Bir kap içine 1 yemek kaşığı lavanta yağı ve karbonat ekleyin. Bu malzemelerin üzerine 2 su bardağı ılık su ilave edin ve karıştırın. Şimdi, sünger yardımıyla bu suyu süngere alın ve yatağın her yerini bu süngerle silin. Karbonat yatağı temizlerken; lavanta yağı da yataktaki kötü kokuları gidermeye yardım edecektir.
Tüm bu faktörlerden korunmak için temizliğinizi düzenli bir hale getirmeniz gerekir. İyi bir yatak temizliği için kullandığınız malzemelerin doğru olması önemlidir. Leke çıkarıcı, elektrikli süpürge, temizlik bezi, soğuk su, çamaşır suyu, esansiyel yağ gibi ürünleri kullanarak doğru bir hijyen yakalayabilirsiniz.
Bütün adımların öncesinde nevresimleri çıkardıktan sonra yatağınızı süpürerek daha derin bir temizlik sağlayabilirsiniz. Bulaşık makinası parlatıcısı ile yatakta ki lekeleri temizleyebilirsiniz.
Kokuları yok edebilmek için yatağın üzerine karbonat serpiştirdikten sonra 30 dakika boyunca beklemelisiniz. Daha sonra tekrar elektrik süpürgesiyle temizleyebilirsiniz. Karbonatlar doğal koku giderici olarak kullanılabilir ve yataktaki her türlü kokuyu hızlıca giderir.
İlgili 26 soru bulundu
Sararan yatağı temizlemek için uygulanan en pratik yöntemlerden birisi limon suyudur. Limon suyunun sarılığın bulunduğu bölgeye yeterli düzeyde sıkılmasıyla leke ortadan kaldırılabilir. Sararan yatak karbonat ile de temizlenebilir.
Peki çamaşır suyunun sararmış yatakların bir numaralı düşmanı olduğunu biliyor musunuz! Temizlik kovamızın yarısına kadar soğuk su koyduktan sonra içerisine 1 kapak çamaşır suyu ekleyin. Hazırladığınız karışıma mikrofiber bezi batırıp çıkardıktan sonra yatağınızı ovarak güzelce silin.
Karbonat ile birlikte oksijenli su yatak üstünde var olan sarı lekelerin düşmanı olduğu her zaman açıklanıyor. Sarı lekelerin üzerine konan karbonat ve oksijenli su iyice köpürdükten sonra karbonatın kuruması beklenmelidir. Ardından kuruyan karbonat yatak üzerinden süpürülür ve lekeler çıkana kadar tekrarlanır.
Bir kap içine 1 yemek kaşığı lavanta yağı ve karbonat ekleyin. Bu malzemelerin üzerine 2 su bardağı ılık su ilave edin ve karıştırın. Şimdi, sünger yardımıyla bu suyu süngere alın ve yatağın her yerini bu süngerle silin. Karbonat yatağı temizlerken; lavanta yağı da yataktaki kötü kokuları gidermeye yardım edecektir.
Deri yatak başlıklarını temizlerken arap sabunu veya beyaz sabun kullanabilirsiniz. Bir kova suyun içerisine az miktarda arap sabununu karıştırarak bu karışımı bir bez yardımıyla deri yatak başlığınızı temizlemek için kullanabilirsiniz.
4) Deterjanla Yatağı Silin
Geldik işin en önemli aşamasına. Şimdi derin kova içinde 1 fincan beyaz sirke, 1 fincan karbonat ve 2-3 litre suyu karıştırın. Elde edilen bu karışım, sizin yatak temizliğinize yardım edecek etkili deterjanınız olacak.
Bir fincan beyaz sirkeyi yarım fincan su ile karıştırın ve yastık lekesine uygulayın. 30 dakika bekletin ve sonra yıkama makinesinde yıkayın. Bir fincan karbonatı yarım fincan su ile karıştırın ve yastık lekesine uygulayın. 30 dakika bekletin ve sonra yıkama makinesinde yıkayın.
Mikrofiber veya pamuklu bir bez kullanılarak koltuk silinebilir. · Tay tüyü koltuğun üzerine bir şey dökülmesi durumunda öncelikle kağıt havlu veya peçete kullanılarak kirin yüzeyden arındırılması gerekir. · Tay tüyü kumaşa sahip koltukların temizlenmesinde nemli bir bez kullanılabilir.
Yatak yıkama ipuçları: Yatağınızda geçirdiğiniz ortalama 8 saat boyunca vücudunuz terler ve cildinizde ölü deri hücreleri birikir. Bu nedenle yatağınızı düzenli olarak yıkamak, sağlıklı bir uyku ortamı sağlamanız için önemlidir.
Yatak odasında yer alan dolapların temizliği vakumlu süpürgeler ile yapılmalıdır. Vakumla yapılan temizlik sonrasında yatak odasında bakteri veya toz kalmayacaktır. Aksi durumda yatak odasını doğru bir şekilde temizlemiş olmazsınız.
Eskişehir doğa temizlik olarak (Eskişehir koltuk yıkama) yatağınızın ön yüzeyini, arka yüzeyini ve yan çerçevelerini detaylı bir şekilde yıkarız. Yatağınızın kuruma süresi yaz aylarında 4 ila 6 saatte kış aylarında ise 5 illa 7 saat arasında kurur.
Aynı koltukta olduğu gibi sirkeli ya da amonyaklı karışımlar ile idrar kokusundan kurtulabilirsiniz. Aynı zamanda yataktan çiş lekesi çıkarma işlemi içinde bu yöntemler uygulanabilmektedir. Temizleme işleminden sonra en az 5-6 saat odayı havalandırmanızı öneriyoruz.
- Sıra yatak altına gelince biraz daha gözünüz korkabilir. Yatak altına ulaşmakta zorluk yaşıyorsanız uzun bir sopa kullanabilirsiniz. Temiz ve nemli bir bezi sopaya dolayınız ve yatağın altını bu şekilde temizleyiniz. Hatta nemli beze sirke dökerek yatak altını temizlemek bakterilerin de ölmesine sebep olur.
Genellikle tüm yatak pedleri ılık suda, kokusuz ve renksiz deterjan ile yıkanmalıdır. Böylece yatak pedinin deforme olması da önlenecektir. Bunun yanı sıra yatak pedi eğer makinede yıkanacak ise ve mümkünse mutlaka tek başına yıkanmalıdır.
En sık kullanılan temizleme yöntemlerinden birini beyaz sirke ve su karışımı oluşturuyor. Bu karışımı tuvaletinize döktükten sonra kokunun büyük ölçüde azaldığını fark edeceksiniz. Karbonat ve limon suyu karışımı da tuvaletteki istenmeyen kokuların giderilmesinde oldukça etkili.
İdrar lekelerini temizlemek için sıcak su kullanılması süreci hızlandıracaktır. Deterjan ve sıcak su ile idrar lekesi olan bölge rahatlıkla temizlenebilir. Bir bez yardımı ile deterjanlı suyu o bölgeye silme hareketleri ile uygularsak lekenin çıkması sağlanabilir.
İdrar Lekelerini Temizlemek İçin Sıcak Su Kullanılması Süreci Hızlandıracaktır. Deterjan Ve Sıcak Su İle İdrar Lekesi Olan Bölge Rahatlıkla Temizlenebilir. Bir Bez Yardımı İle Deterjanlı Suyu O Bölgeye Silme Hareketleri İle Uygularsak Lekenin Çıkması Sağlanabilir.
Önceden kalan idrar lekesi ise ve yeni oluşan ve fazlalığını aldığınız idrar lekesinin üzerine lekeyi kapatacak şekilde karbonat döküp bir gece bekletin. Bir gün sonra karbonatlı kısmı süpürgeniz ile alın ve yine karbonat ve oksijenli suyu karıştırıp bu karışımla nemli hale getirdiğiniz bez ile yatağınızı silin.
Çamaşır suyu ve ağartıcı kullanmayın.
Ancak söz konusu kanepe temizliği olduğunda çamaşır suyu ve diğer ağartıcı temizleyicilerden uzak durmak gerekir. Bunlar bakteriler için güçlü temizleyiciler olsalar da koltuklarda renk değişimlerine ve deformasyona neden olacaklardır.
Sadece beyaz yüzeylerde, metallerde çamaşır suyunun dezenfekte etkisinden yararlanabilirsiniz. Koltuk, halı gibi yüzeylerde çamaşır suyu kullanılmaz. Çamaşır suyu banyo, mutfak ve tuvalet gibi alanlarda hijyen sağlamak için kullanılır. Zeminleri silmek için çamaşır suyunu suyla karıştırmalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri