Pompa çıkış portundaki az miktarda yağ bu toleransları geçecek ve pompa kasasına akacaktır. Yağ, daha sonra hazne boşaltma hattı boyunca yağ deposuna geri gönderilir. Bu durumda tahliye akışı işe yaramaz ve bu nedenle ısıya dönüştürülür.
Hidrolik direksiyon yağı renginin sütlü veya köpüklü hale dönmesine neden olan temel neden, su veya havanın sıvının içinde sıkışıp kalmasıdır. Hidrolik direksiyonun renginin sütlü olduğunu fark ettiğinizde, sorunları en kısa sürede çözmek için gerekli adımları atın.
Sert Direksiyon Nasıl Yumuşatılır? Sertleşmiş olan direksiyonları yumuşatmak için hidrolik sistemlerde önce hidrolik sıvısı ve pompa kontrolleri gerçekleştirilir. Hidrolik yağının durumuna bakılır, ardından lastik ve rot ayarları kontrolleri sağlanarak sorunsal belirlenerek müdahalede bulunulur.
Hidrolik yağ biterse, direksiyon çalışmaya devam eder ancak sürüş esnasında sesler gelebilir. Yanık kokusu gibi bir koku hissedilebilir. Sürüş konforu azalır ve değiştirilmesi gereken hidrolik yağ değiştirilmezse kaçağa dönüşebilir ve bu daha büyük sorunlara yol açabilir.
İlgili 30 soru bulundu
Hidrolik Yağı Biterse Ne Olur? Hidrolik yağı aracın frenlemesi ve vites geçişlerinin yapılabilmesi için önemlidir. Hidrolik yağı biterse aracın sarsılması, uğultuların gelmesi veya aracın çalışmayı durdurması söz konusu olabilir.
Direksiyon pompası bozulursa, araç kullanıcısı direksiyonun anormal bir şekilde sert veya yumuşak olması, direksiyon simitlerinin yavaş veya hızlı çalışması gibi problemlerle karşılaşabilir. Bu durum araç güvenliğini tehlikeye atabilir.
Hidrolik direksiyon kutusu ve hidrolik direksiyon pompası herhangi bir arıza durumunda orijinal parçası tamir edilebilir. Böylece yedek parça aramaktan ve yüksek ücret ödemekten kurtulursunuz. Önerimiz orijinal parçasının tekrar tamir edilmesidir.
Direksiyon kutusu tamiri fiyatı
Ortalama 1.000 tl – 1.500 tl arasında fiyatlara direksiyon kutusu revizyonu yaptırabilirsiniz. Bu fiyat aralığı sadece direksiyon kutusu tamiratı için geçerli olup direksiyon kutusunu aracınız üzerinden sökme takma işçilik ücreti dahil edilmemiştir.
Zira direksiyon kutusu ya da direksiyon pompasında meydana gelecek yağ kaçağı olması direksiyonu sertleştirecektir. Ayrıca direksiyonu sağa ve sola çevirdiğinizde iniltili ve gıcırtılı bir ses duyuyorsanız direksiyonunuz yağsız kalmış ve direksiyon pompanız zorlanmaya başlamış demektir.
Aracın hidroliği azalmışsa veya bitmişse direksiyon sertleşebilir ve hatta hiç çalışmamaya hiç dönmemeye başlayabilir. Öte yandan aracın tüm aksamları birbirine etki eden bir yapıdan oluşmaktadır. Aracın lastik basıncı ve süspansiyonu gibi başka bir yerdeki sorun da aracın direksiyonunun sertleşmesine neden olabilir.
Lastik rot ayarında sorun varsa direksiyon kilitlendi gibi bir tablo çıkar ortaya. Direksiyon milindeki mafsal arızası da direksiyonun dönmesine engel olabilir. Direksiyon rot kollarındaki rot başlarının aşırı sıkı olması direksiyonun dönmesine engel olabilir.
Lastik rot ayarında problem varsa direksiyon sertleşebilir hatta kitlenebilir. Direksiyon milindeki mafsal arızası da direksiyonun sertleşmesine sebep olur.
Genel bir ortalama vermek gerekirse direksiyon hidrolik yağı her 5 yılda bir veya 100.000 km'de bir değiştirmek hidrolik direksiyon sisteminin ömrünü uzatmaya ve oluşabilecek arızaların önüne geçmeye yardımcı olacaktır.
Bunlardan en bilindiği direksiyon kutusunun suya maruz kalmasıdır. Aracın körüklerden su alması yağ kaçağından farklı bir çok arızaya da sebebiyet verir. Bunun yanında sürtünmeleri önlemek için kullanılan keçe ve contalardan meydana gelen aşınmalar ve aracın hor kullanımı da direksiyon yağ kaçağının sebeplerindendir.
Günümüzde en çok kullanılan hidrolik yağlardan biri 46 numara hidrolik yağdır.
Arızalanan veya aşınan direksiyon kutusu, direksiyon sertleşmesi, titreşim, gevşeklik veya zorlanma gibi sorunlara neden olabilir. Bu gibi durumlarda, direksiyon kutusunun tamir veya değişim işlemi gerekebilir.
Parçanın kullanım ömrünün tamamlanması ise farklı bir arıza sebebidir. Direksiyon arızasına kim bakar? Direksiyon arızasını oto mekanik, motor servisleri, rot balans ön düzen servisleri ve direksiyon servisleri arıları teşhis edebilir.
Direksiyon yağı ortalama olarak her 2 yılda bir değiştirilmelidir, ancak üreticinin tavsiyesi için kullanım kılavuzunu mutlaka kontrol edin.
Hemen hemen bir çok araba da direksiyon pompası yağ kaçağı sıkılıkla görülen bir arıza biçimidir. Mesela yağ kaçağı aracımızdaki yağ eksikliğinden, bağlantı hortumlarından ya da pompadaki parçaların işlev yitirmesinden kaynaklanabilir.
Hidrolik direksiyon sıvısı, aşınmış veya hasarlı hortumlardan ve arızalı contalardan sızabilir. Sızıntıların artmasıyla birlikte direksiyon sertleşmesi veya daha ileri boyutta bir direksiyon arızası ortaya çıkabilir.
Araçlar yıl aldıkça direksiyon pompasından ses gelmesi kaçınılmazdır. Bu sorun, direksiyon çevrilirken ortaya çıkan ses değişikliğinden anlaşılabilir. Direksiyon pompası, ATF direksiyon yağı ile çalışır. Bu sebeple yağın eksik olması pompanın ses yapmasına ve bozulmasına sebep olabilir.
Parçalar ve contalar dağılmaya başladığında, hidrolik pompa garip sesler çıkarmaya başlayabilir. Vurma veya vurma seslerine dikkat edin. Bunlar, muhtemelen yetersiz basınçtan kaynaklanan sistemdeki havayı veya kavitasyonu gösterir. Yetersiz basınç, aşırı ısınmış bir arabaya benzer şekilde ciddi hasara neden olabilir.
Direksiyonun gevşemesinin üç ana nedeni vardır: Direksiyon simidini direksiyon kolonuna bağlayan direksiyon kutusunu, kremayerini veya pinyonu bağlayan aşınmış bağlantılar. Direksiyon kutusunu ön tekerleklere bağlayan bağlantılar. Tekerleğin dönmesini sağlayan ve lastikleri doğru konumda tutan ön süspansiyon parçaları.
Direksiyon pompası uğultusu genellikle hidrolik yağın yetersiz olması, yağın kirli veya eskimiş olması, pompada hava oluşması veya pompanın hasarlı bir parçasına sahip olması gibi nedenlerden kaynaklanır. Bu sorun, sürüş deneyimini olumsuz etkileyebilir ve aracın sürüş güvenliğini tehlikeye atabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri