Konteyner Kent'te bulunan evler 21 metrekare olacak şekilde, mutfak, banyo ve tuvaleti de olacak şekilde tasarlandı. Evlerin içinde beyaz eşya, koltuk ve masa, mutfak eşyaları ve ısınma sistemi de bulunacak.
Konteyner Kent - Proje Detayları
Ön üretimi fabrikada gerçekleştirilen 3×7 m ebatlarındaki konteynerlerde, bir ailenin temel ihtiyaçlarının karşılanacağı standart konfor koşulları sağlanmıştır. 21 m2 lik konteyner içinde; 1 mutfak evyesi, duş, klozet ve lavabonun yer aldığı bir banyo ve iki oda yer almaktadır.
Yaşam merkezindeki 21 metrekare olacak konteynerlerin içerisinde içerisinde 2 oda, 4 yatak, mutfak eyvesi ve gereçleri, duş, klozet, lavabo, banyo ve ısıtıcının yanı sıra mobilya da yer alacak. ASO üyesi sanayiciler, konteynerleri satın alarak kampanyaya katkıda bulunuyorlar.
21m² Ev Yaşam konteyneri sıfır fiyatı: 64.500,00 TL. 3×7 21 m² 2 Pencere ve kapılı sıfır konteyner fiyatı: 42.500,00 TL. Tek Odalı, Ocaklı, Ofis Konteyner fiyatı: 50,000,00 TL. İki Odalı, Wc, Lavabolu ofis konteyner fiyatı: 57.500,00 TL.
İlgili 23 soru bulundu
konteyner ev inşasına başlamadan önce 2 yıl içinde izinlerin alınması gerekir. İzin alınma süresinden itibaren gerekli yapının oluşturulmaması halinde 5 yılsonunda verilen ruhsat geçersiz hale gelmektedir. Ruhsat alım işlemleri için belediye ve valiliklere gerekli müracaatların yapılması gerekir.
Konteyner Talebinde Bulunanlar Kira Yardımı Alabilir mi? Yeni bir eve taşınmak isteyen depremzedelere 15 bin TL tutarında taşınma yardımı yapılıyor. Ancak konteyner ev başvurusunda bulunanlar ve başvurusu onaylanarak konteyner eve yerleştirilenler bu yardımdan faydalanamıyor.
Deprem sonrası kimileri çadırda kalırken kimileri ise farklı şehirlere göçmek zorunda kaldı. Vatandaşlar e-Devlet üzerinden AFAD konteyner ev başvurusu yapabiliyor.
“Konteyner kentte internet var mı?” Su, elektrik, internet gibi altyapıların sağlandığı konteyner kentte, çocuk ve gençlik atölyeleri, etkinlik alanları, mescit, yemekhane gibi farklı yaşam alanları da bulunuyor.
Altyapısı, elektrik ve sokak aydınlatma sistemleri ile küçük bir mahalle gibi yapılandırılan konteyner kentte afetzedelerin yemek, tuvalet, banyo, ısınma, çamaşır yıkama gibi tüm ihtiyaçları kendi yaşam alanlarında karşılanıyor.
Konteyner evler, çelik malzemeden yapıldığı için soğuk havayı iletirler. Bu nedenle, konteyner evlerin yalıtımı, evin ısı kaybını önlemek için çok önemlidir. Yalıtım, konteyner evlerin ısı performansını önemli ölçüde artırabilir.
kimlik numarası ve şifreniz ile e-Devlet hesabınıza giriş yapın. Arama kısmına Afetzede Barınma Desteği Başvurusu (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) yazdığınızda çıkan formu doldurmanız gerekir. Açılan ekranda ise “Konteyner Talebinde Bulunmak İstiyor musunuz?” sorusuna “Evet” cevabını verin.
a) Belediyeden Konteyner İzni Nasıl Alınır? Belediyelerden doğrudan konteyner izni için başvurmak söz konusu değildir. Konteyner koyabilmek için belediyeye inşaat ruhsatı başvurusu yapılması gerekir. Çünkü sabit konteynerler, yapı statüsündedir ve yapı yapılabilmesi için belediyeden ruhsat alınması gerekir.
Deprem, sel ve benzeri nedenlerle barınma ihtiyacı ortaya çıkan ve zekât alabilecek durumda olan afetzedelere, kendilerine mülk olarak teslim edilmek üzere, zekât parası ile barınma yerleri (konteyner, çadır, konut) yapılması caizdir.
Konteyner Hacmi Hesaplama
40'lık konteyner tiplerinin birçoğunda taşıma kapasitesi standart olarak 66 ile 67 metreküp arasında değişiklik göstermektedir.
Konteynerkentlerdeki vatandaşlarımızın tüm temel ihtiyaçları karşılanmıştır. Altyapısı devletimiz tarafından yapılan konteynerkentlerdeki vatandaşlarımıza, elektrik ve su gibi temel ihtiyaçları da ücretsiz sunulmuştur.
Dış yüzeyi kompozit maddesiyle kaplı konteyner evin ısıtılmasında linkteki elektrikli ısıtıcı modelini tercih edebilirsiniz. Böylece ısı içeride daha uzun süre kalır ve iç ortamdaki bireyler,canlılar,cansızlar ısınmaya devam eder.
Konteyner ev su geçirir mi? Konteyner evler; yağmur ve kar yağışına dayanıklı olarak üretilirler. Genellikle 100 yıla kadar kullanım ömürleri olan bu yapılar, su geçirmez özelliklerde dizayn ediliyor.
Bu nedenle bahçenize, arsanıza veya kendi mülkünüz olan tarlaya konteyner ev koymadan önce gerekli izinler için ilgili mercilere başvurmanız gerekmektedir. Ruhsat veya izin için başvurulacak ilgili idare; belediye ve mücavir alan sınırları içinde belediye, bunun dışında kalan köy gibi yerlerde ise valiliktir.
"Kiracılara da konteyner kent imkanı sağlıyoruz"
Bundan önce kiracılar konteyner kentlerde geçici barınma merkezi olarak çok istisnai durumlar olmazsa kiracılar konteyner kentlerde barınmıyorlardı. Oysa şimdi ev sahipleri konteyner kent istiyorsa orada barınma ihtiyacını giderebilecek.
Kira yardımı aylık 535 Türk Lirasını, yardım süresi ise, 18 ayı geçemez. Aylık kira bedeli, her yıl Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan Tüketici Fiyatları Endeksi oranında güncellenir. Yapılacak kira yardımının ilk beş aya kadar olan kısmı, taşınma masrafları da dikkate alınarak peşin olarak ödenebilir.
Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Hakkında. Kentsel dönüşüm kira yardımı 22 Nisan'da Cumhurbaşkanı tarafından açıklandı. 3500 TL den 5250 TL yükseldi. Bugün 17 Temmuz 2023 kira 3500 TL olarak yatıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri