Belgelerinde noksanlık veya tahrifat olanların kesin kayıtları yapılmış olsa bile iptal edilir. Söz konusu öğrencilere, üniversiteden mezun oldukları için verilen diploma ve mezuniyet belgeleri iptal edilir ve haklarında kanuni işlem yapılır.
En İyi Cevap. Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Bir üniversiteden almış olduğunuz bir diplomayı siz veya başka bir kurum iptal edemez. Ancak bir diploma kanuna aykırı olarak elde edilmiş ise zaten iptale gerek yoktur yok hükmündedir.
Diploma alma şartları gerçekleşmeden yanlışlıkla diploma verilmişse, diploma veren kurum yada Yargılama sonucu verilecek karar ile diploma iptal edilebilir.
türkiyede şu an için kendi isteğinle diploma iptali diye bir şey söz konusu değil maalesef. bu konuda tek inisiyatif danıştay mahkemesinin elinde. lisans mezunu birinin önlisanstan atanamama kararını zamanında danıştay verdi.onlar düzeltebilir bu da çok zor.
DGS ile geçiş yapınca ön lisans diploması iptal olur mu? Hayır iptal olmaz. Lisanstan mezun olduğunuzda MYO diplomanızı da geri almış olacaksınız.
İlgili 22 soru bulundu
Eğer lisans bölümünden mezun değilsen önlisans KPSS girmeye hakkın var ve 2 yıllık önlisans diploman da yanmıyor. Fakülte(Lisans) mezunu olduğunda 2 yıllık önlisans diploman yanıyor ve lisans mezunu olduğun için yeni diploma ile hareket etmen gerekecek.
Önlisans adaylarının çift diplomaya sahip olmaları durumunda bu diplomaları ÖSYM'ye tanıtarak başvuru yapmaları mümkündür. Örneğin, hem işletme hem de kimya programlarından önlisans diploması olan adaylar ikisini birden sisteme tanıtarak tercihler sırasında her iki bölümden de tercih yapabilirler.
Eksik veya yeterli olmayan belgelerle kayıt yapılmaz. Belgelerinde noksanlık veya tahrifat olanların kesin kayıtları yapılmış olsa bile iptal edilir. Söz konusu öğrencilere, üniversiteden mezun oldukları için verilen diploma ve mezuniyet belgeleri iptal edilir ve haklarında kanuni işlem yapılır.
- “DERECE İLE MEZUN OLAN ÖĞRENCİLER”, Senato tarafından belirlenen esaslara göre tespit edilir. - Öğrencilere verilecek “DİPLOMALAR VE DİPLOMA EKİ” Senato tarafından belirlenen esaslara göre düzenlenir. -Öğrencinin kendi isteği ile kaydını sildirmesi durumunda Üniversite ile ilişiği kesilir.
Lisans verilirken gereken şartların, faaliyetlerin yürütülmesi sırasında ortadan kalktığının saptanması halinde lisans iptal edilir. Bu şartlar baştan beri yoksa para cezası da uygulanır. Lisansın iptal edilmesinin yanında kanunda sayılı durumlarda ağır para cezaları da uygulanmaktadır.
Bunun için ıslak imzalı bir dilekçeyle mezun olduğunuz liseye ya da İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurmanız gerekiyor. Yine aynı şekilde lise diploması da tek nüsha olarak basıldığı için yeniden çıkarılamaz, bunun yerine bir mezuniyet belgesi düzenlenir.
Diplomasını kaybeden kişiler mezun olduğu eğitim kurumuna giderek bir dilekçe ile birlikte tekrardan diplomasını çıkartabilir.
Diploma kayıp belgesi yalnızca bir kez verilir. Öğrenciler diploma kayıp belgesi için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak Diploma Kayıp Belgesi alabilirler. Bunun için web sitemizde örneği bulunan diploma kayıp belgesi dilekçesi doldurulmalıdır.
Kayıp diplomaların yerine ikinci nüsha diploma başvurusu yapılması gerekmektedir. Belgelerin Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nın Mezuniyet-Diploma İşlemleri birimine teslim edilmesi gerekmektedir. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı evrakları inceler ve talebin kabul edilip edilemeyeceğine karar verir.
Doğrudan sınıf geçme şartlarını taşıyan öğrenciler mezun olacak ve diplomalarını alacaklardır. Ancak başarısız dersleri olan 12. sınıf öğrencileri bu derslerden sorumlu olacaklar ve takvimine göre girecekleri sorumluluk sınavlarından başarılı olmaları hâlinde mezun olup diploma almaya hak kazanacaklardır.
Öğrencinin diploması en geç 10 gün içerisinde hazırlanarak kendisine veya noter vekiline teslim edilir.
Diploma kırdırmak isteyen öğrencilerin fakülteye ıslak imzalı dilekçe ile başvurması gerekmektedir. Diploma kırdıran öğrenciler diploma kırdırdıkları programda öğrenimlerine devam edemez. Programla ilgili tüm hakları diploma kırdırma ile sona erer.
öğrenim süresi altı yıl olan lisans programlarını azami dokuz yıl içinde tamamlamak zorundadırlar. Hazırlık eğitim süresi azami iki yıldır. Azami süreler içinde katkı payı veya öğrenim ücretinin ödenmemesi ile kayıt yenilenmemesi nedeniyle öğrencilerin ilişikleri kesilmez.
HANGİ DURUMLARDA KAYIT SİLİNİR? Kesin kayıt işleminin usulüne uygun yapılmadığının veya kesin kayıt hakkı kazanılmadığının anlaşılması nedeniyle kayıt işleminin iptal edilmesi. Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği uyarınca Üniversiteden çıkarılma cezası alması.
DİPLOMAMI BENİM YERİME BAŞKA BİRİ ALABİLİR Mİ? Diplomalar Kişiye Özel kimliklerdir dolayısıyla birinci dereceden akrabanız dahi olsa (anne, baba, kardeş) sizin yerinize bir başkası diplomanızı alamaz. Ancak Noterden vereceğiniz bir vekaletle, vekaleti verdiğiniz sahşa diplomanız teslim edilebilir.
1) Mezuniyet Bilgileri Sayfası
☞ e-Devlet Sistemine giriş yapınız. ☞ Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama sayfasını bulunuz ve açınız. ☞ Bu sayfada eğer yükseköğretim mezunu iseniz diploma belgeniz görüntülenir.
Mezun olana kadar yanmıyor. Çünkü KPSS sınavına girerken lisanstan hala mezun olmadığın için ön lisans KPSS'ye giriyorsun. İki yıllık diploman yanmaz, 4 yıllığı bitirirsen iki adet diploman olur..
Diploma kırdıran öğrenciler diploma kırdırdıkları programda öğrenimlerine devam edemez. Programla ilgili tüm hakları diploma kırdırma ile sona erer. Alınacak olan diplomada "Bu diploma alan belirtmemekte sadece Ön Lisans derecesini belgelemektedir." ibaresi yer almaktadır.
Mezuniyet belgesi ile diploma aynı şeydir. Yıllar önce alınan diplomalar zamanla kaybolabilir. Bu gibi durumlarda E-devlet üzerinden alabileceğiniz mezuniyet belgesini kullanabilirsiniz. Sizden diploma isteyen bir kuruma mezuniyet belgesi götürdüğünüzde bir sorun olmayacaktır.
Üniversite kaydı için istenenler evraklar arasında olan lise diplomasını e-devlet'ten alınıabilir. Diploma yerine geçen mezuniyet belgesi de üniversite kayıtlarında kabul edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri