabidir.
Memurlar, mesleki faaliyette veya serbest meslek icrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamaz; gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir iş yerinde veya vakıf yükseköğretim kurumlarında çalışamaz.
Devlet memurları, ikamet ettikleri il hudutlarını tatillerde ancak yetkili amirin izniyle terk edebilirler." Ancak, bu hüküm 2011 yılında kaldırılmıştır. Sonuçta, artık görev mahallinde ikamet etme mecburiyeti bulunmamaktadır. Mesai saatlerine uymak kaydıyla, Türkiye'nin her yerinde ikamet mümkündür.
Şu anda 657 sayılı Kanuna göre memurlar görevdeyken ya da izinli olduklarında ikamet ettikleri il dışına çıkmalarına engel bir durum bulunmadığı gibi, memurun görev yaptığı il dışında ikamet etmesi de mümkün.
İlgili 26 soru bulundu
657 sayılı Kanunun 125 inci maddesinde ise; İkamet ettiği ilin hudutlarını izinsiz terkeden memurların Aylıktan kesme cezası ile cezalandırılacağı, bu cezanın da memurun, brüt aylığından 1/30-1/8 arasında kesinti yapılmak suretiyle uygulanacağı belirtilmiştir.
NOT: (Hastalanan memur, memuriyet mahallindeki sağlık kurumları tarafından sevk edilmeksizin mesai saatleri içinde memuriyet mahalli dışındaki sağlık kurumlarına gidemez. Gitmesi halinde de izinli sayılmaz.)
Evet, kesinlikle edebilir.
İçişleri Bakanlığı'nın genelgesiyle polisin adres tespiti işlemlerini takip etme uygulamasına son verildi.
En İyi Cevaplar. Erkek personel nüfusa kayıtlı olduğu ilde, kadın personel evlenmeden önce nüfusa kayıtlı olduğu ilde görev yapamaz. Nüfusa kayıtlı oldukları il Büyükşehir statüsündeyse o ilde görev yapabilir ancak bu durumda nüfusa kayıtlı olduğu ilçede görev yapamaz.
Bu yasal durum karşısında; 6111 sayılı Yasa'nın Resmi Gazetede yayımlandığı 25. Şubat.2011 tarihinden sonra; bir memuru kadrosunun bağlı bulunduğu birim dışında kuruluşun başka bir biriminde kadrosu dışında çalıştırılmasının yasal dayanağı yoktur.
Ülkemizde devlet dairelerinde çalışan 3 milyondan fazla kamu görevlisinin bir kısmı ek iş yapıyor ya da yapmak istiyor. Bu konuda sınırlamalar olsa da memurların ek iş yapmaları mümkün. Memurların ve diğer görevlilerin başka işlerde de çalışmalarıyla ilgili olarak çerçeveyi 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu çiziyor.
a. Ticaret yapmak ve Devlet memuruna yasaklanan diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunmanın yaptırımı 657 sayılı Kanunun 125'inci maddesinin (D) bendinde kademe ilerlemesinin durdurulması disiplin cezası olarak belirlenmiştir.
Buna göre memur veya hizmetlinin ikametgahı da memuriyet mahalli olarak tanımlanmıştır. Bu nedenle başka bir göreve atanmakla beraber ikametgâhı değişmeyen memurun memuriyet mahalli değişmediğinden sürekli görev yolluğuna hak kazanması mümkün değildir.
İkametgah değişikliği yapmak için bulunduğunuz ilçenin nüfus müdürlüğünü ziyaret etmeniz yeterlidir. Belli şartlar altında ise bu işlem e-Devlet üzerinden de gerçekleştirilir. Eğer yurt dışında yaşıyorsanız ve yerleşim yeriniz yurt dışında bulunuyorsa da dış temsilcilere başvurarak adresinizi bildirebilirsiniz.
Kişinin aynı anda birden çok yerleşim yeri adresi olamaz.
Adres Beyanında Bulunmama Cezası
Adres bildirim yükümlülüğünü süresi içinde yerine getirmeyen kişilere 285,00 TL, Gerçeğe aykırı adres beyanında bulunan kişilere ise 5958,00 TL.
EMNİYET GÜÇLERİ DEVREYE GİRİYOR
Sizin eski evinize taşınan kişi, kendisi için adres beyanında bulunduğunda, bu ev hala sizin üzerinize kayıtlı gibi göründüğü için, ilçe müdürlüklerindeki sistem bu beyanı “incelenecekler” listesine atıyor ve adres otomatik olarak emniyet güçlerine bildiriliyor.
- Evdekilerden bir tanesi yardım isterse kolluk gücü o eve girebilir. Kabahatlar Kanunu'ndaki hiç bir hüküm için kolluk konuta giremez. Bir konuta girilmesi özel hayatın korunması anayasa korunması altındadır. Hukuka uygun bir hakim kararı olmadan kolluk bir kişinin özel hayatına müdahele edemez.
Bildirim süresi içinde ikametgâhını bildirmeyen kişilere 128,00 TL, gerçeğe aykırı adres beyanında bulunan kişilere ise 2.673,00 TL idari para cezası uygulanacak.
İl Dışına giden öğretmenlerin yolluk işlemlerinde ilgili kişiden Nüfus Kayıt Örneği ve İkametgah Belgesi alınacaktır. -Eğer adresi Malazgirt te ise yolluk ödemesi yapılacaktır.
Memurlar, mesleki faaliyette veya serbest meslek icrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamaz; gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir iş yerinde veya vakıf yükseköğretim kurumlarında çalışamaz.
Çalışma Saatleri. Memurların haftalık çalışma süresi genel olarak 40 saattir. Bu süre Cumartesi ve Pazar günleri tatil olmak üzere düzenlenir.
İstirahat raporları ve Refakat İzni konulu 31 sayılı genelgenin 11. Maddesinde; istirahat raporu memurun görev yaptığı biriminde izin vermeye yetkili kılınan birim amiri tarafından hastalık iznine çevrilmedikçe memur il dışına çıkmamalıdır '' hükmüne yer verilmiştir.
v Refakat izni üç aya kadar verilecektir. Süre raporda belirtilir. Ancak gerekli görülürse bu süre bir katına kadar uzatılabilecektir. Bu nedenle süre altı ayı geçmemelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri