Direksiyon sınavı ücreti: 235 TL. A, A1, A2 ve F Sınıfı İçin Harç Ücreti: 825 TL, Değerli Kağıt Bedeli: 624 TL, Vakıf Payı: 145 TL, Toplam: 1.594 TL.
Direksiyon sınav ücreti 2023 yılı için 295 TL'dir.
Ayrıca https://odeme.meb.gov.tr internet adresinden kredi kartı ile ödeme işlemi gerçekleştirilebilir. Direksiyon sınav ücreti 2023 yılı için 295 TL dir. Teorik sınavdan başarılı olduktan sonra direksiyon sınavına en geç 13 gün kala kursa yatırılır.
Direksiyon sınav ücreti MEB'e banka yoluyla ödenmektedir. Fakat direksiyon sınav ücretlerini "genelde" sürücü kursları sizler adına ödeyip daha sonra ödenen ücreti tahsil etmektedir. Direksiyon sınavları için ödenen ücretler yasaldır ve ödemekle yükümlüsünüz.
· Direksiyon sınavına girmeye hak kazanan sürücü adayları ilk olarak bu sınav için giriş ücreti yatırmalıdır. Bunun için belirlenen bankaları ya da ATM'leri tercih edebilmektedirler. · ATM'ler üzerinden yatırılacak sınav ücretleri için ilk olarak ATM'lerde yer alan 'giriş' seçeneği tıklanmalıdır.
İlgili 16 soru bulundu
İlk kez ehliyet alacak olanlar için teorik sınav giriş ücreti 240 TL, direksiyon sınavı giriş ücreti ise 295 TL'dir. Ehliyet yükseltmek isteyen sürücülerin ise teorik sınava girmesine gerek yoktur.
Sınav harcımı yatırmazsam hakkım yanar mı? Sistem üzerinde teorik derslerin bitiş tarihinden itibaren adayların, 45 gün içerisinde e-sınav harcını yatırıp, randevu oluşturmaları gerekiyor. Aksi durumda ilk e-sınav hakkı yanmış olur.
Direksiyon sınavı her ay düzenli olarak yapılır. Aday için belirlenen bu tarih genelde adayın elektronik sınava girdikten sonraki 21 gün içerisinde gerçekleşir. Direksiyon sınavı toplamda 5+30 dakika olarak iki ayrı bölümden ve toplamda da 35 dakika sürer.
Direksiyon sınavını teorik olarak biliyorsanız, uygulama daha kolay olacaktır. Sınavlarda görev yapmak üzere, M.E.B. her bir araç için ikişer kişiden oluşan sınav değerlendirme komisyonu atamaktadır.
Direksiyon Sınavının İlk 5 Dakikası
Sınav süresinin ilk 5 dakikası komisyon araç bilginizi ölçmek için sorular sorar. Hem motor hakkında hem de bagajdaki malzemeler hakkında. İlk olarak komisyon, ön kaputu açmanızı ister. Ardından, akünün yerini, motor yağını, cam silecek suyunun koyulma yeri gibi teknik sorular sorar.
Direksiyon sınavı ücreti: 235 TL. A, A1, A2 ve F Sınıfı İçin Harç Ücreti: 825 TL, Değerli Kağıt Bedeli: 624 TL, Vakıf Payı: 145 TL, Toplam: 1.594 TL. B Sınıfı İçin Harç Ücreti: 2.489,90 TL, Değerli Kağıt Bedeli: 624 TL, Vakıf Payı: 145 TL, Toplam: 3.258,9 TL.
B Sınıfı otomobiller için,
Manuel ve otomatik sürücü kursu fiyatı 2900 TL, sınav giriş ücreti 280 TL, harç ücreti 1451 TL. Toplam 4631 TL. Engelli sürücü kursu fiyatı 2750 TL, sınav giriş ücreti 280 TL, harç ücreti 705 TL. Toplam 3735 TL.
Sürücü belgesi için gereken evrakları tamamladıktan sonra yatırmanız gereken harç ücretlerini de yatırarak randevu aldığınız Nüfus Müdürlüğü'ne gitmeniz gerekiyor.
7. Direksiyon eğitimi sonunda kendini yeterli görmeyen kursiyerlerin talep etmeleri ve ilan edilen kurs ücreti üzerinden ödeme yapmaları halinde, gerekli beceriler kazandırılana kadar akan trafik içinde direksiyon eğitimi verilir. PROGRAMIN SÜRESİ B sınıfı sürücü belgesi için; 14 ders saatidir.
Direksiyon sınavından kalanlar eğer 4 hakkını doldurmamışsa tekrar direksiyon sınavına girer. Kayıt oldukları sürücü kursundan 2 saat direksiyon eğitimi alır ve tekrar direksiyon sınav ücreti yatırır. Daha sonra bir sonraki ay direksiyon sınavına tekrar girerler.
Maliye Bakanlığı vezneleri, anlaşmalı bankalar ve PTT şubelerine, Vakıf payı; Türk Polis Teşkilatının protokol yaptığı bankalara yatırılır.
L Parka yanaşırken sağ sinyalimizi veririz, yanaşırken aracın hızını iyice düşürmeliyiz. L'ye girerken dubalar ile kaldırımı ortalayarak düz bir şekilde (kaldırıma paralel olarak) dubalar ile kaldırımın arasına gireriz, "L Dönüş Alanı" Tabelasını yanında dururuz.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu Sınavı (MTSKS) sınavıyla sürücü adayları tespit ediliyor. En az 70 puan alan adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazanıyor. Direksiyon sınavından da en az 70 puan alan sürücü adayları ehliyet almaya hak kazanıyor.
Direksiyon sınavı puanlama cetveli; mavi, sarı ve kırmızı renk hatalar; Direksiyon sınavı kırmızı hataları 1 kez yaparsanız, direksiyon sınavı sarı hataları 2 kez yaparsanız ve direksiyon sınavı mavi hataları 5 kez yaparsanız başarısız sayılıyorsunuz.
Direksiyon eğitimleri trafikte 14 derstir. Her ders 50 dakika sürer. Bir günde 2 ders saatine kadar direksiyon dersi alabilirsiniz. Yazılı ve direksiyon için ayrı ayrı olmak üzere 4 (Dört) sınav hakkı vardır.
Sınavdan başarılı olabilmeniz için en az 70 puan (35 DOĞRU ) almanız gerekmektedir.
f) Araç seyir halindeyken iç ve dış aynalardan trafiğin akışını kontrol etmiyor. g) Takip mesafesini kurallara uygun olarak ayarlayamıyor. ğ) Güzergahı bilmiyor, güzergah dışına çıkıyor. h) Genel olarak araç kullanma becerisi zayıf.
Eğer sınavdan kalırsanız mecburi 2 ders saati direksiyon telafi eğitimi almanız gerekiyor. Ders saatlik ücretlerini de ehliyet fiyatları sayfamızdan direksiyon eğitim için ne kadar ücret ödemeniz gerektiğini detaylı öğrenebilirsiniz.
Yani kanunun hedefi 2 yıllık süre içerisinde sürücülerde kurallara uyma davranışını geliştirmektir. Direksiyon sınavı 35 dakikayı geçerse ne olur? Ancak kursiyerin araç tanıma ve kullanmada yetersiz olması ve sürücü olamayacağına kanaat getirilmesi hâlinde sınava son verilecek.
Direksiyon sınavından başarılı olup sürücü belgesi alma hakkı elde etmiş adaylarımız direksiyon sınavının olduğu günden itibaren yaklaşık *5-10 gün sonra kursumuzdan sürücü sertifika ve dosyalarını imza karşılığında elden teslim aldıktan sonra trafik şube müdürlüğüne başvuru sürecini başlatacaklardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri