Moğolca bir isim olan Ceren, ceylan anlamına gelmektedir. Diğer anlamları ise naif, zarif ve kibar demektir. Kuran-ı Kerim'de yer almayan Ceren ismi, İslam kaidelerinde yasaklı bir anlama gelmediği için Müslüman çevrelerce tercih edilen bir isim olmaktadır.
Ceren ismi Moğolca bir isimdir ve Ceren Moğolca dilinde Ceylan demektir. Aynı zamanda Ceren TDK sözlük anlamı olarak zarif ya da toprak anlamlarına da gelir. Ceren ismi Kur'an'da ya da herhangi bir ayetten geçmez. Fakat dinen Ceren isminin konulmasında herhangi bir sorun olmadığından Ceren isminin konulması caizdir.
Kur'an-ı Kerim'de Ceren ismi geçmemektedir. Ancak kaynaklardaki anlamları incelendiğinde sakıncalı olan bir anlama rastlanmadığı için kullanımında bir sakınca yoktur. Kur'an-ı Kerim'de yer almaması ise kökeninin Arapça olmamasından kaynaklanmaktadır. Ceylanı ifade eden Ceren ismi, 'İyi koşan biçimli at anlamına gelir.
Ceren, Moğol kökenli bir sözcüktür.
Yunanca kökenli olan Defne ismi, masumiyeti ve saf güzelliği temsil etmektedir. Güzel kokulu bir bitki olan defne ağacının yaprakları kötü enerjiyi yok ettiğine inanılır. Aynı zamanda umudun ve başarının simgesidir. Defne ismi, barındırdığı güzel anlamlar dışında Kuran-ı Kerim'in herhangi bir yerinde yer almamaktadır.
İlgili 34 soru bulundu
Mihra İsminin TDK Sözlük Anlamı Nedir? Mihra isminin Türk Dil Kurumu verilerine göre anlamı hoşgörü sahibi, muhabbeti iyi, iyi niyetli ve iyiliksever, sevecen yapılı anlamlarına gelmektedir.
Özellikle kız bebek bekleyen veya isteyen aileler, Alya adına rağbet gösteriyor. Alya ismi Arapça kökenli olup (أَلْعَلياءُ) “şeref”, “sema”, “dağ tepesi” ve “yüksek yer” manalarına gelmektedir. . Alya ismi Arapça kökenli bir isim olmasına rağmen Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir.
Ceylan anlamına gelen Ceren ismi, son yıllarda kız bebeklerine verilen isimler arasındadır.
Ciren - Türk ve Altay mitolojisinde ve masallarda konuşan at türü. Ceren veya Ceyren de denir. Konuşabilen, sıra dışı bir hayvandır. Kayçı Ceren ve Kamçı Ceren en iyi bilinen iki tanesidir.
Ceylanın yavrusuna Ceren ya da Yafur ismi verilmektedir.
Ceren, Moğolca dil köklerine sahip bir sözcüktür. Uzun yıllar önce dilimize geçen ve kız bebek ismi olarak kullanılan bu isim Kur'an'ı Kerim'de de geçmemektedir. Ancak anlam bakımından toplum içerisinde beğenilmekte ve kullanımına da devam edilmektedir.
CEREN İSMİNDE KAÇ KİŞİ VAR? Türkiye'de Ceren ismini kullanan 74.407 kişi bulunmaktadır. İstanbul'da Ceren ismini kullanan 15.704 kişi bulunmaktadır. Ankara'da Ceren ismini kullanan 6.343 kişi bulunmaktadır.
Ceyda ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ve Ceyda adını koymak caizdir.
Ceren, ceyran ve ceylan şeklinde Moğolcadan Farsça ve Türkçeye alınmış bir sözcüktür.
DEFNE İSMİ NE DEMEK, HANGİ ANLAMA GELİR? TDK'da yer alan bilgiler eşliğinde, Defne ismi ne demek ve anlama gelir sorularının cevabı şu şekildedir; Güler yüzlü, sevinçli. Defnegillerden, yaprakları güzel kokulu, kış yaz yeşil kalan bir ağaç.
Asel Arapça kökenli olarak Türkçede yer alan ve hoş anlamı üzerinden beğeni toplayan isimlerden biridir. - Arapçada bal anlamına gelmektedir. - Cennetteki bal ırmağından bahsederken kullanılan bir isimdir. Ayrıca bu isim Kur'an-ı Kerim'de Muhammed suresi 15. ayette geçiyor.
Ceren isminin karakter özellikleri
Hayal gücünün gelişmişliği nedeniyle, hayal ile gerçeği birbirine karıştırmaya eğilimlidir. Çevresi tarafından çok sevilen ve sayılan bir insandır; lider özelliğinin de bu durumda payı büyüktür.
Türk Dil Kurumu'nda yer alan bilgilere göre Ceren ismi, Naif, Zarif, Toprak, Ceylan anlamlarını taşır.
Cemre isminin kökeni Arapçadır.
Ceylin isminin "cennet kapısı" anlamı bulunması sebebi ile insanlar tarafından Kur'an-ı Kerim içerinde geçiyor olduğu düşünülüyor, fakat zannedilenin aksine Ceylin ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir.
Masal ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmeyen bir isimdir fakat bu durum çocuklara koyulmasına herhangi bir engel teşkil etmez. Anlamında herhangi bir kötülük ya da engel olmadığından Kur'an'da geçmese de Masal isminin kullanılması dinen caizdir. Bu nedenle ülkemizde Masal ismi ile sık sık karşılaşmak mümkündür.
Arapça kökenli bir kelime olan Cemre Kuran-ı Kerim'de yer almamaktadır. Arapça kökenli olan Cemre kelimesinin ilk anlamı kor durumunda yanan ateş olarak bilinmektedir.
Afra ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ve Afra ismini koymak caizdir. AFRA İSMİNDE KAÇ KİŞİ VAR? Türkiye'de Afra ismini kullanan 3.364 kişi bulunmaktadır. İstanbul'da Afra ismini kullanan 553 kişi bulunmaktadır.
İsveç kökenli olarak Türkçeye geçen Lavin ismi, son dönemlerin en popüler adları arasında yer almaktadır. Özellikle kız çocukları için kullanılan bir isim olarak öne çıkıyor. Lavin ismi 'çığ' ve 'heyelan' anlamlarına gelmektedir. Aynı zamanda Kürtçede 'güzel' olarak da bilinir.
Ayrıca Türk mitolojisine göre doğum ve bereket sembolü olan tanrının adı olduğuna inanılmaktadır. Umay İsmi Kur'an'da Geçer mi? Umay, dilimizde yer alan ve kullanılan birçok isme nazaran Türkçe kökenli bir isimdir. Ancak Umay ismi Kur'an'ı Kerim'de hiçbir ayet ve surede geçmemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri