Devlet hastanesinde görev alan bir psikolog ile görüşmeniz için herhangi bir ücret talep edilmez. Fakat devlet hastanesinde psikolog ile görüşmek için randevu alabilmek biraz meşakatli olabilmekte. İlk yolumuz MHRS sisteminden psikiyatrist randevusu alıp uzman doktora bir psikolog ile görüşmek istiyorum demektir.
görüşme neticesinde psikiyatrist, sizi psikoloğa yönlendiriyorsa, devlet hastanesinden terapi desteği alabilirsiniz.
Psikolog terapi ücretleri ülke genelinde 100 TL'den başlıyor ve 1200 TL'ye kadar varabiliyor. Yani, bir seans psikolog görüşmesi yapmak istediğiniz bu aralıkta bir seçim yapma imkanınız bulunuyor. Aldığımız cevaplara göre, ortalama psikolog seansları 398.25 TL olarak hesaplanmaktadır.
Ücretsiz terapi hizmeti genellikle büyükşehir belediyelerinin açtığı Psikolojik Danışmanlık Merkezleri (isimleri değişebilir) bünyesinde verilmektedir. Gitmek istediğiniz belediyenin Psikolojik Danışmanlık Merkezinden randevu alarak ücretsiz psikolog desteği alabilirsiniz.
“Özel sağlık sigortası psikolog karşılıyor mu?” sorusuna cevap olarak, anlaşmalı kurum ve kliniklerde yapılan psikiyatri seansları, poliçe içeriğine bağlı olarak, herhangi bir ödeme yapmadan gerçekleştirilir. SGK ile anlaşması bulunan tüm psikiyatri kliniklerinde, ücretsiz seans talep edilebilir.
İlgili 32 soru bulundu
Devlet hastanesinde psikolog randevusu almanın yolu kişinin ilk önce psikiyatrist ile görüşmesinden geçer. Psikiyatrist ile yapılacak görüşme ve hekimin vereceği karar bu durumda belirleyicidir. Psikiyatrist hastanın psikolog ile görüşmesi gerektiğini düşünürse yönlendirme yapacaktır.
Psikolojik Danışmanlık Merkezlerimize tüm başvurular 153 üzerinden yapılmaktadır. Kişiler randevu almak için 153'ü aradıklarında kendilerine en yakın merkezdeki uzmana randevu oluşturulmaktadır.
Psikologa direk randevu almak için MHRS veya 182- Psikiyatrist Randevusu >-Psikiyatrist Muayenesi - Psikolog Randevusu seçeneklerini seçmeniz gerekmekte, böylece devlet hastanelerinden ücretsiz psikolojik destek almak mümkün.
Sanılanın aksine psikoloğa gitmek ve psikologdan terapi hizmeti almak sicile işlenmemektedir. Sicile işlenme durumu, psikiyatri polikliniklerinden veya psikiyatri hastanelerinden alınan rapor veya yatış kararı sonrası gerçekleşir.
Psikiyatristler, insan fizyolojisine daha hâkim olurlar. Bu nedenle sorunlara medikal çözümler üretmeyi tercih ederler. Başka bir deyişle ilaç ile tedavi yöntemini uygularlar. Psikologlar ise insanın ruhsal, düşünsel ve davranışsal durumlarına daha çok hâkim olurlar.
Psikologla ilk seans; danışmanlar tarafından sıklıkla merak edilen konular arasında yer alır. Özellikle ilk defa psikolojik destek alacak kişilerin aklında soru işaretleri olabilir. Karşısındaki uzmanın ona yardımcı olup olamayacağı ya da bu iletişimin kişiye nasıl hissettireceği gibi konular üzerinde durulabilir.
Terapist danışanın geçmiş yaşantısı, güçlü yanları, gelişime açık yönleri, kişilerarası ilişkileri ve terapi hedefleri gibi konular hakkında sorular sorar. Ancak cevap vermek istemediğiniz bir soru karşısında sessiz kalma hakkınızın her zaman olduğunu unutmayın.
Devlet hastanelerinde psikiyatri muayenesinin 10 dakikayla sınırlaması, teşhis ve tedaviyi neredeyse imkansız hale getiriyor.
Psikolog seans ücretleri 2023 yılı için 750 TL ile 2000 TL arasında değişim gösterir. Ancak 45 ile 60 dakikalık seans süresi sonucunda merkezimizde ücretler en alt sınırda tutularak belirlenmiştir. Ayrıca Online psikolog ücretleri daha düşük olduğundan 500 TL olarak belirlenmiştir.
önce psikiyatrist teşhis koyar ve gerekli görürse ilaç verip bir psikolog ile görüşmenizi isteyebilir. ilaç kullanımı, terapi ile işlenecek konular için zihninizi belli bir düzleme getirmeye yardımcı olur. sonra psikoloğa gidilir ve terapi başlar.
Sicile işlenen bir durum yoktur. Psikolojik tedavi almak ayıp değildir, suç değildir.
Psikoloğa gitmek her hangi bir meslek grubuna engel niteliği taşımadığı gibi askerliğe ve polisliğe de engel bir duruma sebep olmamaktadır. Ancak uzun süreli bir psikolojik rahatsızlık durumu varsa mülakat süreçlerinde elemeye sebep olabilir.
Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Bora, “Tıbben hafızayı silmek mümkün değildir. Burada yapılan hafızaya olumsuz şekilde depolanan anılara karşı kişinin duyarsızlaştırılmasıdır. Terapinin kişiye kazandırdığı pozitif inançlar ve olumlu duygular kişinin hayata bakışını bile değiştirir” dedi.
Duygu, düşünce veya davranış örüntülerinde her zamanki hale göre farklılıklar mevcutsa ya da duygusal açıdan kötü hissediliyorsa, uzun denebilecek bir süredir aynı şikayetler devam ediyorsa psikoloğa gidilebilmektedir. Bazı durumlarda yaşanılan sıkıntıların kronik bir hal alması ciddi sonuçlar doğurabilmektedir.
-> Sürekli korku, kaygı veya telaş hissediliyorsa bir psikoloğa giderek yardım almak gerekmektedir.
Psikiyatri servisine gitmek için, akıl sağlığı veya huzursuzluk gibi durumların olması gerekir. Kişilerde görülen bazı psikolojik sorunlar farklı sonuçlar doğurur. Kişinin başka belirtiler göstermesi ve hastalığın fazla ilerlemesi durumunda psikiyatri doktorlarına muayene olmak gerekir.
Psikiyatristler, tıp fakültesinden mezun oldukları için ilaç yazma ve ilaçla tedavi yönteminden yararlanabilirler. Psikologlar ise tıp fakültesinden mezun olmadıkları için ilaç tedavisi uygulayamazlar. Psikologlar tedavi yöntemi olarak benimsedikleri disiplin doğrultusunda psikoterapi uygularlar.
Müracaat Şekli: Polikliniklerimiz, Merkezi Hasta Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevulu ve bireysel başvurular doğrultusunda randevusuz hasta kabul etmektedir.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "7 bölgemize 7 farklı tip projeyle 2-3 aile hekimliği, 4-5 aile hekimliği ve 5-6 aile hekimliği olan yerlerde sosyal destek uzmanı, psikolog, diyetisyen desteği, aile diş hekimliği desteği vererek saygın, güçlü fiziki mekanlar yapacağız" dedi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri