Bu itibarla, doktora yapmış olan memura; *Doktora öğreniminin mesleği (lisans eğitimi) ile aynı alanda olması halinde, 1 derece yükselmesi (üç derece ilerlemesi) verilir. Doktora öncesi yaptığı yüksek lisans nedeniyle 1 kademe ilerlemesi almış ise doktora eğitiminden dolayı sadece 2 kademe ilerlemesi verilir.
Yukarıda yer verilen hükümler ve açıklamalar uyarınca; Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarında doktora yapan Devlet memuru görevde yükselmeye tabi uzman, eğitim uzamanı ve daha alt görevlere sınavsız olarak atanması mümkün bulunmaktadır.
Doktora yapan memurun fıkradan faydalanması için mesleği ile ilgili öğrenim dalında doktora yapması gerektiği belirtilmektedir. Doktora yapıp başlamış olması halinde ilave 1 derece verilmektedir. Daha önce master için kademe almış olması halinde ilave kademe ile bir dereceye tamamlanmaktadır.
Master derecesini alıp bir kademe ilerlemesinden yararlanan memura, mesleği ile ilgili öğrenim dalında doktora yaptığı takdirde iki kademe ilerlemesi uygulanır.
Memurlardan lisansüstü öğrenime devam edenlere, görevlerini aksatmamak şartıyla izin verilmesi hususunda gerekli kolaylık sağlanır.
İlgili 29 soru bulundu
Vizite izni maaştan kesilir mi? Vizite izni diğer adıyla hastane izni, günümüzde hastalık izniyle sıkça karıştırılmaktadır. Vizite izni, çalışanın tedavisi için aldığı izin türüdür. Bu nedenle vizite izni çalışanın maaşından kesilmez.
Doktorasını bitiren kişilere doktor ünvanı verilir ve bu kişiler üniversitelerde dr. öğretim üyesi (eski yardımcı doçent) olarak çalışabilir. Doçent olabilmek için hem Üniversiteler Arası Kurul'un, hem de çalıştığı üniversitenin doçentlik şartlarının yerine getirilmesi gerekir.
Kamu Kurumlarında çalışan, 657'ye mensup, en az 10 yıl hizmeti olan, Doktora derecesine sahip memurlar, hiçbir sınava tabi tutulmadan, hiçbir koşul aranmadan, Kariyer Uzmanı kadrosuna aktarılsın.
Doktora yapan memura, sadece doktora yapmış olduğu gerekçesiyle aylıksız izin verilmesini öngören bir mevzuat bulunmamaktadır. Ancak isteyen memurlardan, 5 yıllık hizmeti olanlara, 6 aya kadar aylıksız izin verilebilmektedir.
meslekleri ile ilgili öğrenim dallarında doktora yapanlara bir derece yükselmesi uygulanır.” denilmektedir. 5/1 derecesinde olan bir öğretmen doktorasını yaparsa öğretmenin derece kademe ilerlemesi 4/1 olur.
Doktora süresi 8 dönem. Bu 8 dönemin 2 dönemi program derslerine ayrılır. Kalan 6 dönem ise tez çalışmaları için verilir. Yıl bazında düşünülürse bu eğitim de tıpkı lisans eğitimi gibi 4 yıl sürer. 4 yıllık eğitime bakıldığında ders süresi, yeterlilik sınavı ve tez dönemi olmak üzere 3 aşamadan oluştuğu görülebilir.
Doktorayı veren akademisyenlerin derecesine çıkmak, onlarla eşit olmak demektir. Bilimsel yeterlilik seviyesidir. Doçent, profesör gibi unvanlar akademik unvanlardır ve doktora ile desteklenmezse bilimsel yeterlilik söz konusu olmaz. Doktora yapmak ilgili alanın en üst akademik derecesine ulaşmaktır.
KamuAjans.Com-Devlet memuriyetine girmeden önce veya memuriyet sırasında yapılan yüksek lisans, ilgili memurlara ilave kademe ilerlemesi sağlarken, bazı kadro unvanlarında olanlar için ise aylık maaş artışı getirmektedir.
Üniversitelerin öğretim görevlisi (Öğr. Gör.) veya uzman kadrolarına başvuru yapabilirsiniz. Daha çok meslek yüksek okullarında açılan bu kadrolarda çalışmak için yüksek lisans (YL) veya doktora (DR) yapma zorunluluğu bulunmuyor.
Memurlar, mesleki faaliyette veya serbest meslek icrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamaz; gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir iş yerinde veya vakıf yükseköğretim kurumlarında çalışamaz.
Cevap : Resmi Gazetenin yayınlandığı tarihi itibari ile öğrenim durumu uygun olanlar ( ortaöğretim (lise), ön lisans ve Lisans mezunu) olanlar sınavsız unvan değişikliğine başvuru yapabilir.
657 sayılı Kanunda, bir memur, yükseköğrenimde okuyor diye, verilmesi öngörülen bir izin bulunmamaktadır. Bu nedenle de genel olarak okumak isteyenler, 24 saat esasına göre çalışan memurlukları tercih etmekte (koruma güvenlik görevlisi, sağlık personeli vd.), gece çalışmakta, gündüz ise okullarına gitmektedir.
Geçmişte ilki 1979'da olmak üzere 1991 ve son olarak da 2005'de olmak üzere üç kere derece artışı yapıldı. Bugüne kadar üç defa uygulanan ilave bir derece artırılması, haklı olarak uygulamadan yararlanamayan memurların beklentisine yol açıyor. Her memur ilave bir derece uygulamasından sadece bir defa yararlanabiliyor.
Master derecesinin memuriyetten önce veya memuriyet sırasında yapılmasının bir önemi yoktur. Yine masterın mesleği ile ilgili olup olmaması şartı da aranmamaktadır.
Doktora yaparken ihtiyaç duyacağınız en önemli şey doğru bir planlama ve zaman yönetimi. Sistematik bir çalışma ile işten arta kalan zamanlarda nitelikli çalışmak mümkün. Ancak ne var ki sosyal hayatınızdan ve kendinize ayırdığınız zamandan edeceğiniz bu feragat sizleri psikolojik olarak oldukça yıpratabilmektedir.
tip fakultesi mezunları master yapmis kabul edilir, uzmanlık yapmışsa doktora yapmış sayılır, zaten uzmanlik tezi yapmaktadir.
1) Lise veya dengi okul mezunu olmak, 2 ) İki yılı Genel Müdürlük merkez ve/veya taşra teşkilatında olmak üzere toplam beş yıl hizmeti bulunmak, 3) Ticaret Meslek Lisesi mezunu veya Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı sertifika sahibi olmak, 4) Görevde yükselme sınavında başarılı olmak.
Doktora, bir lisans ve yüksek lisans programını bitirdikten sonra o bilim dalında sınav ve bilimsel bir eserle erişilen bir derece veya basamaktır. Bu dereceyle "bilim doktoru" veya uluslararası kısaltmayla "PhD" unvanı alınır.
Yüksek lisans yani master programlarından mezun olan kişiler yüksek mühendis, bilim uzmanı, yüksek mimar gibi unvanlar alırken doktora programlarından mezun olan kişiler doktor (Dr.) unvanı almaktadır.
Lisans eğitimini tamamlamış ardından yüksek lisans yapmış ve beraberinde doktora ile sonuçlandırmış kişiler, öğretim üyesi olurlar. Öğretim üyesi olmanın ilk şartı doktorayı başarıyla tamamlamaktır. Akademisyen, yüksek lisans yaptığı dönemde araştırmalarını derinleştirmelidir. Alanında bilir kişi bir hale gelmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri