Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Dinlenen tanık tekrar dinlenir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Dinlenen tanık tekrar dinlenir mi?

Dinlenilme sırasında, tanık, yazılı notlar kullanamaz. Şu kadar ki, tanık tarihleri ve rakamları tespit etmek veya bazı hususları açıklamak ya da hatırlayabilmek için yazılarına bakmak zorunda olduğunu hâkime söylerse, hâkim derhâl yazılarına bakmasına veya belirleyeceği duruşmada yeniden dinlenmesine karar verebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Tanık mahkemede kaç kere dinlenir?

Bu deliller arasında tanık delili de mahkemeye sunulabilir. Tanık listesi, mahkeme önünde çekişmeli olan hususlar belirlendikten sonra mahkemenin tanık isim ve tebliğe elverişli adreslerini bildirilmesini taraflardan istemesi üzerine verilir. Kural olarak, bu liste bir defaya mahsus olmak üzere mahkemeye sunulur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aslihangurbuzsevim.com

2 kez tanık listesi verilir mi?

Güncel durumda göründüğü üzere ikinci kez tanık listesinin verilmesi kabul edilmemekte, şayet mahkeme bu tanıkları dinlemiş ise alınan beyanlara itibar edilmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sezgenhukuk.com

Tanıkların hepsi dinlenmek zorunda mı?

Ġlgili hüküm uyarınca: Tanıkların tamamı dinlenmeden, bazı tanıklar ile ispat edilmek istenin husus hakkında hakim, yeterli bir bilgiye ulaĢmıĢsa, diğer tanıklar dinlenmeden hüküm verilebilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Sanık dinlenmeden tanık dinlenir mi?

Bu nedenle kural olarak sanık, tanık ya da bilirkişiler mahkeme huzurunda dinlenecek ve daha önce yapılan dinleme sırasında düzenlenmiş tutanağın veya yazılı bir açıklamanın okunması dinleme yerine geçmeyecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sen.av.tr

Tanığın Dinlenmesi - Tanık Nasıl Dinlenir? /CMK Semineri /İstanbul Avukat Baran Doğan

İlgili 17 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Önincelemede tanık dinlenir mi?

Öte yandan; delil, çekişmeli vakıaların ispatı için gösterilir (HMK md. 187/1). Ön inceleme duruşması yapılmadan, tarafların üzerinde anlaştıkları ve anlaşamadıkları hususlar belirlenmeden, tarafların tanık listesi vermeleri de beklenemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kazanci.com.tr

Bildirilmeyen tanık dinlenir mi?

Mahkemenin verdiği kesin süre içerisinde tanık listesi sunulmasa dahi tanık dinletilebilmektedir. Mahkemenin verdiği süre içerisinde tanık listesi sunulmazsa tanıklarınızı duruşma günü mahkemede hazır ederek tanık olarak dinlenmelerini sağlayabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: osmanmeteyildiz.av.tr

Hakim tanığı dinlemekten vazgeçebilir mi?

Gerçekten söz konusu Kanun'un 399. maddesine göre, taraf, dinlenilmesini önerdiği tanıktan vazgeçebilir; ancak karşı taraf bu tanığın dinlenilmesini, eğer tanığın dinlenilmesine başlanmışsa buna de- vam edilmesini talep edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: 3fcampus.tau.edu.tr

Hangi davalarda tanık dinlenmez?

İdari davalarda yukarıda anlatıldığı üzere ceza ve hukuk davalarında olduğu gibi tanık dinlenmesi söz konusu değildir. İdari davalarda tanık dinlenmez. Ancak, mahkemede tanık dinlenmemekle beraber, tanığın noterde verdiği beyanlarının hükme esas alındığı idari davalar mevcuttur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Vazgeçilen tanık dinlenir mi?

Mahkemece HMK m. 241 gereği tanığın dinlenilmesinden vazgeçilmiştir. Yasal sebep bulunmadıkça gösterilen tanığın dinlenilmemiş olması savunma hakkını kısıtlayan bir usul hatasıdır (HMK m.27). Dinlenilmesinden vazgeçilen tanığın dinlenmemesi hususunda karşı tarafın muvafakatinin bulunması zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Tanık Listesi sunmayan tanık dinletebilir mi?

HMK bu hususu m. 240/II'de “Tanık gösteren taraf, tanık dinletmek istediği vakıayı ve dinlenilmesi istenen tanıkların adı ve soyadı ile tebliğe elverişli adreslerini içeren listeyi mahkemeye sunar. Bu listede gösterilmemiş olan kimseler tanık olarak dinlenemez ve ikinci bir liste verilemez.” şeklinde ifade etmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Bozmadan sonra tanık dinlenir mi?

yani bozma kararı verilmiş olsa bile daha önceki liste dışında tanık dinlenemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

Tanık ifade vermeye gitmezse ne olur?

Gitmezsem Ne Olur? Tanıklık için adliyeye gitmezseniz polis ya da jandarma zoruyla götürülebilir ve gitmemeniz halinde bundan doğan masrafları ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: magdurbilgi.adalet.gov.tr

Tanığı kim dinler?

Tanıklar davaya bakan mahkemede dinlenir. Mahkeme, gerçeğin ortaya çıkması için gerekliyse, tanığın olayın gerçekleştiği veya şeyin bulunduğu yerde dinlenilmesine karar verebilir. Mahkeme, hasta veya engelli olmasından dolayı gelemeyen tanığı bulunduğu yerde dinler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mukyenhukuk.com

Tanığı kim belirler?

İstinabe yolu ile dinlenilmesine karar verilen tanığın, nerede, hangi gün ve saatte dinleneceği hususu, talepleri hâlinde taraflara tebliğ edilir. Bu durumda, tanığın, hangi hususlardan dolayı dinleneceğini hâkim belirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: halildemir.av.tr

Her davada tanık dinlenir mi?

Davada üçüncü kişi olması şartıyla, yaşına, hukuki durumuna, taraflarla akrabalık derecesine bakılmaksızın, kural olarak, davada herkes tanık olarak dinlenebilir. Dolayısıyla davanın tarafları tanık olarak dinlenemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kazanci.com.tr

Tanığa dava açılır mı?

Tanık beyanının mahkeme tarafından dikkate alınabilmesi için dava konusu olaya ilişkin bizzat görgüye dayalı bilgisi olması gerekmektedir. Davacı ya da davalı tarafından mahkemeye bildirilen şahitlere, mahkeme tarafından çağrı kağıdı gönderilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: osmanmeteyildiz.av.tr

Tanık ve şahit aynı şey mi?

Tanık ya da şahit, gördüğünü veya bildiğini anlatan kimse. Bir duruşmada bilgisine, görgüsüne başvurulan kimse olarak da tanımlanır. Tanıklık gönüllü ya da yasa zoruyla yapılabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Her tanık mahkemeye çağrılır mı?

Mahkemeye tanıklık yapmak üzere çağrılan herkes gelmek zorundadır. Mahkemeye tanık olarak bildirilen kişi, davalı ve davacı tarafın iradesine bağlı olmaksızın artık kamu tanığı olarak mahkemece dinlenmesi için duruşmaya iştirak etmek zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozderin.av.tr

Hakim tanığa ne sorar?

(Tanığa, ilk önce adı, soyadı, yaşı, işi ve yerleşim yeri, işyerinin veya geçici olarak oturduğu yerin adresi, varsa telefon numaraları sorulur. Gerekirse tanıklığına ne dereceye kadar güvenilebileceği hakkında hâkimi aydınlatacak durumlara, özellikle şüpheli, sanık veya mağdur ile ilişkilerine dair sorular yöneltilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Mahkeme tanık dinlemek zorunda mı?

“Ses ve görüntü nakledilmesi yoluyla duruşma icrası” başlıklı 154 üncü (yasada 149 uncu) maddenin ikinci fıkrası uyarınca, tanığın bulunduğu yerden ses ve görüntü nakli mümkün olan hâllerde, tarafların rızasıyla, tanığın bizzat davaya bakan hâkim tarafından dinlenmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Tanık beyanı tek başına delil mi?

Tanık beyanı tek başına bir delil olamayacağı gibi başka deliller ile desteklenmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mgc.com.tr

Hangi tanıklar yeminsiz dinlenir?

1) Aşağıdaki kimseler yeminsiz dinlenir: a) Dinlenme sırasında on beş yaşını doldurmamış olanlar. b) Ayırt etme gücüne sahip olmamaları nedeniyle yeminin niteliği ve önemini kavrayamayanlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Mahkemede tanık olmak istemiyorum ne yapmalıyım?

Tanıklıktan çekinen kişi, çekinme sebebini ve bu sebebi haklı gösterecek delilini, dinleneceği günden önce yazılı veya davet edildiği duruşmada sözlü olarak bildirmek zorundadır. Çekinme sebeplerini ve bunun dayanaklarını önceden bildirmiş olan tanık belli günde mahkemeye gelmek zorunda değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: oner.av.tr

Ilk celsede tanık dinlenir mi?

Eğer tanıklarınızı birinci celse dinlemek istiyorsanız tanıklarınızı sizin hazır etmeniz gerekmektedir, çünkü tahkikat safhasında hazır olan tanığı hakim dinlenmek zorunda.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT