[1] Çok sevinmek. [2] Mutlu olmak. [3] Ağzı hiç kapanmayarak uzun süre gülümser şekilde kalmak.
Özlenen birine kavuşmak, müjdeli bir haber almak ve uzun zamandır beklenen bir müjdeye kavuşmak da ağzı kulaklarına varmak deyimi ile anlatılabilir. Ağzı kulaklarına varmak deyimi en çok kullanılan deyimlerden bir tanesidir. Halk arasında bilinen bu deyim beklenmeyen bir olay karşısında çok sevinmek anlamı taşır.
Beklenen bir müjdeye ulaşılması, mutsuz bir anda gelen mutlu bir haber alınması, beklenen bir olayın gerçekleşmesi sonucu gelen sevinç gibi anlamlar taşımaktadır. Ağzı kulaklarına varmak deyimi cümle içerisinde mutluluk ifadelerinde kullanılır ve sıkça tercih edilmektedir.
Genellikle, beklenmedik bir olay karşısında çok sevinmek için kullanılır. Ağzı kulaklarına varmak deyimi, çok sevinmek için kullanılan yaygın bir deyimdir.
Ağzı Kulaklarına Varmak deyiminin anlamı:Çok sevinmek, sevindiği her halinden belli olmak anlamına gelen bir deyimdir.
İlgili 44 soru bulundu
Cevap. Cevap: Ağzı Kulaklarına Varmak deyiminin anlamı:Çok sevinmek, sevindiği her halinden belli olmak anlamına gelen bir deyimdir. Bir durum karşısında çok sevinmek, mutlu olmak, keyifli olmak anlamlarına da gelen bir deyimdir.
(bir şeye) kulak (kulaklarını) tıkamak (deyim):
bir şeyi duymazlıktan gelmek: 'Vücudu içinden duyduğu çöküntülere kulaklarını tıkar, gözlerini yumar.
Oldukça sessiz, sakin, kendi halinde, konuşmayıp susan, derdini anlatmayan anlamlarında kullanılan bir deyimdir. Bir konu hakkında ya da bir kişinin huy olarak çok az konuşması anlamındadır.
Bir kişi karşısında bulunan kişi ya da toplulukları konuşarak kolay ve hemen etkileyebiliyor ise ağzı laf yapmak deyimi kullanılır. Bu deyim ile ilgili örnek cümleler şu şekilde verilebilir: - Ağzı çok güzel laf yapıyor.
Çorbada Tuzu Bulunmak Deyiminin Anlamı (TDK)
Bir yardımda kişilerin az da olsa emek harcaması elinden geleni yapması çorbada tuzu bulunmak deyimi ile açıklanabilir. Kişilerin az da olsa yardımcı olmak istediklerini anlatmak için söylenmektedir.
Ağzı sulanmak deyimi, hem bir şeye imrenmek hem de gerçek anlamıyla bir yiyeceğe karşı istek ve arzu duymak anlamında kullanılır.
Ağzı olan konuşuyor TDK sözlük anlamı şu şekildedir: konuyla ilgisi olmayan, bilir bilmez herkesin söyleyecek sözü var anlamında kullanılan bir söz.
Kulak asmamak deyiminin anlamı dinlememek ya da aldırmamak, önemsememek demektir. Önem vermemek, aldırış etmemek ya da aldırmamak durumlarında kulak asmamak deyimi kullanılabilir.
Ağzı süt kokmak deyimini açıkladığımız yazıda örnek deyimleri ve cümleleri ayrıntıları ile sizler için derledik. Ağzı Süt Kokmak Deyiminin Anlamı Ne Demek? Ağzı süt kokmak, bir işe yeni başlamak ve o işle ilgili çok az bilgiye sahip olmak anlamına gelir. Bu deyim, genellikle karşı tarafı küçümsemek için kullanılır.
Burnundan solumak DEYİMİ AÇIKLAMASI
Çok öfkelenmek, sinirlenmek.
Bir Bardak Suda Fırtına Koparmak Ne Demek? Çok basit, önemsiz ve küçük olan şeyleri büyütüp içinden zor çıkılır bir hale getirmek anlamında kullanılan bir deyimdir. Çok basit sebepler için çok sinirlenmek veya öfkelenmek anlamı da gelmektedir.
Ölümü göze almak DEYİMİ AÇIKLAMASI
Yaptığı iş uğruna ölmekten korkmamak, yürekli davranmak.
arkasına kuyu kazmak): Birinin yüzüne iyi davranıp, arkasından kötülük düşünmek.
Ağız dil vermemek deyimi, söz söyleyemeyecek duruma gelmek ya da söylememek anlamında kullanılan bir deyimdir.
Herhangi bir sebepten dolayı yaşanan üzgünlük, kırgınlık ya da hayal kırıklığı karşısında konuşmamak ağzını bıçak açmamak deyimidir.
Göz gezdirmek DEYİMİ AÇIKLAMASI
Bir şeyi, bir yeri pek fazla dikkat etmeden çabucak incelemek.
“dilinde tüy bitmek” deyimi, tekrar tekrar söylemekten usanmak, bıkmak anlamına gelir. Bazı insanlar kendilerine söylenen şeyleri anlamaz ya da anlamak istemez. Bu yüzden aynı şeyi defalarca söylemek zorunda kalabiliriz. İşte tam da böyle durumlarda “dilimde tüy bitti” deyimini kullanırız.
Ağzından çıkanı kulağı duymamak, karşı tarafın öfkelenmesine ya da üzülmesine neden olacak şekilde konuşmak demektir. Argo kelimelerle konuşan kişileri ikaz etmek için de bu deyim kullanılır.
Duyma organımız olan kulak, yirmiden fazla deyimde sözlük anlamı dışında kullanılır: Örnekler: Kulağına küpe olmak, kulağını dört açmak, kulak kesilmek, kulak vermek.
[1] Dinlemek istememek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri