Hollanda'da üniversite eğitimi almak için dil yeterlilik sınavı olan IELTS'den en az 6.0 puan, TOEFL'den ise en az 80 puan alınmalıdır. Hollanda üniversitelerinin Türkiye'de denkliği bulunmaktadır. Üniversite kaydı için lise diploması yeterlidir.
Hollanda'dan alınmış ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarına ait öğrenim belgelerinin denklik işlemi için e-denklik sistemi üzerinden online başvuruda bulunulabilir. Başvurular 18 yaş altında olanlar için öğrenci velisi tarafından yapmalıdır.
Mavi diploma belgesinin geçerli olduğu ülkeler şu şekildedir: İsveç, İtalya, Macaristan, Romanya, Çekya, Danimarka, Hırvatistan, Estonya, Letonya, Litvanya, Fransa, Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Belçika, Malta, Polonya, Portekiz, Hollanda, İrlanda, İspanya, Lüksemburg, Finlandiya.
Mavi Diploma Diploma Eki, yükseköğretim kurumları tarafından Avrupa Konseyi ve Birleşmiş Milletler ve UNESCO tarafından kabul edilmektedir. Mavi diploma diploma eki sayesinde, üniversitede alınan eğitim tüm dünyada geçerlilik kazanır.
Akademik Tanınma
Ayrıca, diplomaların karşılıklı tanınmasını mecbur tutan bir Topluluk hükmü bulunmamaktadır (aşağıda, meslek amaçlı tanıma başlığı altında sözü edilen bazı düzenlenmiş meslekler hariç). Bu nedenle şu anda Avrupa seviyesinde akademik amaçlarla tanınan herhangi bir diploma yoktur.
İlgili 16 soru bulundu
Mavi Diplomanın Geçerli Olduğu Ülkeler. Mavi Diploma, sadece Türkiye'de değil, başta Avrupa Birliği ve Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok ülkede uluslararası alanda tanınmakta ve geçerliliğini sürdürmektedir.
Mavi Diploma, Avrupa Birliği (AB) üyesi veya AB'ye üye olmamakla birlikte Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi İşbirliği tarafından akredite olmuş üniversitelerce verilen bir diploma ekidir. Öğrencinin aldığı eğitimin AB ülkelerinde tanındığını ve diplomanın geçerli olduğunu gösterir.
Mavi Diploma ya da resmi yazışmalarda kullanılan adıyla Diploma Eki, diploma almaya hak kazanan mezunların aldığı eğitimlerin içeriğini belirten, uluslararası bir belgedir. Bu haliyle Mavi Diploma, yurt dışına çıkmak için zorunlu değil ancak faydalıdır.
Yükseköğretim diplomaları, AB ülkeleri arasında otomatik olarak tanınmaz. AB ülkeleri kendi eğitim sistemlerinden sorumludur ve başka bir ülkede edinilen akademik yeterlilikleri tanımama da dahil olmak üzere kendi kurallarını uygulamakta özgürdür.
Diploma Denkliği
YÖK denkliği olan üniversiteler arasında özellikle ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Japonya ve Kore gibi ülkelerdeki birçok üniversite yer almaktadır.
Diploma Eki; öğrenciler arasında mavi diploma olarak anılmakta olup, ön lisans ve lisans programlarımızdan mezun olanlar; Öğrenci İşleri Daire Başkanlığımıza şahsen veya noter vekili aracılığıyla başvurmaları halinde, aynı gün içerisinde diploma eki teslim edilmektedir.
Hayır. Bir çok ülkede lise diploması geçerli ancak bazı ülkelerde lise diplomasının yanında YKS de başarılı olma ve Türkiye'de bir üniversitede aynı bölüme yerleşme şartı da arayabiliyorlar.
Hollanda'da üniversite eğitiminizi tamamladıktan sonra YÖK denkliği olan bir diploma size sunulmaktadır.
Ancak; Hollanda'da ücretsiz üniversite okumak ne yazık ki mümkün değil. Uluslararası öğrencilerin üniversite eğitimleri için belirli bir ücret ödemeleri gerekiyor. Hollanda üniversiteleri fiyatları uluslararası öğrenciler için 8 bin Euro'dan başlayarak 40 bin Euro'ya kadar çıkabiliyor.
Bir diğer şart Hollanda Aile Birleşimi başvurusunda bulunmak isteyen çiftin 21 yaşlarını doldurmuş olması gerekmektedir. 21 yaşın altındaki kişiler evli olsalar dahi yeterli yaşa gelmeyi beklemek zorundadırlar. Hollanda Aile Birleşimi başvurularında dil şartı aramamaktadır.
Avrupa Birliği'ne üye olan tüm ülkelerde eğitime kolay bir şekilde devam edebilmek için Mavi diploma sahibi olmak gereklidir. Aynı zamanda eğitim tamamlandıktan sonra kolay bir şekilde iş bulunması için de mavi diploma oldukça önemlidir. Ayrıca mavi diploma sayesinde uluslararası bir düzeyde eğitim alınmış olur.
Mavi Diploma, Avrupa Birliği veya AB üyesi olmamalarına rağmen Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi tarafından akredite edilen üniversiteler tarafından verilen diplomalara ek niteliğindedir. Öğrencinin aldığı eğitimin ve diplomanın AB ülkelerinde geçerli olduğunu gösterir.
Kırmızı diplomanın uluslararası kabul gören, dalında üstün başarı sağlayan öğrenciler için verilen bir diploma olduğunu belirten Safiye Terzioğlu, “7 yıl boyunca her sene iki kez dönem sonunda keman, solfej ve dünya müzik edebiyatından sınavlara girerek tamamlayabildim.
Tüm üniversite mezunları mavi diploma alırlar. Ancak bu konuda önemli olan mavi diploma veren bir üniversitede okumak gerekliliğidir. Türkiye'de mavi diploma veren bir üniversiteden mezun olan her ay bu diplomayı almaya hak kazanır.
Üniversite tarafından öğrencilere mezuniyet sonrası diplomanın yanı sıra verilen tamamlayıcı diploma ekidir. Mavi diploma almaya hak kazanan kişiler, Avrupa Birliği üniversiteleri de dahil olmak üzere dünyanın tüm üniversitelerinde eğitimlerine devam edebilirler.
El-cevap: Bir AB ülkesinden mezun olduğunuzda diplomanız diğer AB ülkelerinde zaten geçerli. Diploma geçerliği için mavi diploma diye lanse edilen ekstra bir evraka ihtiyacınız yok ki bu mavi diploma diye bilinen diploma ekinin de böyle bir iddiası yok zaten.
“Denklik” kavramı ise yurt dışından alınan yükseköğrenim diplomalarının ülkemizdeki hangi akademik alan ve dereceye eş değer olduğunun belirlenmesi işlemidir. Tanıma, denkliğin ön koşulu olup yurt dışındaki her tanınan program, ülkemizdeki aynı isimle olan programa denk olmayabilir.
uluslararası geçerliliğe sahip diploma. üzerinde küçük mavi bir etiket bulunur. ülkemizde bazı üniversiteler vermektedir. bangir bangir ozel universitelerin reklam ettigi diplomanizin yanindaki ek belgeye verilen ad yani: diploma supplement. ustunde akts/ects bilgileri yer almaktadir.
WWF-Türkiye'ye, üç ayda bir hedeflerle ve ilerlemeyle ilgili rapor verilir. Bir yılın sonunda denetimden geçirilen ofisler, hedeflere ulaşıldığı takdirde “Yeşil Ofis Diploması” alır. Yeşil Ofis logosu belirli kurallar çerçevesinde kullanılabilir ve Yeşil Ofis olmanın iletişimi yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri