Yutulmaz.Dil altı olarak kullanılır.
B12 vitamini eksikliği tedavisi
B12 vitamin hapı ya da dil altı tabletleri önerilir. Ancak hastada B12 vitaminin emilimine bağlı olarak gelişen yetersizlik söz konusu ise tablet ya da hap kullanmanın tedaviye herhangi bir katkısı yoktur.
New Life B12 Plus Methyl dil altı tablet formundadır. Bu formu sayesinde dilaltı kapillerden emilerek sindirim siteminden geçmeden direkt kana karışmaktadır.
Yetişkinler için, tercihen yemek zamanı, günde bir (1) dilaltı tableti. Dilinizin altına koyarak ya da çiğneyerek kullanınız.
B12 eksikliğinde tedavi, güçlü B12 hapları ya da B12 vitamin iğnesi ile yapılır. Kullanımı açısından çocuklarda ağızdan tedavi yöntemi tercih edilir. Enjeksiyon yani B12 vitamin iğnesi özellikle mide ve bağırsak problemlerinden dolayı B12 emilim sıkıntısı çeken insanlarda kullanılır.
İlgili 38 soru bulundu
Uygulama yolu ve metodu: Sadece kas içine enjeksiyonla uygulanır.
Vitamin B12 Ne Zaman İçilir? Genel olarak B vitaminleri vücuda alınan besinleri enerjiye çevirmektedir. Bu nedenle B vitamini almak için günün en iyi zamanı uyandıktan sonraki aralıktır (15).Böylece uykuyu herhangi bir şekilde olumsuz etkilemez.
11 yaş ve üzeri yetişkinler tarafından günde 1 dilaltı tablet, yemeklerden sonra alınması önerilir.
B12 vitamini iğnesinin kullanım süresini genel olarak doktor belirler. B12 iğnesi ayrıca kalçadan vurulur ve içilmez.
Yutulan tabletler yerine ağızda emilenleri tercih etmemizin nedeni vitaminin ağız mukozasından direk olarak kana karışmasıdır. (Dil altı tabletleri ağzınızda çiğnemeden eritmeye dikkat ediniz.)
Uygulama yolu ve metodu: BENEXOL B12 tabletleri, yeterli miktarda sıvı ile bütün olarak yutulmalı ve önerilen dozlarda kullanılmalıdır. Değişik yaş grupları: Çocuklarda kullanımı: 12 yaşında veya daha genç çocuklarda kullanılmamalıdır. Geriyatrik popülasyon: Özel bir doz önerisi verilmemiştir.
İntrensek faktör midede yapılan ve B12 vitamininin bağırsaktan emilmesine yardımcı olan bir proteindir.
Bir dakikada çözünen dil altı tableti vegan ve vejetaryenlerin kullanımına uygundur. “B12 vitamini normal enerji oluşum metabolizmasına katkıda bulunur.” “B12 vitamini normal homosistein metabolizmasına katkıda bulunur.” “B12 vitamini normal kırmızı kan hücresi oluşumuna katkıda bulunur.”
Protein ve B2 vitaminlerince de zengin olan yumurta, B12 vitamini bakımında en zengin besinlerden biridir. Özellikle yumurta sarısı iyi bir B12 vitamin kaynağıdır. Yumurta sarısındaki B12 vitamininin emilimi daha kolaydır.
Dil altına yerleştirilerek kullanılan dil hapları kendiliğinden eridiğinde ve kana karıştığında etkili olmaktadır.
B12 vitamin hapı önerilir. Ancak B12 vitaminin emilimine bağlı olarak yetersizlik söz konusu ise hap kullanmanın tedaviye herhangi bir katkısı yoktur. Emilim problemlerine bağlı olarak gelişen yetersizlik durumunda iğne ile vitamin B12 takviyesi yapılması gerekmektedir.
Multivitamin Tableti Kırarak İçebilir Miyim? Multivitamin tablet kullanan insanlarda yutamama sorunu ortaya çıkabilir. Bu durumu yaşayan pek çok insan, multivitaminleri kırmak veya öğütmek suretiyle kullanmayı düşünebilirler. Bu durumda tablet ikiye kırılarak içilebilir.
B vitamini takviyeleri günün herhangi bir saatinde aç tok farketmeksizin kullanılabilir. C vitamini gibi enerjiyi arttıran, bağışıklık sistemi üzerinde aktif etkili olan takviyeler de günün ilk saatlerinde alınmalıdır.
B12 vitamini iğnesi bu iğneyi vurulmaya başladıktan 15 gün sonra etkisini göstermeye başlayacaktır. Kandaki B12 vitamini seviyesi kan tahlili ölçülür ve yetişkinlerde 750-1000 arası B12 vitamin değerleri normal kabul edilir. B12 iğnesinin kullanım süresini doktor belirleyecektir.
Kullanmaya başladıktan 1 hafta sonra etkisini hissetmeye başladım. B12 si düşük olan ve gün içinde kendini halsiz, bitkin hisseden arkadaşlara kullanmalarını öneririm. NOT: Kapsül değildir, haptır. Yutulmaz.Dil altı olarak kullanılır.
B vitamini fazlalığı; genellikle zehirlenmeye sebep olmaz. Ancak çok yüksek dozlarda alınırsa zehirlenme görülebilir. Belirtileri, hissizlik, yürüyememe, cilt rahatsızlıkları, gözlerde ışık hassasiyeti, uykusuzluk, bitkinlik, baş ağrısı, çarpıntı, ishal şeklinde görülebilir.
B12 eksikliğinde sinir hasarı, kansızlık, unutkanlık, yorgunluk ve depresyon gibi sorunlar meydana gelir. B12 eksikliği psikolojik belirtileri nelerdir? Depresyon, sinirlilik, unutkanlık, düşünme ve davranışlarda değişiklik, yargılama, hafıza ve anlayış gibi bilişsel kabiliyetlerde azalma gibi belirtilerdir.
B12 enerji seviyelerini yükselttiği ve metabolik aktiviteyi desteklediği için sabah saatlerinde alınması önerilir. B12 gibi suda çözülebilen vitaminler emilimleri için başka bir gıdaya ihtiyaç duymadıkları için aç karnına alınabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri