Diş Ağrısı Acil diş ağrısı başladığında zaman kaybetmeden acil diş hekimine gidilmesi gerekir. Diş ağrısı kendiliğinden geçen bir rahatsızlık değildir. Uzman diş hekiminin muayene, tanı ve tedavisi şarttır. Ağrıyan diş üzerine kesinlikle Aspirin ya da herhangi bir ağrı kesici ilaç uygulanmamalıdır.
Diş Ağrısı
Ilık tuzlu suyla durulayın. Diş etinin ya da dişin üzerine aspirin koymayın; bu yanmaya sebep olabilir. Yüzünüzde oluşan şişliklerin üzerine soğuk kompres uygulayın. Parasetamol alın ve mümkün olan en kısa sürede diş hekiminizi arayın.
Biz diş hekimleri; dental enfeksiyonlarda sadece çevre dokuyu ve hastanın sistemik şikâyetlerini kontrol altına almak için, gerekli gördüğümüz durumlarda antibiyotik reçete etmekteyiz.
Hospitadent Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Selçuk, "Diş apsesinden şüphelenildiği durumlarda en kısa sürede diş hekimine muayene olunmalı" dedi.
Sirkeli su ve tuzlu su gargarası: bu yöntem tamamen çözüm olmasa da kısmi olarak diş ağrısını uyuşturur ve geçici bir rahatlık sağlar. Buz kompresi: buz kompresi ile ağrıyan yerinizi uyuşturmak adına soğuk su ile ya da buz ile ağrıyan yerinize buz tedavisi yapabilirsiniz.
İlgili 27 soru bulundu
Bu ağrının süresi dişin durumuna bağlı olarak değişebilir. Ortalama 2 gün devam eden ağrının sonunda eğer diş derinin üstüne çıkmayı başaramazsa derinin içinde büyümeyi sürdürebilir. Bu durumda dişin çekilmesi gerekir. Ancak bu ağrı eğer diş dışarı çıkamazsa 2 haftaya kadar devam edebilir.
Hadis: Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- şöyle buyururlardı: Ağrıyan dişinin üzerine şehâdet parmağını koyup Yâsin-i şerîfin son tarafını nihayete kadar oku, biiznillah teâlâ şifâ bulur."
Zonklayan bir diş ağrınız olduğundan tuzlu ve ılık bir suyla çalkalama yapabilir, dişte olan ağrının hafiflemesini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda diş etinizde şişlik varsa tuzlu su yatıştırıcı görevi görür. Diş ağrınız çok şiddetli zonkluyorsa ağrı kesici alabilir ya da uzman diş hekimine görünebilirsiniz.
Sigara içmek diş ağrısına neden olmaktadır. Sigara içmekten kaçınmalısınız. Şekerli içecek ve yiyeceklerin tüketimini aza indirmelisiniz.
Ağrı kesiciler, diş ağrısını hafifletmek için sıklıkla kullanılan ilaçlardır. Ağrı kesiciler, ağrıyı azaltarak rahatlama sağlarlar. En yaygın olarak kullanılan ağrı kesiciler arasında parasetamol, ibuprofen ve asetaminofen bulunur.
Diş ağrısını hafifletmek için kullanılan ilaçlar arasında Minoset Plus, Majezik, Arvales, Majezik Diş Uyuşturucu Sprey, Parol, Gripin Şurup, Etol, Dişinol, Vermidon ve Dolorex gibi ilaçlar bulunmaktadır.
Ağrıyan diş çekilebilir ancak aktif bir enfeksiyon olmaması gerekir. Diş hekimi röntgen ve klinik değerlendirme sonrası hastaya dişin çekim için uygun olup olmadığını söyleyebilmektedir. Ancak iltihaplı dişin çekilmesi, iltihap kurutulmaması halinde olumsuz bir durum oluşturabilir.
Dolorex, diş ağrısı için kullanılan bir ağrı kesici ilaçtır ve etkisi ağrının şiddetine bağlıdır. Ancak, ilacın yan etkileri nedeniyle doktor tavsiyesi olmadan uzun süreli kullanımı önerilmemektedir. Diş ağrısından kurtulmak için alternatif yöntemlerin yanı sıra, mutlaka bir diş hekimine başvurmak gerekmektedir.
Örneğin diş ağrısı bir sağlık sorunu olmakla birlikte acil durum niteliğinde olmadığı için ambulans görevlendirilmesi söz konusu değildir.
- Hastanın muayene edilmesi ve Reçete verilmesi. Acil Olmayan Diğer diş tedavileri (Dolgu, Kanal Tedavisi, Protez, Diş Taşı Temizliği vb. işlemler) Nöbetçi Diş Polikliniğinde Yapılmamaktadır. Bu Tedaviler için MHRS 182 'den randevu alınması rica olunur...
Diş çektirdikten sonra sigara içmesi kesinlikle önerilmez. Sigaranın içinde bulunan maddeler ve sigara dumanı dişin çekildiği bölgede bir enfeksiyona sebep olabilir. Bu ise hastalarda karşılanmak istenen son olaylardandır. Tedavi süreci çok daha sancılı olan bu durum, diş etine zarar vererek tahrişe sebep olabilir.
Diş eti iltihabı sorunu yaşayan kişilere günde 3 kez dişlerin ve dilin uygun şekilde fırçalanması ve düzenli diş ipi kullanımı önerilir. İltihabın geçmesini hızlandıran ve iltihaptan kaynaklı oluşan ağrı hissini azaltan antiseptik ve antiinflamatuar içerikli gargaralar da önerilmektedir.
Parol Diş Ağrısını Kaç Dakikada Keser? Parol, içerdiği etken maddeye bağlı olarak kişiden kişiye farklılık gösterebilen bir ağrı kesicidir. Genellikle Parol'ün etkisi yaklaşık 30 dakika ile 1 saat arasında başlar.
1 – Arveles Diş Ağrısı İçin Kullanılır mı? Hafif düzeydeki ve orta şiddetteki çeşitli ağrıların semptomatik tedavisinde kullanılan Arveles; diş ağrısı için tercih edilen bir ilaçtır. Günlük olarak 4 – 6 saatte ya da 8 saatte bir kullanımı önerilir.
Tedavi için; buz kompresi, maydanoz, karanfil, sirkeli su ve tuzlu su ile gargara yapmak ağrının hafiflemesine yardımcı olur. Fakat diş ağrısının dayanılmayacak düzeyde olması durumunda diş hekimine gidilmesi en doğru seçenek olacaktır.
Diş ağrısı, bilindiği üzere insanın yaşayabileceği en şiddetli ve korkunç ağrıların başında gelir. Eski ata sözlerinden biri olan "kabir azabına benzer" deyimi diş ağrısı için kullanılmamıştır. Bu deyim ile bu ağrının ne kadar kuvvetli ve etkili olduğunu ifade etmek mümkündür.
Diş ağrısının en yaygın belirtisi, adından da anlaşılacağı üzere keskin, zonklayan, gidip gelebilen veya sürekli devam eden diş ağrısıdır. Bazı vakalarda ağrı, sadece dişe basınç uygulandığında, mesela bir şeyi ısırırken ortaya çıkar. Diş çevresinde şişlik görülebilir. Bireyde ateş veya baş ağrısı görülebilir.
Diş zonklaması ise genellikle diş sıkma veya diş gıcırdatma alışkanlığı, dişeti hastalığı veya çene kaslarının gerilmesi sonucunda ortaya çıkar. Süre: Diş ağrısı genellikle sürekli veya tekrarlayan bir ağrıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri