Madde 9 – Personel, görev yaptığı yerin ve mezun olduğu okulların rozetleri ile Hükümetçe özel günler için çıkarılan rozetler (Atatürk'ün doğumunun 100. Yılı gibi) dışında rozet, işaret, nişan v.b. şeyler takamaz.
Elbiseler temiz, düzgün, ütülü ve sade; ayakkabılar ise kapalı, temiz ve boyalı olmalıdır. Sivil olarak görev yapan bayan amir ve memurlar, görev sırasında kolsuz ve çok açık yakalı gömlek bluz veya elbise, vücuda yapışan (strech) kot ve benzeri pantolonlar ile terlik ve sandalet tipi ayakkabı giyemezler.
d) Bu Yönetmelikte belirtilen tip ve model dışında ayakkabı veya bot giyilemez. e) Bot veya ayakkabılar daima temiz ve boyalı bulundurulur. f) Resmi kıyafetle birlikte bu Yönetmelikte belirtilen teçhizat ve işaretler dışında kolye, künye, bilezik, küpe, madalyon, rozet ve benzerleri takılamaz.
Dairesinin 20/4/2022 tarihli ve 2021/7000 2022/2247 K. sayılı kararı ile iptal edilerek kamu kurumlarında erkek memurların sakal kesme zorunluluğu ortadan kaldırılmış ve iptal kararı Yönetmelik metninde yer almıştır.
Buna göre 16.05.2022 Pazartesi gününden itibaren bürolarda görevli bayan ve erkek personel, Kılık Kıyafet Yönetmeliği ve bu konudaki 26 Mayıs 2007 tarih ve 26533 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2007/14 sayılı genelgeye uygun kılık-kıyafetle çalışabileceklerdir.
İlgili 23 soru bulundu
memur-sen, 18 mart\'tan itibaren kamuda fiili serbest kıyafet uygulaması başlatıy. Memur-Sen ve bağlı sendikalar, 18 Mart'tan itibaren kamuda fiilen serbest kıyafet uygulaması başlatıy. 18 Mart tarihinden itibaren Memur-Sen'e üye memurlar, görev yaptıkları kurumlara serbest kıyafetle gidecek.
15 Mayıs itibariyle başlayan yaz uygulaması kapsamında memurların ceket giyme ve kravat takma zorunluluğu kalkıyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında yaz dönemi kıyafet uygulaması 15 Mayıs günü itibariyle başlıyor. Uygulama kapsamında erkek memurların ceket giyme ve kravat takma zorunluluğu kalkıyor.
Elbiseler temiz, düzgün, ütülü, sade; ayakkabılar ve/veya çizmeler sade ve nor mal topuklu, boyalı; görev mahallinde baş daima açık, saçlar düzgün taranmış veya toplanmış; tırnaklar normal kesilmiş olur. Ancak bazı hizmetler için özel iş kıyafeti varsa görev sırasında kurum amirinin izni ile bu kıyafet kullanılır.
Elbise, pantolon, etek temiz, düzgün, ütülü ve sade, ayakkabılar ve/veya çizmeler sade ve normal topuklu, boyalı, görev mahallinde baş daima açık, saçlar düzgün taranmış veya toplanmış, tırnaklar normal kesilmiş olur.
Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 5/b maddesinden de anlaşılacağı üzere kamuda erkek memurlara sakal bırakma serbestliğine ilişkin Danıştay 12. Dairesinin iptal kararına Yönetmelik metninde yer verildi.
2007/14 sayılı Başbakanlık Genelgesine göre, memurların kravat takma zorunluluğu 16 Eylül itibariyle yeniden başlıyor.
Mahkeme konuya ilişkin kararında, kılık kıyafet kurallarının erkek ve kadın memurlar açısından ziynet eşyası, takı gibi giyim kuşam öğeleri yönünden herhangi bir yasaklama, sınırlama getirmediğini, davacının küpe veya yüzük takarak mesaiye gelmesinde engel bir durumun bulunmadığını vurguladı.
a) Emniyet hizmetleri sınıfında olup resmi kıyafet taşıyanlara, Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliğine ekli II sayılı cetvele göre pantolon veya etek, gömlek, ayakkabı, bot veya çizme, montgomer, kazak, eldiven, kravat, parka, kep veya bere, yağmurluk, bel kemeri ve teçhizat takımı verilir.
Göz için, hafif olmak koşulu ile pastel renklerde göz farı ve eye liner; dudak boyası olarak da, hafif ve uygun tonlu ruj ve lipe liner kullanabilir. Tırnaklarına, açık renk oje sürebilir ve manikür yaptırabilir.
- Teçhizat ve işaretler dışında üniforma ile birlikte her türlü kolye, künye, bilezik, küpe, madalyon, rozet ve abartılı yüzük takılmayacaktır. - Her türlü sakal ve bıyık bırakılmayacaktır. Saçlar kep giyildiğinde dışarı taşmayacak uzunlukta, favoriler kulak deliği hizasında ve yere paralel olacaktır.
23 Mayıs 2002 tarihi itibarıyla kadın memurların emekliliği hak edebilmesi için 20 yıllık hizmet süresini tamamlamasına kalan süre eğer 2 yıl ve 2 yıldan az ise o zaman ödemesi gereken prim yine 20 yıldır. Tamamlaması gereken yaş ise 40'tır. Kadın memurların emeklilik yaşı tablosu kademeli olarak düzenlenmiştir.
Kamuda çalışan kadın memurlar için pantolon giyme yasağı kalkıyor. Başbakan Bülent Ecevit'in talimatıyla, Kılık Kıyafet Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına ilişkin karar Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı.
1- Yönetmelikte açık olarak erkek memurların takım elbise giymesini zorunlu olarak öngören bir hüküm yer almamaktadır. Takım elbise giyilmesi gerekiyor ifadesi sadece bir yorumdur.
Tıbbi sekreterler, sağlık kurumlarında çalışan ve tıbbi kayıtların yönetiminde önemli bir rol oynayan profesyonellerdir. Bu nedenle, tıbbi sekreterlerin giydiği forma da önemlidir. Tıbbi sekreterler genellikle alt-üst takım olarak farklı tasarımlı formalar tercih etmektedirler.
Yetkili, yönetmelikte kamuda çalışan kadının elbise, pantolon ve etek giyeceğinin açıkça belirtildiğini, çarşaf, burka, peçe gibi kimliği de gizleyecek kıyafetlere izin verilecek şekilde bir düzenlemenin ise sözkonusu olmadığını bildirdi.
Bacak kılıfı polis üniforması ile uyumlu olarak satın alınabilir. Bacak kılıfı özel harekat seçimlerinde ise yazılı olan tercihlerden de yararlanılabilmektedir.
657 s. DMK-Ek Madde 19 – (12/5/1982 - 2670/42 md. ile gelen Ek 1 inci md. hükmü olup madde numarası teselsül ettirilmiştir.) Devlet memurları, kanun, tüzük ve yönetmeliklerin öngördüğü kılık ve kıyafet kurallarına uymak mecburiyetindedirler.
Memurlar, mesleki faaliyette veya serbest meslek icrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamaz; gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir iş yerinde veya vakıf yükseköğretim kurumlarında çalışamaz.
Erkek Devlet memurlarının kurum içerisinde; kollu ve kısa kollu gömlek giyebilecekleri, yakalı veya yakasız tişört giyilmesine cevaz veren bir düzenleme bulunmaması sebebiyle tişört giymelerinin mümkün olmadığını değerlendiyoruz.
Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliğine göre, memur, şef, v.b gibi birçok personele giyim yardımı yapılmamaktadır. Ayrıca, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilen sözleşmeli personel de giyim yardımı hakkından faydalanamamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri