Noterden özel plakaya dair belgeleri almalısınız. Baskı işlemleri ise Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası tarafından yapılır. Baskı süreci tamamlandıktan sonra plakanızı kullanmaya başlayabilirsiniz. Almak istediğiniz plaka, başkasının üzerinde olabilir.
Eğer talep edilen plaka hali hazırda bir kişiye ait ise bunun için noter ve arabulucu yardımı ile görüşerek anlaşılan para ile satın alım yapılabilir. Bunun dışında eğer plaka sahipli değil ise trafik müşavirleri ve Emniyet Müdürlüğü tarafındaki yetkili birimler ile iletişime geçerek özel plaka alınabilmektedir.
Henüz doğmamış çocuğa kimlik çıkarmak gibi bişey istiyorsun.Plaka aracın üstüne alınır.Araç olmadan plaka tahsis etmezler.Arkadaşın bahsettiği gibi 100cc altı bi motor alırsınız onun üstüne tahsis edersiniz istediğiniz zamanda istediğiniz arabaya alırsınız.
Noter araç devri ile plaka değiştirme işlemi esnasında ruhsat sahibinden ücret talep edilir. Notere ödenecek plaka yenileme ücreti dışında plaka basımı için de harç yatırılması zorunludur.
İlgili 34 soru bulundu
Plakayı elde tutmak gibi bir uygulama yok maalesef. Öncelikle aracı alacak kişinin noterde plaka değişikliği yapmak istediğini belirtmesi gerek. Satışın akabinde sizin plakanız tekrardan bağlı olduğu trafik şubesine verilir.
Trafik tescil şubesine giderek eski plaka ve nüfus cüzdanı verilir. Araç ve plaka için gerekli dosyalar açıldıktan sonra ruhsata bilgiler işlenir ve ruhsat ile Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'na gidip plakanızı alabilirsiniz.
Altından yapılsa 2.8 milyara mal olacak plakanın BJK olanına taraftarlar 10 milyar lira ödüyor. Üstelik İstanbul'da BJK serisi yeni plaka çıkarılması da planlanmıyor. Beşiktaş'ın Türkiye 1. Ligi'ndeki şampiyonluğundan sonra, İstanbul'da 34 BJK ile başlayan otomobil plakaları 10 milyar liraya yükseldi.
Noter araç devri ve araç plaka yenileme ücreti 2023 yılı için ödenmesi gereken toplam tutar, 211 TL olarak belirlenmiştir.
Özel plaka almak için yapılması gerekenler arasında vergi ve bağış ödemek yer alır. Aynı zamanda plakayı almak için notere gidilmesi gerekir. Notere eski plakalarınızı teslim ettikten sonra Şoförler Odası'na başvurmalısınız. Noterden özel plakaya dair belgeleri almalısınız.
06 Temmuz 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar" gereğince %18 ibaresi %20 şeklinde değiştirildiğinden özel plaka ücreti 61.175.52TL olarak yeniden hesaplanmıştır.
HGS Araç ve Plaka Değişikliği Yapılabilir mi? HGS plaka numarası üzerinden oluşturulduğu için HGS devredilen bir uygulama değildir. Araç alım-satımında HGS aboneliğinin iptal ettirilmesi gerekir. HGS araç ve plaka değişikliğinden önce PTT üzerinden veya e-Devlet'ten HGS iptali yapılmalıdır.
Noterde plaka değişikliği için nüfus cüzdanı, araç ruhsatı ve ruhsatın fotokopisi gerekir. Ayrıca eski plaka da noter tarafından alınır. Noterden yeni plakanın yazılı olduğu belgeyi aldıktan sonra plaka basımı için Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonuna bağlı bir odaya gitmek yeterlidir.
Şahıs olarak özel plaka çıkartmak istiyorsanız, yanınızda kimlik belgenizin olması yeterlidir. Şirketler için bu tür bir şart bulunmamaktadır. Eğer şirketiniz için çıkarttırmak istiyorsanız, imza sirküleri ve son 6 aylık faaliyet belgenizin işlemler sırasında yanınızda olması gerekmektedir.
Plakanın kaybolduğuna dair dilekçe doldurularak kayıp ilanı oluşturulmalıdır. Buradaki işlemlerin tamamlanmasının ardından noterliğe giderek başvuruda bulunulmalıdır. Noter onaylı plaka basım kağıdıyla birlikte en yakın Şoförler Odası'nda plaka bastırma süreci tamamlanmalıdır.
Kişi notere gidip plakanın kayıp olduğunu ve Trafik Şube Müdürlüğü'ndeki işlemin tamamlandığını beyan eder. Ardından plaka basım kağıdı alınır. Noter onaylı plaka basım kağıdıyla birlikte en yakın Şoförler Odası'na gidilir ve yeni plaka çıkarttırılır.
artık yeni yasaya göre plakasız aracı satabiliyorsunuz, aracın noter satışını verirken sattığınız kişi plakanın değişmesini istiyorum diye beyanda bulunuyor ve plaka otomatikman boşa çıkıyor.
Bu dağıtımda İstanbul'da trafiğe kayıtlı 99 araca 34 BJK ile başlayan plaka verildi.Bu plakalara sahip olmak isteyen bazı fanatik taraftarlar, o günlerde, araya ''hatırı sayılır dostlar'' koyarak veya emniyet vakıflarına yüksek miktarda bağış yaparak BJK'li plakaların sahibi oldu.Aradan yıllar geçti.
çünkü 'fb', 'gs' ve 'ts' harfleri bulunan plakalardan istanbul'da 9 bin 999'ar adet bulunuyor. ancak istanbul'da sadece 99 adet '34 bjk ..' plaka bulunuyor. çünkü plakada harf grubunun üçe çıkmasından sonra rakamlar 01 ile 99 arasında kalıyor.
SMS ile boş plaka sorgulamak için yapılması gereken 5664 servisine “Detay (boşluk) Plaka” yazıp göndermektir. Daha öncesinde sorguladığınız plakaya dair bir kayıt bulunmakta ise telefonunuza plakaya dair tüm bilgiler iletilecektir. Sorgulama yaptığınız plaka kullanılmıyor ve boşta ise herhangi bir mesaj gelmeyecektir.
Plaka değişikliğinin zorunlu bir işlem olmadığını belirtebiliriz. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, yaşadığınız şehirden taşındığınızda ya da farklı bir yerden araç aldığınızda plakayı değiştirebilirsiniz. Onun dışında bir zorunluluğu bulunmamaktadır.
·Kendi adına nakil veya noterden plaka değişikliği için bir ay içerisinde ilgili trafik tescil kuruluşuna müracaat zorunludur. Aksi takdirde plaka değişikliği yapılmamaktadır. ·Araç tescil işlemi için araç sahibi veya kanuni temsilcisinin bizzat ilgili trafik tescil kuruluşuna müracaatı zorunludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri