Teknik direktör olabilmek için üniversitelerin dört yıllık spor bilimleri fakültelerinden mezun olmak ve teknik direktörlük lisansı almak yeterlidir.
Genellikle spor geçmişi bulunan kişiler federasyona başvurmak sureti ile gerekli sınavları geçerek teknik direktör olmaya hak kazanırlar. İkinci yol ise üniversitelerin spor bölümlerinden ya da beden eğitimi öğretmenliği üzerinden mezun olmak gereklidir.
Direktör olmak için üniversitede 4 yıl eğitim alınmalıdır. Devlette direktör olmak için ise Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girilmelidir. Sınava hazırlanma ve atanma süreci ise genelde 1-2 yıl sürer.
Antrenör Eğitim Kursuna Katılacaklarda Aranılacak Şartlar
En az lise ve dengi okul mezunu olmak, ( bütün kategoriler için geçerli olup, Milli sporcularda en az ilköğretim mezun olmak.)
BESYO mezunları aldıkları seçmeli ve uzmanlık derslerini belgelemeleri halinde Antrenörlük Belgeleri alabilmektedirler.
İlgili 22 soru bulundu
Antrenörlük Eğitimi Bölümü Taban Puanları 2023
Antrenörlük Eğitimi bölümü, 4 yıllık bir bölümdür. Özellikle tercih dönemlerinde araştırılan bu bölüm ile en çok merak edilenlerin başında, "Antrenörlük Eğitimi bölümü hangi üniversitelerde var?" sorusu gelmektedir.
Antrenör eğitimi programına katılabilmek için lise ve dengi mezunu olmak gerekmektedir. 10. Uygulama sınavına girecek antrenörler için sınavlar hangi illerde açılacaktır?
Teknik direktör olmak için iki farklı yol bulunur. Genellikle spor geçmişi bulunan kişiler federasyona başvurmak sureti ile gerekli sınavları geçerek teknik direktör olmaya hak kazanırlar. İkinci yol ise üniversitelerin spor bölümlerinden ya da beden eğitimi öğretmenliği üzerinden mezun olmak gereklidir.
29 Kasım 2020 tarihinde ilk kez gerçekleştirilen Antrenör Temel Eğitim Sınavına katılan adayların bütünleme hakları sona ermiştir. Başvuruları onaylanan tüm adayların 19 Haziran – 21 Temmuz 2023 tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi Aday İşlemleri Sistemi'ne (http://sinavbasvuru.
Bunun iki farklı yolu vardır. Genel olarak sporcu geçmişi bulunan kişiler federasyona başvurmak suretiyle gerekli sınavları geçerek teknik direktör belgesi elde edebilir. İkinci yol ise üniversitelerin farklı spor bölümlerinden ve beden eğitimi öğretmenliği üzerinden mezun olmak gerekir.
Direktör, şirketlerin bir ya da birden fazla departmanının başında bulunup sevk ve idaresini yürüten kişidir. Direktörler, kamu kurum ve kuruluşları ile özel şirketlerin bünyesinde çalışabilir.
Dilimize Latinceden geçmiş olan Direktör kelimesi ''direct'' kökünden türetilmiştir. Direct, talimat ve yönlendirme anlamına gelirken direktör kelimesinin sözlük anlamı direktif veren ve yönetendir.
Antrenörlük Eğitimi (4 Yıllık) 2023 Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları
Veriler güncel sıralamayı yansıtırken, listenin başına River Plate'nin teknik direktörü Marcelo Daniel Gallardo'nun yerleştiği saptandı. İkinci sırada yer alan isim ise Barcelona'nın teknik adamı Ernesto Valverde oldu. Üçüncü sırada Atletico Madrid teknik direktörü Diego Simeone'nin yerleştiği kaydedildi.
Türkiye'de 11 bin 89 futbol antrenörü bulunduğu bildirildi. Profesyonel futbol liglerindeki 164 takıma karşılık ise 755 teknik direktör lisanslı antrenör bulunuyor.
Özgür Gözüaçık, Türkiye'de erkek futbol takımı çalıştıran ilk bayan teknik direktör. Bayan futbol takımlarını genelde erkek antrenörler çalıştırıyor, Gözüaçık'a göre erkek futbol takımının da bir kadın antrenör tarafından çalıştırmasında bir sakınca yok.
Atçılık ve Antrenörlüğü bölümünün verileri ÖSYM ve YÖK Atlas sitesinden alınmıştır. Üniversite Sayısı: Atçılık ve Antrenörlüğü bölümü toplam 12 adet üniversitede bulunmaktadır. TYT Puan türündededir. 2 Yıllıktır.
KPSS ŞARTI ARANACAK
Antrenör alımı başvuruları için 2022 yılı KPSS sınavına girmiş ve P3 puan türünde asgari 50 (elli) puan almış olmak gerekiyor.
Antrenörlük Eğitimi Bölümü, üniversitelerde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) bünyesinde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık lisans bölümüdür. Bu bölümü başarı ile tamamlayanlara “antrenör” unvanı verilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri