POS'tan QR Kod ile Ödeme Dönemi Başladı! QR'la ödeme için POS cihazına işlem tutarını girip “giriş” tuşuna bastıktan sonra, “0” tuşuna basmanız ve POS ekranındaki QR'ı, Yapı Kredi müşterinizin Yapı Kredi Mobil veya World Mobil uygulamalarından açacağı QR tarama ekranıyla okutmanız yeterlidir.
Sanal POS, internet üzerinden yaptığınız alışverişlerin sonunda ödeme yaptığınız alan, yani dijital bir ödeme noktası. Sanal POS, POS cihazları ile aynı mantıkla çalışıyor. Sanal POS'un POS cihazından tek farkı, kartınızı bir cihaza okutmak yerine kart bilgilerinizi dijital ekranda belirtilen alanlara girmeniz.
QR kod ile ödeme yapılan yerlerde bu işlem için POS cihazı kullanılır. İlgili personel, POS cihazından gerekli işlemleri yapar ve POS'un ekranında bir karekod belirir. Bu kodu telefonunuzun kamerasıyla okutarak POS'tan QR ile ödeme yapabilirsiniz.
POS cihazları genel olarak kredi kartı veya da banka kartı gibi değişik kartlar üzerinden alışveriş imkanı sağlayan sistemlerdir. Üstelik bu sistemler artık herhangi bir şifre girmeden temassız biçimde alışveriş olanağı sağlıyor.
POS'um Cepte ile neler yapabilirim? Fiziksel POS cihazına ihtiyaç duymadan Android cihazlar ile temassız özellikli kartlardan ve mobil temassız ödeme özellikli cep telefonlarından peşin, taksitli veya MaxiPuan ile ödeme alabilir, diğer bir deyişle Android cep telefonlarınızı temassız POS cihazına dönüştürebilirsiniz.
İlgili 23 soru bulundu
Sanal Pos Nedir, Ne İşe Yarar? Sanal POS, Point of Sale / Ödeme Noktası yani fiziki POS cihazlarının yerine internet üzerinden kullanılabilir olan sistemin adıdır. Market, mağaza, işyeri gibi farklı alanlarda kart ile ödeme almak amacıyla kullanılan fiziki POS cihazları ile aynı mantıkta çalışır.
Cihazı ekran kilidi açık bir şekilde POS cihazına yaklaştırmanız yeterlidir. Telefonunuzun özelliğine ve arka planda çalışan uygulama sayısına göre işlem süreleri uzayıp kısalabileceğinden dolayı POS ve telefon ekranı üzerinde işlemin başladığını görene kadar telefonunuzu POS cihazına yakın mesafede tutmaya devam edin.
Temassız ödeme kabul eden bir işyerinde temassız özellikli kartınızı POS'a yaklaştırmanız ve kartın okunduğuna dair sinyali duyana kadar kısa bir süre bekletmeniz yeterlidir.
Yani sanal POS ile POS cihazlarının çalışma mantığı aynı. Sadece fiziki mağaza alışverişlerinde ödeme yapmak üzere kart POS cihazına okutulurken, internet alışverişlerinde kart bilgileri dijital ekrandaki alana giriliyor. Böylece hizmet bedeli satıcının hesabına aktarılmış oluyor.
Bu işlem için müşteri, kredi kart bilgilerini ve kimlik fotokopisini firmaya iletmesi gerekir. Firma ise POS cihazı üzerinden kredi kart bilgilerini tuşlayarak kartsız işlem yapar ve ödeme işlemini gerçekleştirir.
QR kod güvenli bir ödeme alma yöntemidir. Her POS cihazında QR ödeme var mıdır? Her POS cihazında QR ile ödeme olmayabilir.
QR'la ödeme için POS cihazına işlem tutarını girip “giriş” tuşuna bastıktan sonra, “0” tuşuna basmanız ve POS ekranındaki QR'ı, Yapı Kredi müşterinizin Yapı Kredi Mobil veya World Mobil uygulamalarından açacağı QR tarama ekranıyla okutmanız yeterlidir.
PayPOS Nasıl Çalışır? PayPOS'u NFC özelliği bulunan Android işletim sistemine sahip cihazlarına yükleyen Paynet üye iş yerleri, uygulamayı aktif hale getirip NFC özelliğini ayarlardan açtıktan sonra ödeme alabiliyor. Ödeme, tıpkı POS cihazlarında olduğu gibi kart yaklaştırıldığı anda gerçekleşiyor.
Sanal Karttan Nakit Para Kullanılabilir Mi? Sanal kart online sistemde kullanılan bir kart olması nedeni ile herhangi bir şekilde nakit avans kullanımı olmamaktadır.
Dijital karta başvurun, hemen kullanmaya başlayın! Yapı Kredi kredi kartına başvurduğunuzda dijital kartınız anında kullanıma hazır! Başvurunuz onaylandığı anda fiziksel kartınızın gelmesini beklemeden internetten alışveriş yapabilir; QR/mobil ödeme ile kartınızı hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
Sanal kart oluşturma
Alışveriş yapılmak istenen mobil uygulamalarda, web sitelerinde veya mobil sitelerde ödeme aracı olarak kullanılabilen sanal kartlar, istenmesi halinde diğer ödeme sistemlerine de entegre edilebiliyor.
Sanal POS'u Kimler Kullanabilir? Sanal POS, e-ticaret siteleri, online pazar yerleri ve diğer web siteleri üzerinden satış yapan tüm işletmeler tarafından kullanılabilir. Sanal POS, aynı zamanda fiziksel mağazalara sahip olan işletmeler tarafından da kullanılabilir.
Neredeyse tüm bankaların sanal POS hizmeti bulunmaktadır. En bilinenleri Akpos (Akbank), VPOS-724 (Vakıfbank), POSNET (Yapı Kredi Bankası), Garanti Sanal POS (Garanti BBVA), Finans WebPos (Finansbank), Ziraat Sanal POS (Ziraat Bankası), TEB Sanal POS (Türkiye Ekonomi Bankası).
Tutar teyidi için « giriş » tuşuna basılır. Kart, temassız okuyuculu pin pad veya pos'a yaklaştırılarak okutulur (dıt sesi duyuluması gerekir.) Satış işlemi iptali temassız işlem ile yapılamamaktadır, Chipli işlem yapılabilir. Kart çipli ise; kartın çipli bölümü cihazın çip okuyucusuna takılır.
Temassız Ödeme Nasıl Yapılır? Temassız ödeme işlemi; temassız kredi kartı ve temassız POS cihazı ile kart cihaza yaklaştırarak yapılır. Bu sayede ödeme işlemi, kart şifresi girmeye gerek kalmadan en hızlı şekilde gerçekleştirilir.
Kartınızın ön yüzünde temassız dalga işaretini görüyorsanız, kartınız temassız özellik taşıyor demektir. Temassız kartınızı, temassız özellikli POS cihazlarına yaklaştırarak ödemenizi en hızlı şekilde, aynı kartlı alışveriş güvencesi ve garantisi ile yapabilirsiniz.
Android akıllı telefonlarda ayarlar bölümüne girip bağlı cihazlar sekmesinden NFC özelliği aktifleştirilebiliyor.
Temassız logosunu gördüğünüz her noktada, temassız ödeme yapabilirsiniz. Bu işlem için temassız/NFC özellikli kartınızı/cihazınızı, terminale 4 santimetreye kadar yaklaştırmanız yeterlidir. Temassız ödeme yaparken kartınızı/cihazınızı elinizden hiç bırakmazsınız, kontrol tamamen sizdedir!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri