2023 yılı itibari ile 312 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni maaşları 13510 TL'dir. En düşük Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni maaşı 11400 TL iken, en yüksek Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni maaşı 23170 TL'dir.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü sözel (TS) puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olmak için, üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olma şartı bulunmaktadır.
Özellikle ilahiyat mezunları öğretmen olup olamayacağına dair bilgi almaya çalışmaktadır. Bu doğrultuda formasyon almak suretiyle ilahiyat fakültesi mezunları, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği yapma şansı elde etmek mümkün. Aynı zamanda İmam Hatip Lisesinde meslek derslerine girme şansı bulunuyor.
İlgili 22 soru bulundu
Fakültemiz mezunları,
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatlarında müftü, müftü yardımcısı, din işleri uzmanı, vaiz, vaize, Kur'an Kursu öğreticisi, imam ve müezzin olabilmektedirler. Lisansüstü öğrenime devam etmeleri halinde İlahiyat Fakültelerinde öğretim elemanı olma imkânına sahiptirler.
İlahiyat Bölümü 2023 taban puanları en düşük 213,47142, en yüksek 516,51507'dir. İlahiyat Bölümü 2023 başarı sıralaması en düşük 784070, en yüksek 82'dir.
Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olmak için AYT'de sözel puan türüne ait İlahiyat taban puanı 213,47142 olarak belirlenmiştir.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği lisans bölümü mezunu olan kişiler diplomaları sayesinde direkt olarak işe başlama hakkı kazanır. İlahiyat bölümlerinden mezun olan adayların öğretmenlik yapabilmesi için Pedagojik Formasyon eğitimini başarıyla tamamlaması gerekir.
Sınıflarda okutulmaktadır. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni, Milli Eğitim Bakanlığı'nın her sınıf için ayrı ayrı hazırladığı müfredata göre dersini işler. Ayrıca sadece ortaokul 5-6-7-8. Sınıflarda seçmeli ders olarak okutulan Din, Ahlak ve değerler kategorisindeki derslere girer.
Marmara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesi'nde din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği bölümleri açılır. Bununla birlikte Dokuz Eylül Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi de bu alanda bölüm açan üniversitelerdir.
Eşit ağırlık öğretmenlik bölümleri ise şunlardır: Sınıf öğretmenliği, felsefe grubu öğretmenliği, rehberlik ve danışmanlık ve beden öğretmenliği.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni maaşı 2023 verilerine göre ortalama 17.500 TL civarındadır.
2 Yıllık İlahiyat bölümü TYT ile tercih edilebilen bölümlerden biridir. 2023 senesinde gireceğiniz YKS sınavına göre yapacağınız tercihler için aşağıda üniversitelerin güncel taban puanlarına yer verilmiştir.
Bunun ilk şartı ise ilgili 4 yıllık lisans mezunu olmaktır. Lise eğitimi tamamlandıktan sonra Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği bölümü kazanılmalı ve bu bölüm başarılı bir şekilde bitirilmelidir. Ayrıca İmam Hatip Liselerinden mezun olan kişiler de bu bölümü başarılı bir şekilde tamamlamaları gerekir.
ÖABT SınavI, lisans düzeyindedir. Öğretmen kadroları için bu sınava başvuran adayların, sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılmaları zorunludur.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği: 2 bin 604
"45 bin öğretmen alımında sınıf öğretmenliği için 7 bin 878 kontenjan, rehberlik alanına 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliği 3 bin 269, ilköğretim matematik 2 bin 656, din kültürü ve ahlâk bilgisi alanı için 2 bin 604 kontenjan ayrıldı."
En fazla öğretmen ataması 7 bin 503 kişiyle okul öncesi alanında yapılacak. Bu branşı 2 bin 223 kişiyle sınıf öğretmenliği, 1250 kişiyle özel öğretim öğretmenliği, 1218 kişiyle din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği, 1004 kişiyle ilköğretim matematik öğretmenliği takip edecek.
Bu alanlardan mezun olup, din kültürü ve ahlak bilgisi ve imam hatip lisesi meslek derslerine atanan öğretmenler, Osmanlı Türkçesi, Arapça ve Türk İslam Sanatları derslerini de okutabilecek.
Eğitim Fakültesi bünyesinde yer alan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü, 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Bu bölümden mezun olan kişiler ise, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olarak görev yapar.
İlahiyat Fakültesi 4 yıllık (%30 Arapça) lisans programıdır.
İlahiyat (Arapça) Önlisans Programına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile öğrenci kabul edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri