Kalanşo çiçeğinin kumla birlikte karıştırılan bahçe ve funda toprağı ile karıştırıldığında ideal verim elde edilir. Bu bitkiler ilkbahardan kışa geçiş sürecinde doğrudan güneş ışığı almayan, kışın ise daha aydınlık olan bölgelere yerleştirmesi gerekir. Kalanşo bitkisi, soğuk ortamları hiç sevmez.
Orkide ve saksı çiçekleri gibi sıcaktan çok hoşlanmazlar. Kalorifer peteği gibi sıcak yerlerden uzak durmalıdır. İlkbahardan kışa kadar direkt güneş teması olmayan yerlerde bakılması kışın ise aydınlık yerlere yerleştirilmesi gereken kalanşolar sıcak havadan da hoşlanmazlar.
Kalanşo çiçeği fazla güneş ve suyu sevmez. Bu nedenle bu çiçeği kışın güneş gören bir yerde yazın ise gölgede konumlandırmak gerekir. Kapalı ortamlarda yetiştirmek için ideal sıcaklık ise 10-12 derece civarındadır.
Kalanchoe çiçeği az ışık aldığı zaman yeteri kadar beslenemez bunun için çiçeklerinde solma ve kararma meydana gelir. Sıcak bir ortam ile parlak ve dolaylı güneş ışığını tercih eder.
Yaz aylarında haftada 2 gün, kış aylarında ise haftada 1 gün sulama yapılmalıdır. Sulamadan önce bitkinin toprağı kontrol edilmelidir. Sulama işleminde kullanılacak suyun, 1 gün dinlendirilmiş olması gerekir.
İlgili 41 soru bulundu
Kalanşo çiçeği gün ışığı alan, aydınlık yerleri çok sever. Bu sebeple, iç mekânlarda bu bitkiyi büyütmek istiyorsanız, düzenli şekilde havalandırılan ve güneş alan bir yerde muhafaza etmelisiniz. Havasız yerlerde kalanşo bitkileri kısa zaman içinde solar.
Kalanşo çiçeğinin, ilkbahardan kışa kadar doğrudan güneş ışığı almayan, kışın ise aydınlık bir yere yerleştirilmesi gerekir. Bu hassas bitki türü soğuğu sevmez. Bu nedenle kış aylarında 5 derecenin altında sağlıklı gelişim gösteremez.
Bitki artık çiçek açmadığında onu atmayın. Kalanchoe çiçeği dallarının üzerindeki çiçekler solup geçtikten sonra bitkimizin bir daha çiçek açması için solan yaprakları kesilerek budanmalı. Bitki yeniden çiçek açacaktır.
Bir kalanchoe bitkisini yeni saksı toprağı ile saksı değiştirerek canlandırabilirsiniz. Daha sağlıklı bir toprağa ekildikten sonra iki yıl boyunca gelişecektir. Buna ek olarak, bitki çürümeye başladıktan çok sonra da çeliklere ayrılabilir ve dikilebilir.
Beyaz renkteki kalanşo çiçeğinin anlamı barışmak, özür dilemek anlamına gelir. Sarı renklerdeki kalanşo çiçeğinin anlamı “geçmiş olsun” demektir. Pembe renklerdeki kalanşo çiçeğinin anlamı mutluluk dilemek ve tebrik etmektir. Kırmızı renklerdeki kalanşo çiçeğinin anlamı aşkı ve sevgiyi dile getirir.
Fazla sulama çiçeğin kökleri çürütecek ve ölmesine neden olacaktır. Kalanşo güneş aldığı bölgeye doğru eğim gösteren bir çiçektir. O yüzden saksısını çevirmek gerekir. Fazla güneş bitkinin yapraklarının uçlarını yakabilir.
Küllenme Hastalığı
Fazla nem, bitkinin yetersiz güneş ışığı alması veya bitkilerin bahçeye sık aralıklarla dikilmesi küllenme hastalığına neden oluyor.
Sonbahar aylarından ilkbahar aylarına kadar ise güneş ışığı alabilecek aydınlık bir alanda konumlandırılması gerekmektedir. Kalanşo çiçeği oldukça hassas bir bitkidir. Bu nedenle kış aylarında 5 derece altında ölebilir. Sulama konusunda ise çok fazla sulanmaktan hoşlanmaz.
Saksı Değişimi: Yılda bir kere Nisan ayında yapılmalıdır. Budama: Çiçekleri bittikten sonra bitkinin uç kısımları budanmalıdır. Üretimi: Çelik ve kökten ayırma yöntemleri ile çoğaltılabilir. Hastalık ve Zararlılar: Mildiyö hastalığı ve yaprak biti zararlısı çok sık görülmektedir.
/ _neslinin_cicekleri Merhaba kalanşo ve YILBAŞI çiçeği soğuk günlerde (don olmayacak) ve kısa günlerde çiçek açar. Çiçeklerimizi 9 10 derecelik ortamlarda ve ışığın açık olmadığı yerde tutmalıyız. Tamamen gün ışığı alan bir yerde tutmalıyız.
/ _neslinin_cicekleri Kalanşo çiçeğinin yaprağının sararmasının sebebi toprağın köklerinin olduğu iç kısma su çekmemesi ve kuru kalmasıdır. Çiçeğe tam olarak bir şey olmaz kıyıdan köşeden çekmeye çalıştığı suyu kullanır ama o da yeterli gelmez. Su dengesini iyi ayaröamalıyız.
Kalanşo çoğaltmak çok kolaydır. Hemen hemen her mevsimde bir dalı kırılarak çoğaltılabilir. Kırılan dal veya yaprakları suda bekleterek çoğaltabilirsiniz. Ayrıca direkt olarak toprağa da dilebilirsiniz.
Budama kış ve yaz (yeşil) olmak üzere iki ayrı ve zıt mevsimlerde yapılır. Kış Budama Zamanı: Kışı ılık geçen yerlerde meyve ağaçlarının kış dinlenmesine girmelerinden sonraki süre, budama bakımından, en uygun bir zaman dilimidir. Ancak kışı sert geçen yerlerde şiddetli donlardan önce, budamanın yapılması doğru olmaz.
Düşük sıcaklıklara hasassiyet gösteren bu bitkinin yaprakları soğuk havalarda yumuşayabilir. Ayrıca fazla sulama da yapraklarda aşırı su birikmesine ve yumuşamaya neden olur. Yapraklarda yumuşama fark ettiğinizde, çiçeklenme döneminin bitmesini bekledikten sonra yumuşak ve çürük dalları budayabilirsiniz.
Birbirinden Güzel Kalanchoe Çiçeği Renkleri
Farklı renkleri ile göze çarpan çiçek her ortama canlılık getiriyor. Ev ve ofis ortamına kolaylıkla adapte oluyor ve pembe, turuncu, lila, beyaz veya sarı renklerde çiçek açıyor.
KALANŞO ÇİÇEĞİ 4 ADET KARIŞIK RENKLİ BİRER ADET PEMBE,BEYAZ,KIRMIZI,SARI RENK HEDİYELİK SALON BİTKİSİ Kalanşo birçok farklı rengi olan çiçeklere sahip, bakımı kolay ve hava şartlarına dayanıklı sukulent bir bitkidir.
3 – Kalanşo bakımı: Gübreleme
Sukulent familyasından geldikleri için kalanşolar çok fazla gübre ihtiyacı duymaz. İlkbaharda yılda bir kez saksının toprağının üzerine solucan gübresi veya kompost ekleyebilirsiniz.
Kalanşo, familya Crassulaceae ailesindeki yaklaşık 125 tropikal, etli çiçekli bitki türünün bir cinsidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri