Araştırmamıza konu oluşturan Dilucu sınır kapısı Türkiye-Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti sınırında yer alır.
Nahçıvan Dilucu Sınır Kapısı, Azerbaycan ve Türkiye'nin iki ayrı rotasını birbirine bağlar. Bunlar Iğdır ili ve Azerbaycan'a bağlı olan Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'dir. Yani Dilucu Sınır Kapısı, Iğdır'ın Aralık ilçesinden Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ne açılır.
DİLUCU SINIR KAPISI NEREDE
Dilucu Sınır Kapısı, Iğdır ilinde yer aldığı görülen bir yapıdır.
Dilucu Sınır Kapısı, Iğdır ilinin en doğusunda yer alan Aralık ilçesinde bulunan Türkiye ile Azerbaycan'a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ni birbirine bağlayan ve 1992'de hizmete açılan sınır kapısı.
Ekran alıntısı Haber Merkezi – Dilucu-Nahçıvan Sınır Kapısında telefon kaydı yaptırmak isteyen vatandaşların oluşturduğu kalabalık nedeniyle kapıda işlemler durduruldu.
İlgili 17 soru bulundu
16 Nisan 2011 tarihinde açılan sınır kapısı Van'ın Saray ilçesinde bulunmaktadır. İran sınırındaki sınır kapısı ise Hoy-Razi Sınır Kapısıdır. Kapıköy Sınır Kapısı Ulusal ekonomiye özellikle de yakın bölgelere ekonomik anlamda önemli katkıları vardır. Diğer merak edilen sorular arasında Doğu Anadolu Gözlemevi sorusuydu.
8. Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ne veya ülkemize hava yolu ile seyahat edecek olan karşılıklı iki ülke vatandaşlarının geçişlerinde herhangi bir kısıtlama uygulanmayacaktır.
Suriye ve Türkiye arasındaki sınır kapıları; İslahiye(Hatay), Cilvegözü(Hatay), Yayladağı(Hatay), Mürşitpınar(Şanlıurfa), Akçakale(Şanlıurfa), Ceylanpınar(Şanlıurfa), Öncüpınar(Kilis), Karkamış(Gaziantep), Çobanbey(Gaziantep), Nusaybin(Mardin), Şenyurt(Mardin), Cizre(Şırnak), Karbeyaz(Kapalı)
Akyaka Sınır Kapısı, Kars ilinin en doğusunda yer alan Akyaka ilçesinde, Ermenistan sınırında bulunan demiryolu sınır kapısıdır. Kapı 1993'ten beri kapalıdır. Deniz seviyesinden 1532 metre yüksekliktedir. Yöre halkının Doğu kapı adını verdiği sınırın karşı tarafı Ermenistan'ın Ahuryan sınır kapısıdır.
Ermeniler, yirminci yüzyılın başlarında Zengezur'u ele geçirmek için onlara yardımcı olan devletlerin sayesinde işgali sona erdirdi. Zengezur'un Azerbaycan'dan Ermenistan'a ayrılmasının bir sonucu olarak, Azerbaycan'ın ana kısmı Nahçivan'dan ayrıldı ve büyük Türk dünyası coğrafi olarak dağıldı[52].
Nahçıvan, Azerbaycan'a bağlı özerk bir cumhuriyet olan Nahçıvan'ın başkentidir. Başkent ve ülkenin adı aynıdır. Azerbaycan'ın Türkiye ile tek kara sınırını oluşturmaktadır. Nahçıvan'ın başkenti ve en büyük şehri de Nahçıvan'dır.
Sarp Sınır Kapısı, Karadeniz kıyısında, Türkiye ile Gürcistan arasındaki sınır kapısıdır.
Azerbaycan'a bağlı olmakla birlikte, bu ülkeyle fiziki bağlantısı olmayan Nahçıvan, Türk devletleri arasında Türkiye ile kara sınırı bulunan tek toprak parçasıdır. Türkiye ile Nahçıvan arasında 17 km'lik bir sınır bulunmaktadır.
Kapıkule sınır kapısı, Türkiye'nin en büyük kara ve demiryolu sınır kapısıdır. Kapıkule sınır kapısı Türkiye'den Bulgaristan'a ve Bulgaristan'dan Türkiye'ye giriş ve çıkışın yapıldığı yurdumuzun önemli sınır kaplarından birisidir.
Habur Sınır Kapısı, Irak-Türkiye gümrük kapısıdır. Şırnak ilinin Silopi ilçesinde bulunan sınır kapısına yolundan ulaşılabilir.
İpsala Sınır Kapısı Yunanistan hudut sınırında, Yunanistan'ın Kipi gümrüğü karşısında bulunmaktadır. Yunanistan ile Türkiye arasında hem yolcu hem de ticari araç giriş çıkış işlemlerinin aynı anda yapıldığı tek gümrük kapısıdır.
Türkiye'den kara yolu ile Ermenistan'a geçişin olduğu tek ana yol Türkiye sınırları içerisinde Alican Sınır Kapısı ile son bulan ve Ermenistan devlet sınırları içerisinde başlayan M7'dir. Yine aynı sınır kapısından geçen 1953 yılından 1993 yılına kadar Akyaka Sınır Kapısı ile aktif olarak demiryolu ile ulaşım mümkündü.
Ülkemizde 30 kara, 8 demiryolu, 101 deniz ve 64 hava olmak üzere toplam 203 hudut kapısı bulunmaktadır.
Sözkonusu Protokol, 1 Nisan 2021 tarihi itibariyle yürürlüğe girecektir. Böylelikle, iki ülke vatandaşları, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki doğrudan seyahatlerini pasaporta ihtiyaç duymadan, yalnızca yeni tip kimlik kartı ibraz ederek yapabileceklerdir.
Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu olan Türkiye vatandaşları Azerbaycana vizesiz gidebilir ve her gidişte 90 gün kalabilirler. Umuma mahsus pasaportu olan Türkiye vatandaşları Azerbaycan'a 30 günlük giriş vizesi ile gidebilirler.
Umumi ve resmi pasaport sahibi Azerbaycan vatandaşlarının 6 ay içerisinde 3 ayı geçmeyen konaklama hakkı bulunmaktadır. Fakat ülkeye her girişlerinde 30 günden fazla kalmamaları gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri